Zamena saobraćajne dozvole

Zamena saobraćajne dozvole je nešto sa čim su mnogi vlasnici automobila bili suočeni iz različitih razloga. Ovo je do nedavno u medijima bila veoma prisutna tema jer je sledeće godine bilo planirano da velika većina registarskih tablica bude zamenjena, a sa njom i saobraćajne dozvole.

Šta se desilo sa ovom odredbom zakona i kada ste sve u obavezi da zamenite saobraćajnu dozvolu? Koliki je ovo izdatak i šta vam je sve potrebno?

Gde se vrši zamena saobraćajne dozvole?

Da biste dobili novu saobraćajnu dozvolu neophodno je da vlasnik lično ode u policijsku stanicu u mestu svog prebivališta (za Beograd, bilo koja policijska stanica na teritoriji grada) i da sa sobom ponese:

 • važeću ličnu kartu
 • dokaze o uplati taksi
 • registracioni list (prepis tehničkog pregleda koji možete dobiti na našim šalterima u policijskoj stanici Novi Beograd).
 • overen ugovor / rešenje suda ( u slučaju kupovine, nasleđa, otplate ili poklanjanja automobila)

Ko sve može da zameni saobraćajnu dozvolu?

 • vlasnik vozila (lično)
 • ovlašćeno lice (ovlašćenje overeno kod notara) sa što preciznije navedenim radnjama za koje je lice ovlašćeno (npr. „podneti zahtev za zamenu i podići saobraćajnu dozvolu“).
 • novi vlasnik vozila (sa overenim kupoprodajnim ili ugovorom o poklonu)

Zamena saobraćajne dozvole zbog promene adrese stanovanja

Jedan od najčešćih razloga da se izvrši zamena saobraćajne dozvole je promena adrese vlasnika vozila.

Saobraćajna dozvola na samoj kartici ima upisan niz podataka od kojih je jedan i adresa prebivališta vlasnika vozila (adresa iz lične karte). Kada se preselite i to evidentirate zamenom adrese u ličnoj karti, u obavezi ste da zamenite i saobraćajnu dozvolu.

Ako to ne učinite odmah, prilikom prvog sledećeg produženja registracije nećete imati izbora.

Zamena saobraćajne dozvole u ovom slučaju će vas stajati oko 1400 rsd.

Zamena saobraćajne dozvole zbog promene vlasnika

Ako ste kupili, nasledili ili dobili na poklon vozilo koje je sa istog registarskog područja, možete kao novi vlasnik sa overenim ugovorom podneti zahtev za izdavanje nove saobraćajne dozvole na vaše ime.

I u ovom slučaju će vas zamena saobraćajne dozvole koštati oko 1400 rsd.

Kupujete automobil? Saznajte više o kupoprodajnom ugovoru ovde

Zamena saobraćajne dozvole zbog toga što ste je izgubili

Izgubljena ili ukradena saobraćajna dozvola je još jedna česta pojava zbog koje ćete morati u policijsku stanicu.

Ako ste izgubili samu saobraćajnu dozvolu (karticu), pored uplata regularnih taksi za zamenu dokumenta, čeka vas i dodatni trošak za izdavanje duplikata saobrćajne dozvole pa će vas sve ovo koštati oko 3800 rsd.

Ako ste npr. izgubili registarsku tablicu i u ovom slučaju menjate saobraćajnu dozvolu zbog dobijanja novih registarskih oznaka. U ovom slučaju plaćate nove registarske tablice, nalepnicu i samo novu saobraćajnu dozvolu (ne i taksu za duplikat).

Napomena: ako izgubite saobraćajnu dozvolu u roku 30 dana pre nego što vam ističe registracija potrebno je da odete u nadležnu Upravu MUP-a da dobijete Uverenje o tehničkim karakteristikama vozila kako biste mogli da uradite tehnički pregled. U tom slučaju zajendo sa registracijom plaćate i novu saobraćajnu dozvolu.

Izgubljena lična karta – šta učiniti? Saznajte ovde

Zamena zbog pogrešno upisanih ili promene podataka

Česta pojava je i da u saobraćajnoj dozvoli neki od podataka nije dobro upisan. Broj mesta za sedenje, najveća dozvoljena masa itd. Kada tehnički pregled konstatuje ovu ili bilo koju drugu promenu podataka sa saobraćane dozvole, ponovo će biti neophodna zamena saobraćajne dozvole.

Zamena saobraćajne dozvole vas čeka i kada dođe do promene nekog od podataka koji su do tada bili važeći (promenite boju vozila, ugradite drugi motor, pogon na TNG…).

I u ovom slučaju će vas zamena stajati oko 1400 rsd.

Više o zameni saobraćajne zbog pogrešno upisanog broja sedišta pročitajte ovde

Zamena saobraćajne dozvole zbog oštećenja kartice

U zavisnosti od načina čuvanja, upotrebe ili jednostavno tehničkih problema sa čipom može doći do različitih vidova nefunkcionalnosti dokumenta. Bilo da je kartica polomljena, oštećena na način da je nečitljiva ili da je čip pretrpeo oštećenja, pa se podaci više ne mogu očitati u elektronskoj formi, moraćete da zamenite saobraćajnu dozvolu.

U ovom slučaju pored redovnih taksi za zamenu plaćate i taksu za izdavanje duplikata.

AMK Novi Beograd vam želi srećnu vožnju

 

315 thoughts on “Zamena saobraćajne dozvole

 • Zašto menjam saobraćajnu, ne razumem, nisam je izgubila, oštetila, nisam promenila auto, ni adresu, a u njoj, saobra’ajnoj piše da dsada u februaru moram da je promenim?

  • Poštovana,
   Nažalost rok važenja saobraćajnih dozvola za one vlasnike koji imaju tablice sa slovima (Č,Ć,Ž,Š,Đ,W,Y) nije produžen na 9 godina i u obavezi ste da nakon isteka zamenite tablice i saobraćajnu dozvolu.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

   • Pozdrav, nalazim se u BiH i istekla mi je saobraćajna, ali nije registracija i imam famozno W na tablici. Šta da radim?

    • Poštovana,
     Ova situacija znači da je trebalo da promenite tablice i saobraćajnu dozvolu. Što se tiče BiH najverovatnije nećete imati problema sa ovim dok prilikom prelaska granice može biti problem prilikom kontrole dokumenata od strane granične policije. Mogućnosti za promenu iz BiH gotovo da nema, tako da ne vidimo drugu opciju osim da po povratku ( u nadi da nećete biti kažnjeni zbog ovoga) obavite ovu zamenu.
     Srdačno,
     AMK Novi Beograd

 • Poštovani, na poleđini saobraćajne na „žigu“ gore levo u elipsi piše SD СД i preko toga datum 25.2.2018, isti taj datum stoji i na poleđini pod oznakom „H“ da li je to datum važenja saobraćajne dozvole? Tablice mi nisu ČĆŽŠĐWY moje su SS, da li treba da menjam saobraćajnu? ako ne do kada mi važi? Hvala unapred

  • Poštovani,
   Saobraćajna dozvola ističe 25.02.2018. Ako nemate slova koja bi značila obaveznu zamenu ove godine, trebalo bi da odete u policijsku stanicu na vašoj opštini da vam se izda potvrda o produženom roku važenja saobraćajne dozvole za još dve godine.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

   • Zašto je potrebna potvrda kada je evidentno da tablica nema slova zbog kojih je potrebna zamena ove godine?

    • Poštovani,
     Izmene Pravilnika o registraciji propisuju da će se o produženju važenja tablica i saobraćajne dozvole izdati potvrda u organizacionoj jedinici MUP (policijskoj stanici).
     Srdačno,
     AMK Novi Beograd

   • Pošotvani,
    Za sada jeste bilo određenih problema ali nije potvrđeno da neće biti odobren ulazak u državu. Predlažemo da kontaktirate Upravu saobraćajne policije i zatražite tačnu informaciju da li inostrani organi priznaju ovaj dokument. Po našem mišljenju sama forma i to što je potvrda na engleskom jeziku bez posebne overe apostilom može da stvori sumnju kod inostranih organa o kakvom se papiru radi i o njegovom izdavaocu.
    Srdačno,
    AMK Novi Beograd

  • Poštovana,
   Cena je oko 3.600 rsd s tim što morate platiti i novu nalepnicu koja je usklađena sa novim registarskim tablicama što iznosi oko 400 rsd bez provizija uplatnog mesta.

   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Poštovani, imam malo specifičan splet okolnosti oko zamene saobraćajne dozvole i registarskih tablica. Naime saobraćajna dozvola mi ističe 14.03.2018. god., registarske tablice u opisu imaju „W“, a registracija ističe 24.04.2018.god. Moja pitanja su:
  1. Da li treba da izvršim tehnički pregled, pošto mi registracija traje do 24.04.2018. da bih imala potvrdu za zamenu saobraćajne dozvole i tablica, ili ne?
  2. Da li mogu samo da izvadim potvrdu (prepis tehničkog pregleda) o već postojećoj registraciji i priložim kao dokaz, jer mi auto trenutno nije u voznom stanju?
  3. Da li je potrebno nositi postojeće tablice u MUP odmah kada se vrši zahtev za promenu ili kasnije naknadno dostaviti kada se preuzimaju nove?
  4. Od čega prvo početi?
  U napred hvala!

  • Poštovana,
   Tehnički pregled nije uslov za zamenu saobraćajne dozvole već registracioni list, što se tiče tablica kada predate stare tablice odmah dobijate nove, a što se tiče pitanja o razlici u datumima morate se obratiti MUP radi razjašnjenja ovog pitanja, koliko smo mi upoznati prvo ćete promeniti tablice i saobraćajnu dozvolu i dobiti nalepnicu do 24. aprila. A 24. aprila ćete normalno raditi registraciju.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

   • Ovo je totalno pogrešan odgovor,pošto sam kasno videla,posavetovaću ostale ljude koji imaju ovakve situacije…znači ova devojka samo trebala da ode 25.marta,(jer ima pravo mesec dana da registruje pre isteka datuma),odradi tehnički i ostale papire,preda u sup,gde joj registruju vozilo i ujedno izdaju nove tablice.

    • Poštovana,
     Izvinjavamo se ali ne znamo na koji odgovor mislite. Ukoliko je istek tablica koje su obavezne za zamenu ove godine u 30 dana pre isteka registracije ne bi trebalo da ne možete ujedno i registrovati i zameniti tablice.
     Srdačno,
     AMK Novi Beograd

 • poštovani,
  saobraćajna dozvola mi ističe 06.05.2018. a i registracija mi je do 06.05.2018. a na tablici ima slovo W.
  Kojim redosledom da obavim sve kako treba ?
  hvala na odgovoru

  • Poštovani,
   Prilikom registracije koju bi trebalo po pravilu da izvršite njenog isteka dobićete i nove tablice i saobraćajnu dozvolu.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

  • Poštovani,
   Potrebno je da odete u policijsku stanicu na teritoriji grada Beograda i tražite izdavanje potvrde o produženju važenja saobraćajne dozvole.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

  • Poštovani,
   Nije nam najjasnije zbog čega dolazi do uklanjanja ovih slova i to sukcesivno, ali Pravilnik tako propisuje.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Zasto je potrebna potvrda o produzenju saobracajne dozvole ako se znada je vaznost produzna za dve godine

  • Poštovani,
   U skladu sa Pravilnikom je izdavanje potvrde o produžavanju roka važnosti saobraćajne dozvole.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

  • Postovani,
   Usled promene prezimena zbog udaje da li je dovoljno zameniti samo vozacku dozvolu ili se mora menjati i saobracajna? Da li je u ovom slucaju moguce promebiti saobracajnu tek prilikom naredne refistracije vozila. Sledece nedelje idem u Crnu Goru pa ne znam da li bi mi pravili problem zbog toga sto podaci u saobracajnoj nisu promenjeni.
   Hvala unapred,
   Ivana

   • Poštovanje,
    Bilo kakva promena ličnih podataka zahteva promenu saobraćajne dozvole.
    Srdačno,
    AMK Novi Beograd

  • Poštovani,
   Koliko smo upoznati možete već podneti zahtev za zamenu registarskih tablica pri čemu ćete dobiti nove tablice, saobraćajnu dozvolu i nalepnicu sa datumom registracije (oktobar). U oktobru registrujete vozilo. Konsultujte i nadležne u policijskoj stanici pre nego što krenete u proceduru.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

  • Postovani,registracija mi vazi do sredine juna(slova su MC),tablice ocigledno necu menjati,ali mi saobracajna sa datumom istice,ne zelim potvrdu jer se dokazalo da postoje problemi pri prelasku granice a putujem sa decom pa mi takvi problemi nisu potrebni.Hocu da promenim saobracajnu,koja je procedura i koliko to kosta……..

   • Poštovani,
    Koliko smo obavešteni MUP je počeo da na zahtev vlasnika izdaje nove saobraćajne dozvole sa datumom (2 godine od isteka aktuelne saobraćajne dozvole). Košta vas koliko iznosi cena nove saobraćajne (oko 1500 rsd).
    Srdačno,
    AMK Novi Beograd

     • Pošotvani,
      Ako se pitanje odnosi na zamenu umesto potvrde, koliko smo obavešteni od skora je moguće i jedno i drugo.
      Srdačno,
      AMK Novi Beograd

  • Poštovana,
   Koliko smo upoznati, izdavanje ove potvrde se ne naplaćuje i ona se dobija automatski na šalteru za registraciju vozila u policijskim stanicama.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Prijavljen sam na Čukarici, a kupio sam vozilo od jedne firme sa Voždovca, koja je u sistemu PDV. Regisreacija ističe 19.3., a saobraćajna 19.3 2020 (imam slovu Ć).Treba da platim porez na prenos apsolutnih prava i zamenim saobraćajnu.
  Interesu je me
  1. Šta treba da priložim u Poreskoj upravi i kojoj
  2. Šta podnosim u MUP u i gde
  3. Da li menjam tablice
  4. Da li mi treba registracioni list i ko ga izdaje
  5. Da li mi treba Rešenje APR i kako to pribavljam
  Pozdrav
  Bosko

  • Poštovani,
   Uzmite od prodavca svu potrebnu dokumentaciju (APR, račun (faktura)) koju je potrebno da imate prilikom predaje dokumenata u MUP. Tablice menjate kada dođe vreme za istek saobraćajne dozvole a registracioni list možete kupiti na našem administrativnom šalteru u policijskoj stanici Novi Beograd. Filijali poreske uprave podnosite ugovor o kupoprodaji ali konsultujte računovodstvo pravnog lica pre ovoga da dogovorite da li dobijate fakturu sa iskazanim PDV. U MUP nosite sva potrebna dokumenta polisa osiguranja, saobraćajna dozvola, APR prodavca, lična karta, registracioni list,dokaze o uplati propisanih dažbina, ugovor odnsono fakturu.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Poštovani pre 10 dana sam izvršio prenos vlasništva i dao da mi se uradi nova saobraćajna, medjutim kada sam preuzeo saobraćajnu, video sam da mi ona važi još par dana t.j. do 15.03.2018. što je datum koji je bio na saobraćajnoj kod bivšeg vlasnika. U suštini ja sam izvadio saobraćajnu koja mi je trajala samo 3 dana?!?? Da li je to greška i o čemu se tu zapravo radi, da bih odreagovao dok je još sveže?

  • Poštovani,
   Nije greška, potrebno je da uzmete potvrdu o produženju važenja saobraćajne dozvole za još dve godine u policijskoj stanici. Pretpostavljamo da se radi o registarskim oznakama koje ne sadrže slova koja se menjaju ove godine (Š,Ž,Š,Ć, W….)
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

   • Ali zar ne bi trebala dozvola koju sam upravo izvadio i koja je nova i koju sam platio kao novu da traje narednih 10 godina. Ne razumem otkud sad to „produženje“ kad sam izvadio potpuno novu saobraćajnu, ako možete samo malo da mi pojasnite?

    • Poštovani,
     Ne, dozvola je vezana za registarske tablice kojima je propisan rok važenja 7, a zatim Pravilnikom produžen na 9 godina.
     Srdačno,
     AMK Novi Beograd

 • Poštovani
  Registracija mi ističe 21.3.2018, a saobraćajna dozvola mi važi do 16.3.2018..nemam slova u registraciji koja se menjaju ( Ć,W..idt).
  Da li imam pravo da tražim produžetak saobraćajne dozvole i koji je redosled postupaka..Pozrav

  • Poštovani,
   Uradite tehnički pregled pre isteka saobraćajne dozvole (nemogućnost vožnje nakon isteka tablica) i prilikom registracije tražite potvrdu o produženju važenja registarskih tablica za još 2 godine. Sve ovo možete uraditi do 16.03. i nećete imati nikakvih problema.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Pozdrav, saobraćajna mi ističe 20.06.2018 i registrscija tskođe, da li treba da vadim novu saobraćajnu? Hvala, unapred na odg.

  • Poštovani,
   Ako nemate registarske tablice koje sadrže neka od slova (Č,Ć,Ž,W,Y,Đ…) ne menjate, potrebno je samo da prilikom registracije tražite potvrdu o produženju dozvole ili će vam tada biti zamenjene tablice. U oba slučaja je potrebno da trgistraciju izvršite pre isteka.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • postovani,saobracajna dozvola je istekla u januaru,a registracija istice u aprilu(tek sad primetio)…inace sam kupio auto na LE table pa sad radim prenos vlasnistva.
  kakva je procedura i jel me ocekuje kakva kazna?
  pozdrav

  • Pošotvani,
   Potrebno je da odete u policijsku stanicu i izvadite potvrdu o produženju važenja tablica ili će prodavac svakako odjaviti tablice zbog prelaska u drugo registarsko područje. Kazna vas očekuje samo ako budete zaustavljeni u vožnji sa isteklim registarskim tablicama ili bez potvrde o produženju istih.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Menjao sam ličnu kartu zbog promene adrese stanovanja pre neko vreme. Za izmenu adrese je potrebna taksa od 350din i elektronski vam promene adresu za 5 min.
  Ali pošto je ovo zemlja Srbija , carstvo birokratije sa vozačkom i saobraćajnom ne može tako iako su čip kartice. Neko pametan se setio da na njima štampa i adresu što je van svake logike. Ako je gde trebala da se štampa adresa na kartici to je LK jer prilikom legitimisanja ovlašćeno lice može i da vidi gde živite. ovako ja za Vozačku treba da platim 1600 a Saobraćajnu 1400 i pri tom sam bez tih dokumentata 10ak dana, dakle npr ne mogu u inostranstvo…Gde je tu logika?

  • Poštovani,
   Za sada postoje brojna nelogična rešenja u vezi dokumenata, nadamo se da će novi Zakon o bezbednosti saobraćaja doprineti poboljšanju.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Utvrdjena je greška u broju šasije u saobraćajnoj dozvoli. Koja je procedura za zamenu iste i ispravku greške?
  Hvala unapred

  • Poštovana,
   Pretpostavljamo da je tehnički pregled utvrdio grešku pa bi trebalo da vam je i dao uputstva za dalje postupanje u smislu upućivanja na veštačenje ili zahtevanje dokumentacije koja se vodi u MUP.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani,
  Istog dana mi istice i registracija i saibracajna. Da li moze prvo registracija pa onda potvrda o produzenju roka saibracajne?

  Pozdrav!

 • Postovani,
  Septembra 2016 smo kupili auto, promenjena je saobracanja, naravno. Registracija nam istice u maju, i slucajno smo videli da su nam u saobracajnoj naveli datum isticanje iste kao 19.5.2018. Nije nam jasno zasto prilikom zamene nije produzen rok trajanja saobracajne. Napominjem da u registraciji nemamo sporna slova.
  Hvala na odgovoru

  • Poštovana,
   Tablice na tom vozilu nisu menjane, a njihov rok važenja je prema važećem zakonu 7 godina, tako da dokle god nije menjano registarsko područje odnosno sam broj na registarskoj tablici, na saobraćajnoj dozvoli dobijate isti datum isteka prema isteku roka od 7 godina od prve registracije. Prilikom registracije (registrujte automobil pre datuma isteka saobraćajne dozvole kako ne biste rizikovali eventualnu kaznu prilikom kontrole saobraćaja) ćete dobiti i potvrdu o produženju tablica za dve godine.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Prvi slucaj je sledeci: saobracajna dozvola je na suprugino „devojacko“ prezime a licna karta na „udato“ prezime. Da li smo u obavezi da zamenimo i saobracajnu dozvolu? Drugi slucaj: sklopljen je kupoprodajni ugovor i jos uvek nije placen porez. Da li je moguce prodati taj auto pa da taj novi kupac plati porez ili i jedan i drugi placaju?

  • Poštovani,
   Svaki dokument koji sadrži upisane lične podatke na sebi u slučaju promene prezimena mora da se izmeni. Obveznik poreza na prens apsolutnih prava je prodavac ali ugovorom može preneti samu obavezu uplate iznosa na kupca jer ovaj ima pretežniji interes.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Koliko brzo je moguće dobiti novu saobraćajnu dozvolu nakon kupovine automobila i da li je moguće dobiti zeleni karton u slučaju da se dozvola iz nekog razloga ne izda odmah nakon podnošenja zahteva?

  • Poštovani,
   Uobičajeno ovaj postupak traje 5-7 dana, zelena karta nije povezana sa saobraćajnom dozvolom već sa polisom osiguranja pa proverite sa osiguravajućim društvom da li je neophodno da sačekate unos registarskog broja na polisu osiguranja po dobijanju saobraćajne dozvole ili je dovoljna potvrda o registracciji vozila koju dobijate dok čekate sam obrazac dozvole.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani meni vazi saobracajna do 2023 ali su mi greskom upisali da je auto za 5 sediste a ono je za 4,imam uverenje od masinskog falkuteta na kom su napisali da je za 4…kakva je procedura i kako sad da to uradim?
  Da li moram kroz celu proceduru izrade nove saobracajne da prolazim iako mi sve vazi i auto je registrovan?

  • Poštovani,
   Ukoliko posedujete Uverenje o ispitivanju vozila i ono sadrži ovakv podatak obratite se tehničkom pregledu da izvrši prepravku podataka na osnovu istog. Nakon čega biste morali da zamenite saobraćajnu dozvolu.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Ćao, zanima me autu mi je istekla registracija i saobraćajna (imam slovo č) koliko zo kodta i sta da radim

  • Poštovani,
   Registrujte ga i naujedno promenite tablice. Cena registracije zavisi od modela i starosti vozila, a sama zamena tablica i nova saobraćajna dozvola koštaju oko 4500 rsd.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani, saobracajna mi istice 19.07.2018, a registracija 17.08.2018. U agenciji me upucuju da proverim u Ljermontovoj a svakako ne mogu da obave tehnicki pregled ranije od 30 dana, dakle morao bi 18 ili 19.07 da odradim registraciju. Da li ja mogu vec sada u aprilu ili maju da dobijem tu potvrdu iz Supa unapred kako bi izbegao problem i zurbu kasnije?

  • Poštovani,
   AKo ne menjate tablice, samo izvadite potvrde kako biste mogli da vozite. U koliko menjate tablice u julu menjate tablice i dobijate nalepnicu do isteka registracije 17.8. nakon čega normalno registrujete vozilo.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

   • Poštovani, ne menjam tablice, nemam čšćđž.
    Dakle mogu otići mesec dva ranije u SUP i dobiti potvrdu, i sa njom normalno registrovati auto u intervalu od 19.07-17.08.2018? Neće mi u SUPu praviti problem? Hvala na odgovoru

    • Poštovani,
     Koliko nam je poznato Ukoliko ne menjate tablice, potrebno je da preuzmete potvrdu o produženju važenja saobraćajne dozvole pre njenog isteka kako biste mogli nesmetano da vozite, a nakon toga automobil registrujete normalno najranije 30 dana pre isteka registracije.
     Srdačno,
     AMK Novi Beograd

 • 4. januara 2011. sam registrovao novi auto. Poslednji put sam ga registrovao 4. januara 2018. ali nisam dobio nove tablice. Ne znam zašto. U utorak putujem u inostranstvo i ne znam da li ću imati problema na granici. Da li se u istom danu mogu dobiti nove tablice, nova saobraćajna i nalepnica? Hvala…

  • Poštovani,
   Tablice menjate sada samo ako na sebi sadržae neka od slova koja se menjaju (Č,Ć,Ž,Š,Đ,Y,W…). U suprotnom ako nemate ova slova vaše tablice važe još godinu dana s tim da ste u obavezi da izvadite u policijskoj stanici potvrdu o produženom važenju saobraćajne dozvole koju dobijate i na engleskom jeziku. Još prilikom zamene pravilnika na ovaj način izrazili smo skepsu prema priznavanju ovakvog dokumenta od strane inostranih organa, do sad je bilo nekoliko prijavljenih problema sa inostranim organima.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovanje
  Saobracajna mi istice 05.06.2018. Nemam slova koja su za zamenu i znam da treba da uzmem potvrdu za produzetak saobracajne. Mene interesuje posto sam primetio da mi u saobracajnoj nije upisana tacna tezina vozila da li ce mi u saobracajnoj kada je promenim pisati novi datum vazenja (produzen za 2 god) ili stari.
  Pozdrav

  • Poštovani,
   Pitanje je razloga zbog koga sumnjate u težinu vozila u saobraćajnoj dozvoli. Ukoliko tehnički pregled utvrdi ili posumnja u tačnost uputiće vas na ispitivanje tehničkih karakteristika vozila u Agenciju za bezbednost saobraćaja. Menjanje saobraćajne dozvole u ovom slučaju ne povlači izdavanje novog obrasca sa dužim rokom važenja. Mišljenja smo da će na saobraćajnoj ostati isti datum ali tačnu Informaciju o datumu na saobraćajnoj dozvoli ipak potražite u MUP prilikom predaje dokumenata za zamenu dozvole.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

  • Poštovani,
   Možete voziti do 23:59 datuma koji je naznačen na registracionoj nalepnici.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani,

  kupujem auto sa vazecom registracijom u drugom gradu.

  Nakon kupoprodajnog ugovora imam rok 15 dana da platim porez.

  Da li mogu da vozim auto sa tekucim tablicama i saobracajnom do isteka ili postoji neka kazna ako ne promenim saobracajnu i tablice i u kom roku?

  Srdacan pozdrav,
  Slavisa.

  • Poštovani,
   Možete upravljati vozilom uz važeću saobraćajnu dozvolu i eventualno ovlašćenje prodavca. Ali ako već prijavite i izmirite poresku obavezu, predlažemo da odmah izvršite i promenu tablica i vlasništva u registru MUP.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Zdravo . Imam pitanje za vas ? Saobraćajna dozvola mi ističe 15.04. 2018 a tablice 14.5.2018. , tablice sadrže slovo (Š) . Ja nisam vlasnik vozila , imam potpuno ovlašćenje . Da li moram da prevedem vozilo pre nego što mi istekne saobračajna dozvola , ili mogu da sačekam par dana ( ne više od 7 dana ) zbog finansiskih razloga ?

  • Poštovani,
   Prenos eventualnog vlasništva nije povezan sa ovim pitanjem. Od isteka tablica ne biste smeli da vozite.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Trenutno se nalazim u inostranstvu, sada sam primetio da mi istice saobracajna dozvola 18.5
  a auto je registrovan do 28.6. Vracam se u SRB. 16.6. Interesujeme kolki je problem voziti sa isteknutom saobracajnom 30 dana? Pozdrav.

  • Pošotvani,
   Možete imati problem kako na granici tako i prilikom eventualne kontrole saobraćaja u R.Srbiji.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Pozdrav, saobracajna mi je skoro istekla a slova su UR, znaci samo mi treba potvrda? A ako hocu da prevedem na sebe saobracajnu sta mi je sve potrebno?

  • Poštovani,
   Što pre preuzmite potvrdu o produženju važenja jer ne biste smeli da vozite sa isteklim tablicama. Potrban je ugovor koji je pravni osnov prenosa vlasnštva, uverenje poreske uprave o izmirenom porezu,stara saobraćajna dozvola, polisa osiguranja, registracioni list i vaša dokumenta
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Poštovani,
  Pre par dana sam preuzeo saobraćajnu za novo kupljeno vozilo i vidim da su u saobraćajnoj pogrešili u imenu modela pa tako piše Tuscon umesto Tucson. Ostali podaci su u uredu. Zvao sam osobu sa tehničkog auto kuće koja je sve to obavljala za mene, i kaže kao da to neće biti problem. Mene zanima da li može biti neki problem oko toga i da li da tražim da mi ipak izdaju novu saobraćajnu ovih dana? Ne znam na sledećem tehničkom i registraciji takodje da li će biti neki problem. Šta je najpametnije uraditi?
  Hvala unapred.

  • Poštovani,
   Potrbeno je utvrditi gde je nastupila greška, ukoliko je MUP pogrešio biće vam izdata nova saobraćajna dozvola o trošku Ministarstva.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Poštovani,
  Hvala Vam na brzom odgovoru. U slučaju da je MUP pogrešio kakva je procedura oko dobijanja nove saobraćajne, koliko se čeka i da li za to vreme dok se ne izradi nova, kod mene ostaje ova postojeća?

 • Postovani, rok vazenja saobracajne mi je istekao 28.3. 2018. Znam da mi je potrebna potvrda o produzenju vaznosti, ali da li ta potvrda vazi van granica, posto radim u inostranstvu, da li je bolje da izvadim novu saobracajnu, i da li bi ona u ovom slucaju vazila 2 god.? Koliko bi to kostalo?

  • Poštovani,
   Ne možete dobiti novu saoraćajnu dozvolu na zahtev. Što se tiče potvrda nismo sigurni da li bi inostrani organi prihvatili potvrdu na engleskom jeziku koju je izdao MUP. Sat revija je već pisala o ovom problemu.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Poštovani,
  Menjali smo sedište firme 2016. godine i samim tim sa sledećom registracijom smo morali da menjamo saobraćajnu dozvolu za firmino teretno vozilo. Medjutim, sad kad treba opet da registrujemo vozilo, primetili smo da je datum izdavanja saobraćajne mart 2011 a da važi do marta 2018.
  Zanima me da li je moguće da je izdata nova saobraćajna sa novom adresom sedišta, a da je datum izdavanja ostao isti te sad opet mora da se menja dozvola?
  Ako treba da se menja, koja je procedura, sta treba da prilozimo osim uplate taksi s obzirom da je istekla pre više od mesec dana?
  Hvala unapred!

  • Poštovani,
   Saobraćajna dozvola odnosno nje rok važenja je vezan za važenje registarskih tablica tako da sve dok su tablice ostale iste isti je ostao i datum isticanja saobraćajne dozvole. Ako ne morate da menjate tablice ove godine (Č,Ć,Ž,W….) u tom slučaju pre isteka saobraćajne dozvole morate otići u policijsku stanicu da vam se izda potvrda o produženju važenja saobraćajne dozvole na još dve godine.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Imam „Đ“ u registraciji,saobraćajna ističe 27.06.2018 a registracija mi ističe 17.07.2018.Sa obzirom da mogu da registrujem mesec dana pre isteka registracije dali onda mogu 17.06.,mesec dana pred istek registracije,da podnesem zahtev i za novu saobraćajnu i tablice i na taj način istovremeno i registrujem kola i zamenim tablice i registrujem ga,i na taj način izbegnem uzimanje 2 puta nalepnice za kratko vreme bez potrebe?
  I dali sve to mogu u MUP-u da završim bez vlasnika pošto imam ovlašćenje overeno kod notara u kojem piše da mogu da ga registrujem?
  Hvala!

  • Poštovani,
   Koliko smo upouznati 30 dana pre možete produžiti registraciju pri čemmu dobijate nove tablice i nalepnicu usklađenu sa novim tablicama i datumom registracije što znači da naujedno obavljate oba posla.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani,
  Uskoro mi ističe saobracajna za vozilo koje ima u registarskoj oznaci slova sa kvičicama. Koliko se čeka na izdavanje nove saobraćajne dozvole i na zamenu tablica?

  • Poštovani,
   Nove tablice dobijate odmah, saobraćajna dozvola se čeka 5-7 dana za koje vreme koristite potvrdu koju će vam izdati MUP.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani, imam problem sa registracijom skutera odnosno mopeda. Kupio sam skuter pre 10 dana, imam coc papir, ali su mi na tehnickom upisali pod napomenom “ broj osovina 0″ . Kada sam video da je greska u pitanju, a to je bilo juce, obratio sam se istom tom tehnickom pregledu i rekli su mi da im je tako naredjeno. A u policiji hoce da mi odrade i saobracajnu i registraciju, ali ja se sa tim ne slazem. Zelim da pise tacno onako kako je. Sta da radim?

  • Poštovani,
   Tehnički pregledi postupaju prema uputstvima i tumačenjima MUP. Konsultujte još neki tehnički pregled koji radi A kategoriju kako biste dobili i drugo mišljenje.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Izgubio sam ponistenu saobracajnu i sad nemogu da registrujem auto. Dali moram da vadim novu saobraćajnu ili moze sup da mi izda potvrdu da je auto bio registrovan.

  • Poštovani,
   Ako dobro razumemo vozilo je menjalo registrasko područje pa je odjavljivano nakon čega je poništena saobraćajna. Potrebno je da prethodni vlasnik uplati taksu i na pisarnici preda zahtev za izdavanje potvrde. Kada dobijete potvrdu sa tim papirom umesto poništene saobraćajne ćete registrovati vozilo.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Poštovani
  Registarska oznaka mi ne sadrži sporna slova.
  Ali, saobraćajna mi ističe 25.05.18, a registracija 10.06.18.
  Do prednjeg je došlo jer mi je prvobitno izdata saobraćajna naknadno menjana ( tri puta) zbog grešaka u upisanim podacima ( a menjana je pre isteka neke od prethodnih registracija ).
  Kada „menjam“, šta menjam i gde to radim?
  Da li ću samo da produžim registraciju ( i da li to moram da uradim pre 25.05. ili mogu bilo kada do 10.06. ) ili moram da menjam i saobraćajnu i da li to radim pre 25.05. ili mogu do 10.06. ?
  Hvala.

  • Poštovani,
   Možete naujedno produžiti registraciju i tražiti potvrdu o produženom važenju saobraćajne dozvole jer saobraćajna ističe u periodu 30 dana pre isteka registracije kada već možete raditi registraciju, ali ovo morate uraditi najkasnije 25.05. Druga solucija je da do 25.05. odete samo po potvrdu o produženju saobraćajne dozvole za 2 godine, a da registraciju uradite kasnije do 10.06. Potrebno je da uzmete potvrdu kako biste mogli da vozite u periodu 25.05- 10.06 jer ste u ovom periodu registrovani ali su vam tablice istekle.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani, danas sam registrovala auto a tek posle primetila da mi je istekla saobracajna 21.04.2018. Ni firma koja mi je registrovala nije to primetila. Sta sada mogu da uradim? Da li samo produzavam saobracajnu? Hvala

  • Pošotovana,
   Ako je registracija produžena, to je znak da na registarskim tablicama nisu slova koja zahtevaju zamenu tablica i saobraćajne. Potrebno je da tražite potvrdu o produženju važenja tablica za još dve godine ali nam nije najjasnije zašto to naujedno nije odrađeno.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Molim Vas da mi pomognete:
  Supruga je u decembru 2017. kupila auto od vlasnice – fizičkog lica koja živi u Beogradu, opština Zvezdara. Ona takođe živi u BG, opština Rakovica. Kupoprodajni ugovor je overen kod notara. Tablice su BG, bez „ćiriličnih“ slova. U saobraćajnoj dozvoli pod stavkom B je datum 24.01.2008; pod stavkom I 11.05.2011, pos stavkom H 11.05.2011. Polisa osiguranja ističe 25.07.2018.godine. Vozilo je Fiat Seićento 1108ccm, 40kW, 2002. godiste.
  Pitanja su:
  – da li se 11. maja mora promeniti saobraćajnu, koja je na ime prodavca?
  – Imamo samo kupoprodajni ugovor, šta nam je još potrebno da se zameni saobraćajna dozvola?

  • Poštovani,
   Od decembra prošle godine ste imali rok za podnošenje poreske prijave i plaćanje poreza na promet apsolutnih prava. Sa potvrdom o plaćenom porezu i ugovorom ( i ostalim potrebnim dokumentima) vršite promenu evidencije vlasnika i dobijate novu saobraćajnu dozvolu koja će važiti do datuma isteka tablica odnosno stare dozvole prethodnog vlasnika, a vi uzimate potvrdu o produženju važenja saobraćajne dozvole za još dve godine. datum isteka saobraćajne dozvole pogledajte na hologramskom delu u gornjem levom uglu na poleđini obrasca saobraćjane.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani, registracija mi istice 04.10.2018. a saobracajna 03.10.2018. Imam sporna slova šv. Sta ja treba da radim, da li mogu slobodno da vozim, isao bih u CG u junu, ili treba da menjam tablice i saobracajnu. Unapred Hvala.

  • Poštovani,
   Registrujte vozilo pre isteka saobraćajne dozvole i naujedno će vam biti promenjena i registarska oznaka.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani, ne slaze mi se tezina atuomobila na plocici i u saobracajnoj. Receno mi je na tehnickom da moram da vadim novu, sa tacnim podatcima i da ce to da me kosta. Da li je tako s obzirom da ja nisam ni na koji nacin ucestvovao u unosenju pogresnih podataka u obrazac tehnickog pregleda/saobracajnu?
  Hvala

  • Poštovani,
   Podaci koji se prepravljaju uglavnom zahtevaju zamenu obrasca saobraćajne dozvole. Iskustveno nam je poznato da je teško utvrditi ko je načinio grešku, da li tehnički prvi tehnički pregled ili MUP ili možda na samoj carinskoj ispravi. Uvidom u istoriju predmeta se može ustanoviti ali s obzirom na sumu pitanje je korisnosti pravne zaštite po ovom pitanju.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Poštovani,

  Imam u registraciji slovo Đ i isticu mi i registracija i saobracajna 04.05.2018. Zanima me da li mogu istovremeno da odradim tehnički pregled i dobijem nove tablice, tj. da li mogu da na stare tablice odradim tehnički pregled i onda dobijem nove,ali da mi polisa osiguranja i registracija važe narednih godinu dana? Ako ne mogu koji je redosled koji moram da pratim?

  • Pošotvani,
   Pre tog datuma uradite tehnički pregled, a promena tablica i registracija će se naujedno uraditi. Polisa osiguranja će biti urađena bez registarskih oznaka, a po dobijanju nove saobraćajne dozvole ćete se javiti osiguravajućoj kući radi dobijanja prepisa polise sa novim podacima.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

  • Poštovani,
   Koliko smo upoznati prilikom podizanja obrasca saobraćajne dozvole potrebno je da pokažete potvrdu o registraciji koja vam je izdata dok se fizički ne izradi nova kartica i identifikacioni dokument.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani,
  Istekla mi je saobracajna 26.4.2018. a registracija istice 10.5. i tablice sadrze sporna slova, zbog cega je potrebna zamena. Da li mogu nesmetano da obavim tehnicki pregled pre 10.5. bez obzira sto mi je istekla saobracajna? Hvala

  • Poštovani,
   Bilo je potrebno da pre isteka saobraćajne dozvole odradite sve poslove sa kolima jer ste bili u roku za produženje registracije vozila pa biste naujedno završili oba posla. Možete uraditi tehnički pregled ali takođe možete biti kažnjeni ako budete zaustavljeni sa isteklom saobraćajnom dozvolom.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani.
  Vozim auto sa ovlascenjem od strane vlasnika.
  Saobracajnu sam izgubila.
  Molim vas,sta treba prvo da uradim da bih sto pre izvadila saobracajnu bez malteretiranja vlasnika vozila od koga sam kupila auto?

  • Pošotvana,
   Ako u ovlašćenju ne stoji da možete umesto njega obaviti ovu radnju moraćete da kontaktirate vlasnika da preda uplate za izradu duplikata saobraćajne dozvole.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

  • Pošotvana,
   Potrebno je da vam se izda duplikat dokumenta uz uplatu dodatnih taksi što sve predajete u policijskoj stanici prema mestu prebivališta. Nakon 5-7 dana ćete dobiti novu saobraćajnu dozvolu.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Da li mogu da promenim saobraćajnu,jer je istekla 31.03.2018_te,bez obzira što posedujem potvrdu.Putujem u Grčku 01.06.2018_te i ne bih da rizikujem,kao što se događa sa Mađarima i Crnogorcima.Koji je broj dana potreban za hitno izdavanje.Živim u Kragujevcu

  • Pošotvani,
   Nažalost koliko smo upućeni MUP ne dozvoljava ovu mogućnost promene bez postojanja drugih razloga koji iziskuju zamenu dokumenta.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

   • @amknovi1:
    Hoćete da kažete da,čak i ako samoinicijativno hoćemo da promenimo saobraćajnu (da ne bismo rizikovali sa potvrdom),to ne možemo da uradimo?!
    Da li je onda rešenje da karticu polomimo ili prijavimo da je izgubljena?

    Miloš

    • Poštovani,
     Koliko smo upućeni ne možete samoinicijativno tražiti nove tablice i novu saobraćajnu dozvolu. Predlažemo da kontaktirate MUP Upravu za upravne poslove o ovom problemu da čujete njihovo mišljenje. Razumećete da „zaobilazne“ načine za zamenu ne možemo komentarisati.
     Srdačno,
     AMK Novi Beograd

     • To nije fer!
      Sta u slucaju da krenem u petak uvece na odmor i sa Madjarske granice me vrate jer mi saobracajna ne vazi a ne priznaju potvrdu?

     • Poštovani,
      Koliko smo upućeni možete tražiti zamenu saobraćajne sa datumom isteka za dve godine ili po želji promeniti tablice.
      Srdačno,
      AMK Novi Beograd

 • saobracajna mi istice 13.06.2018 a registracija 04.07.2018. U medjuvremenu putujem u Grcku,sta da radim jer su mi rekli u MUP-u da moram da menjam saobracajnu ili da moram ranije da registrujem auto. Inace, nemam sporna slova na tablicama

  • Poštovana,
   Ulazite u mesec dana tako da možete naujedno i registrovati automobil i izvaditi potvrdu da vam je produženo važenje saobraćajne dozvole na srpskom i engleskom jeziku.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • postovani,kupio sam automobil u maju mesecu 2011,a registracija mu je isticala u oktobru,tako da je auto registrovan do oktobra, a na poledjini saobracajne poise da vazi do 27.05.,a imam salovo DJ na tablicama,pa me zanima,sta mi je ciniti? Da li sada menjam saobracajnu,ili sve u paketu u oktobru kada dodje vreme za registraciju?
  hvala unapred.
  Ivan kg

  • Poštovani,
   Promenite registarske tablice i saobraćajnu dozvolu zajedno sa nalepnicom a nakon toga možete normalno produžiti registraciju vozila. U svakom slučaju pitajte zaposlena službena lica u policijskoj stanici o svim mogućnostima u ovom slučaju.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Poštovani,
  Svi mi koji putujemo u inostranstvo sa potvrdama smo u opasnosti zbog velikih troškova usled kazni ili skidanja tablica, propalih turističkih aranžmana, itd. Napisali ste da se saobraćajna dozvola može promeniti zbog netačnih podataka na njoj. Da li možemo da se pozovemo na netačan datum isteka i na osnovu toga zamenimo saobraćajnu za 1400din. i da je ne lomimo ili gubimo, kako je već neko iznad pomenuo, pa da plaćamo 3800:)

  • Poštovani,
   Tekst koji pominjete se prvenstveno odnosi na tehničke podatke i vezan je za tehnički pregled vozila kada se ustanovi promena nekog od podataka. Važenje registarskih tablica je stvar Uprave za upravne poslove MUP, tako da je najbolje da se obratite direktno ovoj upravi sa konkretnim pitanjem.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani,
  registracija i saobracajna mi istice 14.6.2018., ali treba 5.6.2018. da odem na kraci put od par dana i naravno vratio bih se pre isteka registracije i saobracajne i onda bih zamenio.
  Interesuje me da li ima neko ogranicenje, kao npr za pasos da ne moze da se ide preko granice ako istice saobracjana i registracija za manje od nedelju ili 10 dana, tj da mora pre puta da se zameni?
  Hvala.

  • Poštovani,
   Koliko nam je poznato sve dok ste u registraciji sa važećom saobraćajnom dozvolom možete upravljati vozilom u saobraćaju kako u zemlji tako i u inostranstvu. Samo povedite računa da se ne dogodi da zbog neke nepredviđene situacije ne uspete da se vratite pre isteka.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani,
  Moj slucaj je sledeci:
  Prilikom tehnickog pregleda su primetili da je broj motora pogresno napisan u saobracajnoj dozvoli, otisla sam u jutros u Ljermontovu i podnela molbu za „dosije“ automobila, ali kako su mi rekli to moze da potraje i do 30 dana.
  Meni registracija istice 25.05. a posle citanja vaseg sajta sam primetila da mi je saobracajna istekla jos 20.05. (na sta mi niko nije skrenuo paznju iako sam bila u dve policijske stanice vec).

  Sta po Vasem misljenju treba sada da uradim? Ne mogu da cekam ovaj dosije mesec dana pa tek onda da utvrde da su pogresno prepisali ovaj broj motora i izrade mi novu saobracajnu, sto je izgleda tako vec nekoliko godina… Takodje mi se ne placa nova saobracajna jer sam novu vadila prosle godine zbog promene vlasnika.

  Hvala unapred na odgovoru!

  • Pošotvana,
   30 dana je najduži rok ako ste tražili Uverenje o tehničkim podacima o vozilu, postoji šansa da ovo uverenje dobijete i pre pa možete završiti sve pre isteka roka od 30 dana nakon isteka registracije što u tom slučaju ne bi dovelo do obavezne zamene i tablica. Što se tiče produženja saobraćajne dozvole ono se vrši u policijskim stanicama dobijanjem potvrde na srpskom i engleskom jeziku ali vam preporučujemo da konsultujete upravu za upravne poslove o redosledu radnji s obzirom da ne vidimo preterani smisao da sada uzimate potvrdu o produžetku važenja saobraćajne dozvole koja će se menjati.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

   • Zdravo jos jednom,

    Dobila sam odgovor iz Ljermontove, kazu da je greska nastala prilikom prvog tehnickog pregleda.
    Sta su mi sledeci koraci? Idem tamo gde je radjen tehnicki ili u policiju sa tim papirima i ja snosim troskove izrade nove saobracajne?

    Pozdrav,
    Bojana

    • Poštovana,
     Da bi tehnički pregled mogao da ispravi podatak koji je sporan morate tražiti iz Ljermontove Uverenje o tehničkim karakteristikama vozila koje vam se izdaje na osnovu strane dozvole odnonso papira (na osnovu kojih je utvrđena greška) a to da li će tehnički pregled pristati da vam nadoknadi trošak zamene je već stvar vašeg zahteva i dogovora.
     Srdačno,
     AMK Novi Beograd

  • Poštovana,
   Datum se do sada nije menjao već ste nakon isteka uzimali potvrdu o produženju važenja nove saobraćajne, ali kako javljaju mediji zbog problema sa isteklim dokumentima postoji indicija da će se datum pomeriti za te dve godine. Predlažemo vam da pitate u policijskoj stanici kako će se postupiti u ovom slučaju.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani,

  Kupila sam nov auto i prilikom registracije sam potpisala Izjavu da necu otidjivati auto 60 dana dok traje provera preko Interpola. Tih 60 dana jos nije proteklo ali ja moram da promenim licna dokumenta jer sam se udala, promenila prezime i adresu. Da li cu imati problema ako podnesem zahtev za promenu saobracajne pre proteka tih 60 dana?

  • Poštovana,
   Zabrana otuđenja se odnosi na sklapanje pravnih poslova kojima se vrši promet prava svojine na vozilu, ne na zamenu dokumenata o vozilu koja ste mogli i izgubiti ili iz drugog razloga imati potrebu za zamenom samog dokumenta tako da smo mišljenja da neće biti problema.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani,

  Planiram da zapocnem proceduru promene prezimena na svim dokumentima.U vezi sa tim, interesuje me da li se, prilikom promene saobracajne dozvole, menjaju i tablice.Napominjem da je auto kupljen nov pre nepunih 6 godina.
  Hvala unapred!

  • Pošotvana,
   Ako je tablicama istekao rok (7 godina, pogledajte na poleđini saobraćajne dozvole na hologramskom delu) a ne sadrže sporna slova, ne menjate tablice sada već dobijate potvrdu o produženju važenja tablica ili novu saobraćajnu dozvolu po vašem izboru sa rokom trajanja još dve godine. U svakom slučaju menjate saobraćajnu dozvolu zbog promene ličnog podatka.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

  • Pošotvani,
   Stara saobraćajna dozvola se mora predati prilikom registracije promene vlasništva u MUP. Mišljenja smo da morate izvaditi duplikat saobraćajne dozvole ali proverite svakako sa zaposlenim službenim licima koji obavljaju poslove registracije u konkretnoj policijskoj stanici.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

  • Pošotvana,
   Skeptični smo po pitanju važenja potvrda van zemlje, najbolje je da odgovor zatražite direktno od MUP.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Poštovani,

  Od nekoliko poznanika, koji imaju saobraćajnu sa potvrdom od dve godine, čuo sam danas da su u Beogradu uspešno predali zahteve za izdavanje nove saobraćajne koja će sadržati ispravan datum isteka (2020. godine). Da li su to izuzeci ili i vi imate informacije da je napokon odobrena zamena?

  Srdačan pozdrav

 • Poštovani,
  obzirom da mi tablice ne sadrže karaktere iz abecede sa „kvačicama“ (Č,Ć,Ž,Š,Đ) kao i X i Y iz alfabeta, a saobraćajna mi ističe 11. jula, koju NE ŽELIM DA „POKRIVAM“ nekim nevalidnim papirima, da li mogu da zamenim SAMO SAOBRAĆAJNU, i na koliki bi rok važnosti bila izdata?

  Zahvaljujem na saradnji.

  • Poštovani,
   Koliko smo obavešteni možete zameiti saobraćajnu dozvolu i dobiti novu sa rokom važenja dve godine od datuma isteka vaše sadašnje dozvole.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Poštovani,
  Ističe mi ovih dana i registracija i važnost saobraćajne. Nemam slova u tablici koja obavezuju zamenu i tablice i sapbraćajne. Znam za papir – potvrdu za produženje važenja saobraćajne dve godine, ali bih je ipak sada zamenio novom. Da li je to moguće i kako?
  Zoran

  • Poštovani,
   Koliko smo obavešteni moguće je da zamenite tablice i vi iako nemate sporna slova. Na taj način što vraćate tablice ako su istekle i dobijate nove uz saobraćajnu i nalepnicu do datuma isteka ragistracije ili radite sve naujedno ako je već vreme za registraciju. Svakako se konsultujte sa zaposlenim službenim licima na registraciji vozila koja će vam dati preciznije informacije.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovanje.
  Moj slucaj je delikatan, naime hteo bih da zamenim karoseruju automobila iz razloga sto je moja ostecena a popravka se ne isplati. Da li ja mogu u saobacajnoj dozvoli samo da zamenim broj stare sa novim brojem karoserije ili ima druga procerdura? Sve ostaje isto (boja, motor…)

  • Poštovani,
   Predlažemo vam da konsultujete Agenciju za bezbednost saobraćaja kao i Upravu saobraćajne policije po ovom pitanju.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani,treba da registrujem auto Koji se vodi na mog supruga,a on je u inostranstvu. Da li je moguce to bez njega(imam njegovu licnu kartu)?Hvala

  • Pošotvana,
   Samo ako posedujete ovlašćenje za ovu radnju koje je propisno overeno.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Ako mi istog dana ističe saobraćajna dozvola, registracija i imam slovo Č na tablici, da li se sve završava istog dana prilikom registracije?

  • Pošotvani,
   Mišljenja smo da nema problema da u istom trenutku obavite i produženje registracije i zamenu tablica.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani,
  Saobracajna dozvola i registracija vozila mi isticu u septembru.
  Kada najranije pre toga mogu da napravim novu saobracajnu i registraciju jer planiram letovanje?
  Da li mogu vec sada u junu?
  Srdacan pozdrav!

  • Pošotvana,
   Rok za produženje registracije je 30 dana pre isteka registracije kada možete zameniti i tablice pa i samu saobraćajnu dozvolu ako sadrži slova koja se izbacuju (Č,Ć,Ž…). Ako nemate ova slova možete uzeti potvrdu o produženju važenja saobraćajne dozvole za još dve godine ili pak uraditi novu saobraćajnu dozvolu koja će važiti 2 godine.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

  • Pošotvani,
   Možete zameniti saobraćajnu dozvolu novim obrascem koji će važiti dve godine.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Poštovani,
  Na tablici imam slovo Ć i automobil mi je registrovan do 18.01.2019.(propisno je registrovan 30 dana pre isteka registracije ali kada sam naglasio da saobraćajna važi do 18.01.2018. rekli su da ne moram da vadim novu) ali kada sam otišao da tražim potvrdu o produženju saobraćajne odbili su me i zahtevali da izvadim nove tablice što sam odbio da radim na pola registracije.
  Planiram da idem u inostranstvo pa mi recite ukoliko me vrate sa granice ko je odgovoran tj koga tužiti za taj trošak sa obzirom na to da je automobil regularno registrovan a da ja ni na koji način nisam obavešten da treba da promenim tablice u pola registracije ?

  • Pošotvani,
   Preporučujemo da se obratite Upravi za upravne poslove u policijskoj stanici gde ste registrovali vozilo.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Poštovani, tablice koje sadrže slova sa kvačicama mi ističu 25.08.2018. kao i saobraćajna. A 07.09.2018. mi ističe polisa osiguranja.
  Koliko dana ranije mogu da predam dokumentaciju za sve i koliko dugo traje procedura? I ako se preda ranije da li se skraćuje rok vazenja registracije? Pitam zbog odlaska na letovanje. Hvala unapred.

  • Poštovani,
   Naš savet vam je da istovremeno radite produženje registracije i zamenu registraskih tablica koje možete izvršiti 30 dana pre isteka registracije.Registarske tablice i nalepnicu dobijate istog dana a saobraćajnu fizički čekate 7 dana.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani,
  Kupio sam auto,predao za porez…
  Tablice mi imaju slovo š’
  Saobracajna vazi do 7.2019,nju cu zameniti za novu na moje ime naravno…
  Pitanje,da li moram i tablice da menjam?

  • Pošotvani,
   Tablice menjate kada bude isticala saovraćajna dozvola 2019. godine.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani, imam ovlascenje da mogu da registrujem auto,ali je vlasnik u medjuvremenu promenio adresu tako da moram da vadim novu saobracajnu.S obzirom da putujem u grcku 8.7 a danas je 3.7 ,ne verujem da cu dobiti novu saobracajnu….pa stoga pitam da li postoji neka potvrda za ovakvu situaciju sa kojom cu moci da predjem granicu…unapred HVALA

  • Pošotvani,
   Predlažemo da tražite izdavanje po ubrzanoj proceduri uz podnošenje molbe i dokkaza o putovanju i konsultujete službenike u policijskoj stanici o ovome kako biste možda mogli zadržati staru dozvolu do povratka sa puta ako izdavanje nije moguće.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Poštovani, molim vas za malu pomoc.
  Kupio sam auto , uradio kupoprodajni ugovor platio porez na prenos i sada zelim da izvadim saobracajnu dozvolu na svoje ime. Video sam i kod Vas na sajtu sta mi je od dokumenata potrebno , jedino mi nije jasno koji je dokument Registracioni list. Sve ostalo vec posedujem

  • Pošotvani,
   Pitajte na šalteru u policijskoj stanici da li će vam priznati isčitanu saobraćajnu dozvolu. Registracioni list je prepis tehničkog pregleda koji se dobija na posebnom obrascu bilo na tehničkom pregledu ili na šalterima u policijskim stanicama koje imaju popunjavanje obrazaca. Kod nas to možete dobiti u policijskoj stanici Novi Beograd.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovanje,saobracajna dozvola mi je istekla 6.7.2018. a registracija vazi do 30.08.2018,tablice sadrze slovo „w“.Da li sada ja moram da izvadim nove tablice i novu saobracajnu dozvolu a 30.08.2018 da radim tehnicki pregled i registraciju sa novim tablicama?

  • Poštovani,
   U ovom momentu morate zameniti registarske tablice a u periodu od 30 dana do isteka registracije obavite tehnički pregled vozila i izvršite produžetak registracije .
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd.

 • Postovani,
  Ukradena mi je saobracajna i vozacka dozvola,interesuje me koliko iznosi taksa ,cenu izrade i obrazaca znam.
  Registracija mi istice u oktobru,a imam i sporno slovo Č u registraciji,pa sta je vas savet da li uz uzimanje nove saobracajne dozvole da promenim i tablice i unutrasnju nalepnicu?

  • Pošotvana,
   Konsultujte službenike sa registracije vozila, a možete naujedno promeniti i tablice samo što ćete u tom slučaju platiti takse i za nove reg. tablice.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Поштовани,
  купио сам тешки четвороцикл/АТВ од првог власника који га је купио новог у салону у Србији од овлашћеног увозника.
  Превео сам га на своје име и узео нове таблице (јер сам из другог места) док је још био у важећој регистрацији.
  Приближава се рок за обнову регистрације а ја примећујем да је у саобраћајној уписан троцифрен број киловата ?! Имам очитану и стару саобраћајну где је такође уписан овакав податак што значи да је само преписан са старе на нову.
  Предпостављам да нећу моћи да му продужим регистрацију са оваквим уписом јер је ограничење за регистрацију оваквог возила дo15kw
  Очигледно да је дошло до грешке при првој регистрацији у месту бившег власника где су службеници погрешно уписали троцифрен број 470kw ?!
  Шта ми је чинити јер ја за возило, сем саобраћајне и полисе (где је иначе уписан тачан број киловата) немам ништа више ???
  Хвала унапред на брзом одговору.

  • Зашто ме прескачете са одговорима ?!
   Зар Вам смета што пишем српским писмом ?

   • Pošotvani,
    Da li biste bili ljubazni da ponovite pitanje. Odgovaramo na ogroman broj pitanja pa je moguće da dođe do previda. Izvinjavamo se i molimo da ponovite pitanje. Ako se radi o četvorociklu na ovo pitanje vam je upućen odgovor putem mail.a jer smo ga tako i primili. Proverite u SPAM -u-
    Srdačno,
    AMK Novi Beograd

 • Na ulasku u makedoniju mi je policajac rekao da mi saobracajna ističe za 4 dana a ha nisam dobijo potvrdu iz supa za produženje….sad me interesuje jel moze neko da uzme potvrdu iz policije bez mog prisustva ili ja mogu da dobijem neki drugi papir…imam malo dete i ne mogu baš sad da se vraćam nazad za Bgd…Hvala mnogo

  • Poštovani,
   Bez saobraćajne dozvole ne može niko da preuzme potvrdu o produženju važnosti registarskih tablica i saobraćajne dozvole.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • koliko dana se ceka za registraciju i saobrajnu
  auto sam kupio pre par dana..i sve ide na moje ime..i da li mogu kada se auto registruje da vozim sa potvrdom dok se ceka saobracajna..inace moram za nedelju dana na kosovo
  a ne znam dole kako sta ide

  • Pošotvani,
   Zavisno od dobijanja uverenja o plaćenom porezu na prenos apsolutnih prava procedura može potrajati par dana. Što se tiče potvrde sa njom možete voziti međutim obratite se MUP R.Srbije Upravi za upravne poslove da vam daju odgovor da li sa ovom potvrdom možete preći administrativnu liniju sa KiM i koja posebna pravila se odnose na vozače na teritoriji KiM.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

  • Poštovani,
   Tehnički pregled će konstatovati neslaganje i u zavisnosti od faktičkog stanja na samom vozilu, uputiti vas na veštačenje broja šasije nakon čega će MUP doneti rešenje u kome će se utvrditi o kom se broju radi nakon čega ćete prepraviti podatke u samoj saobraćajnoj dozvoli.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Poštovani,
  registracija mi je u avgustu 2018.Saobraćajna(tablice) važi do 2019.Zbog promene prebivalista moram da menjam saobraćajnu dozvolu.U tablici utisnuto slovo Ć.
  -Postoji li mogucnost da se sa novom saobraćajnom dobiju i nove tablice da ne bih postupak ponavljala sledeće
  godine?
  -Koliko bi važila nova saobraćajna?
  Hvala unapred.

  • Poštovani,
   Ako je rok kraći od godinu dana od isteka registracije do isteka saobraćajne možete da zamenite tablice, ali ako je duži ne možete osim u slučaju da su oštećene tablice. U tom slučaju nova saobraćajna dozvola važila bi do 2025.god.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani,

  Saobracajna dozvola je istekla juce (4. avg. 2018), registracija vazi do 7. avgusta. Imam sporno slovo, a ionako je auto 2008, pa svakako moram da menjam tablice. Tehnicki pregled je uradjen 3. avgusta.

  Imam par pitanja vezanih za registraciju i promenu tablica/saobracajne, s obzirom na to da nisam vlasnik vozila:

  1-da li ja, bez vlasnika, mogu da uplatim i dobijem sva dokumenta, izvadim polisu itd. u agenciji, preko njih, a onda vlasnika da angazujem samo za odlazak u mup? Da li agencija izradjuje i potrebne obrasce/zahteve za saobracajnu i tablice?

  2-ako je odgovor na prethodno pitanje pozitivan, da li u mup mora da se ide tog istog dana ili ne? Ovo pitam zbog datuma na polisi i slicnih stvari. Dakle, da li mogu da uplatim sve sto treba, izvadim polisu, dobijem uplatnice i sve ostalo npr. sutra, a da vlasnik sa tim ode u mup sledece nedelje, recimo?

  3-kako se zakljucuje polisa, ako treba da menjam tablice/saobracajnu posle par dana?

  4-Prilikom prvog odlaska u mup (za predaju dokumenata za registraciju/saobracajnu/tablice), da li vlasnik predaje i istekle tablice ili se one donose kasnije, pri preuzimanju nove saobracajne?

  Hvala unapred na odgovorima

  • Poštovani,
   Sve papire vezane za registraciju možete da pripremite vi umesto vlasnika vozila. U svakoj agenciji možete zaključiti polisu osiguranja bez vlasnika sa saobraćajne.Polisa osiguranja se ne vezuje za registrarski broj već za broj šasije i važi 3 dana bez ikakvih promena u slučaju da istekne registracija. Registarske tablice predajete prilikom registracije vozila i na licu mesta vam se izdaju nove tablice.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Poštovani,
  dana 16.05.2016. godine podneo sam zahtev za registraciju vozila koje sam kupio koje je pre toga bilo registrovano u istom SUP-u sa postojećim brojem šasije koje se nalazi na vozilu u staroj saobraćajnoj dozvoli,kupoprodajnom ugovoru, tehničkom pregledu kao i polisi. Istog dana dobijam saobraćajnu dozvolu sa izmenjenim brojem šasije gde je dvanaesti redni broj koji je 1 zamenjen brojem 4. Kakva je procedura da se postojeća greška ispravi, a poznato je da je obaveza radnika uprave da dokumenta po prijemu pregleda tj. proveri kao i kad službeni dokument izdaje u ovom slučaju saobraćajnu ispravu. Ujedno pitam da li je potrebno da podnesem krivičnu prijavu jer po krivičnom zakonu član 357 u članu 1 stoji „Službeno lice koje u službenu ispravu, knjigu ili spis unese neistinite podatke ili ne unese važan podatak, a to overi službenim pečatom u ovom slučaju službenu ispravu smatra se falsifikatom“. Unapred zahvalan na odgovoru.

  • Poštovani,
   Ovo se smatra greškom koja se uobičajeno može pojaviti u radu. Obratite se izdavaocu radi zamene dokumenta. Ako smatrate da je potrebno da dalje postupate, obratite se stručnoj pravnoj pomoći.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani. Istekla mi je saobracajna 18.08.2018 a tablice mi ne sadrze slova koja se izbacuju. Ja sam se ipak odlucio za zamenu tablica jer zasto bih sada vadio novu saobracajnu pa za dve godine opet (treba mi zbog odlaska u inostranstvo). Gospodja na salteru u supu mi je rekla da misli da to ne moze, ali je prihvatila i pkus sam napisap izjavu zasto menjam tablice. Da li je moguce zameniti tablice iako ne sadrze slova koja se izbacuju sobzirom da vec menjam saobracajnu? Hvala

  • Poštovani,
   Koliko smo upoznati, moguće je ali se radi isključivo na zahtev vlasnika vozila.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Zdravo,zanima me koliko dana se ceka za novu saobracajnu dozvolu? Promena vlasnika je u pitanju pa moramo da izvadimo novu, ujrdno i da registrujemo auto jer je neregistovan.

 • Zanima me da li se odmah dobijaju nove tablice kada se predaju svi papiri u sup-u o registraciji vozila?
  Posto meni nisu hteli odmah da daju.
  P.S.Menjala sam tablice i saobracajnu zbog promene prebivalista.Hvala

  • Poštovana,
   Dobijaju se odmah jer se odmah izdaje i registraciona nalepnica koja mora da sadrži registarske oznake. Moguće je da nije bilo tablica u konkretnoj policijskoj stanici u trenutku kada ste vi došli.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Izgubio sam saobracajnu dozvolu, a registracija mi istice za desetak dana. Zanima me sta mi je isplativije, da vadim duplikat, ili da sacekam jos jedan mesec pa da uzmem nove tablice i novu saobracajnu? Vidim da ste pominjali da za duplikat treba 3800, a saobracajna mi i ovako istice za manje od dve godine, pa reko mozda je bolje da odmah promenim tablice, jer cu za dve godine svakako morati da ih menjam.

  • Poštovani,
   Mišljenja smo da ćete morati prethodno da obezbedite ili saobraćajnu ili izvod iz Registra vozila MUP radi obavljanja tehničkog pregleda. Što se tiče mogućnosti da promenite tablice, imate tu mogućnost i dobijate saobraćajnu dozvolu na nove registarske oznake tom prilikom.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovanje.Menjao sam l.k.i mesto prebivalista(drugi grad) da li mogu da vozim auto sa saobracajnom i tablicama sa oznakama predhodnog grada,makar do isteka registracije.Hvala

 • Postovani, ko snosi trosak zamene saobracajne dozvole, kada vlasnik nije kriv? Naime, pogresno mi je napisan b.osovina, pa umesto 2 pise 0. Otkriveno slucajno na tehnickom pregledu.

  • Poštovana,
   Ako ste odreagovali odmah po preuzimanju saobraćajne dozvole, mup snosi troškove,ali pošto je prošlo više od mesec dana u vašem slučaju na žalost vi morate uplatiti takse za novu saobraćajnu dozvolu.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Ako je auto nedavno registrovan, ali zbog promene prebivalista mora se menjati i saobracajna kao i tablice pa me interesuje da li se mora ici ponovo na registraciju ili samo nova saobracajna i nove tablice uz placene takse za njih. Unapred hvala na odgovoru

  • Poštovani,
   Tablice morate odjaviti u stanici policije predhodnog prebivališta i predajete samo za nove tablice,saobraćajnu i nalepnicu po mestu novog prebivališta.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Promenio sam mesto boravka i dobio novu l.k. i vozacku.Da li smem da vozim auto koje je registrovano u bivsem gradu a vodi se na meni?Hvala puno

 • Hvala za vrlo korisne informacije.

  Kupio sam auto sa placa, odveo ga na tehnicki gde su mi pripremili svu dokumentaciju za saobracajnu, odneo sam u mup i dobio potvrdu.
  Da li ce mup da mi vrati predate papire prilikom podizanja saobracajne, i mogu li (moram li) da to zahtevam (najvise mi treba strana saobracajna kao dokaz porekla)

  Hvala

  • Poštovai,
   Mup ne vraća papire koje je uzeo prilikom registracije vozila.Ako vam budu trebali ti papiri možete se obratiti gradskom mup-u.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd!

 • Nedavno sam kupio auto koji je registrovan do septembra naredne godine. Na sajtu MUP-a sam pronašao šta mi je potrebno od dokumentacije, međutim, brine me deo “dokaz o uplati propisanih troškova“. S obzirom na to da sam taze vozač i da se ne razumem baš najbolje u sve te administrativne poslove, zanima me šta ja sve treba da platim (i kome) da bih izvršio promenu vlasnika automobila?

  Hvala!!!

  • Poštovani,
   troškovi saibraćajne dozvole inose 660+654 din .Sve informacije možete dobiti na šalteru AMK Novi Beograd u stanici policije.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd!

 • Postovani,

  posto se za novu saobracajnu dozvolu ceka od 7-10 dana. Da li imam pravo da sa potvrdom tom idem za CG.

  Hvala ba odgovoru

 • Postovani,

  Molio bih Vas za informaciju. Kupio sam vozilo i zeleo sam da zamenim saobracajnu u SUP-u, medjutim naisao sam na problem, traze mi original ovlascenje za advokata prodavca.
  Dostavio sam sva trazena dokumenta,važeću ličnu kartu, staru saobracajnu, dokaze o uplati taksi, kupoprodajni ugovor overen kod notara.
  Jedan od vlasnika zivi u inostranstvu pa je ovlastio advokata da potpise kupoprodajni ugovor. Dostavio sam kopiju ovlascenja za advokata,ali SUP mi trazi original do koga ne mogu doci posto je vlasnik van zemlje. Uz ceo kupus paprira koji vucem sa sobom od kopija licnih karata, saobracajne, kopija ugovora potvda, poreskih papira, ostavina, njima je neophodan jos taj original koji je bio donet na uvid i kod notara i u poresku.
  Da li mi je to zaista potrebno ili je sluzbenica u zabludi?
  Sta sam ja platio kod notara 3000din, i sta mi je on overio? On je overio ko je ko, imao sve na uvid, licno smo dosli, platio sam, i od tog dana ja sam valjda ja VLASNIK vozila. Zasto sada opet da dokazujem da mi je vlasnik prodao vozilo? Sta ce mi onda kupoprodajni ugovor i notar, ako moram sve iznova?

  Unapred Vam hvala na odgovoru,
  I nadam se da cete mi predloziti neko resenje, posto ja posle placanja auta,kupoprodajnog ugovora i poreza ne mogu da dobijem saobracajnu i registrujem auto.

  • Poštovani,
   Prilikom promene vlasništva vozila u MUP-u morate priložiti original dokumenta.Naš savet je da proverite u poreskoj upravi ili kod notara da slučajno nisu zadržali original ovlašćenje.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani u sobracajnoj dozvoli mi je upisano pogresno jdt a auto je obican dizel svi ostali podaci se slazu. Uradio bih ispravak pa me zanima kakav je postupak prilikom ispravke saobrcajne dozvole.

  • Poštovani,
   Obratite se nadležnoj policijskoj upravi prema vašem mestu stanovanja kako biste rešili ovaj problem i dobili novu saobraćajnu dozvolu.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani,

  Imam sledece pitanje. Auto je odjavio vlasnik pre godinu, ja sam sada kupio auto, uradio kupoprodajni i platio porez. Da li mogu da uzmem saobracjnu na moje ime, a da ne registrujem auto jos uvek ili to tek mogu prilikom registracije?

  • Poštovani,
   Pošto je istekla registracija ne možete preneti vozilo na vaše ime bez produženja registracije.
   Srdačni,
   AMK Novi Beograd

  • Poštovani,
   Nove tablice,saobraćajna i registarska nalepnica iznose ukupno 3944 din. plus provizija banke.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovni, registracija i saobracajna dozvola su mi istekli. Ja nisam vlasnik vozila ali imam ovlascenje. Da li mogu ja sa tim ovlascenjem da uzmem novu saobracajnu dozvolu i nove tablice, ili to ne mogu da uradim bez vlasnika vozila?
  Srdacan pozdrav.

  • Poštovani,
   Ako su u ovlašćenju navedene i ove radnje. Za zamenu odnosno podizanje nove saobraćajne dozvole se zahteva lično prisustvo vlasnika i ove radnje se u principu ne tretiraju kao redovni postupci (produženje registracije). Konsultujte konkretnu policijsku stanicu po ovom pitanju.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani,
  Izgubio sam saobracajnu dozvolu, sta trebam da radim i koliko ce me kostati nova saobracajna?
  Koliko vremena trebam da cekam dok ne dobijem novu ?
  Srdacan pozdrav.

  • Poštovani,
   Duplikat saobraćajne dozvole iznosi 3784 din plus provizija banke.Nova saobraćajna se izdaje u roku od 7 dana,ali u međuvremenu dobijate potvrdu koju koristite umesto saobraćajne.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Pukla mi je sofersajbna i ostetila nalepnicu,saobracajnu ne mogu da nadjem.Da li u ovom slucaju mogu da prijavim da sam izgubio tablicu,da li mi je to bolje i jeftinije resenje?hvala unapred

  • Poštovani,
   U tom slučaju plaćate i nove tablice a ovako duplikat nalepnice i saobraćajnu dozvolu.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovanje.
  Ne slaze mi se na autu broj kw motora na plocici kod vrata i u saobracajnoj. Zanima me da li ce se auto moci registrovati i da li se to moze ispraviti i da napomenem da na plocici nigde ne pise broj motora.
  Hvala unapred.

  • Poštovani,
   Tehnički pregled će vas uputiti na ispitivanje odnosno donošenje fabričkih podataka CoC o vozilu radi utvrđivanja stvarne vrednosti KW. Što se tiče broja motora on se očitava sa motora a ako je nečitak ili propao usled korozije moraćete na veštačenje i ukucavanje novog broja.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani sta da radim kako da odjavim tablicu i saobracajnu posto sam izgubio a ovlascenje koje sam imao sam zaturio negde imam ovlascenje na brata koje je bilo na stare tablice i sad yelim da odjavim taj skuter ne zelim da vadim duplikat niti da registrujem skuter

  • Poštovani,
   Stanica Policije gradu (opštini) kome pripadate izdaće ovlašćenom licu ili vlasniku potvrdu o registraciji skutera i sa tim dokumenttom ćete odjaviti tablicu kojoj ste predhodno prijavili nestanak (takođe izdaje stanica Policije)
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Dobro veče!
  Interesuje me koliko tačno košta da se izvadi nova saobraćajna dozvola koja je oštećena, a ja sam vlasnik iste?
  Hvala

 • Postovani,
  Portebno je da zamenim saobracajnu dozvolu zbog promene prezimena i prebivalista. Koliko dugo se ceka na saobracajnu dozvolu od trenutka kada se preda stara i zahtev za zamenu dozvole izdat iz prethodnog prebivalista?
  Hvala

  • Poštovana,
   Vreme čekanja zavisi od konkretne policijske uprave ali ne bi trebalo da bude duže od 3-7 dana.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Pozdrav,

  Imam jedno pitanje za Vas. Nakon izvrsenog teh. pregleda ustanovljeno je, nekim cudom da auto koji do sada bio zaveden po bojom 7m siva metalizirana, i jos uvek je 🙂 sada to vise nije, nego je postao E siva B. Napominjem da auto nije farban niti lupan nigde. Sada bi trebalo menjati taj podatak u saobracajnoj, pa me interesuje da li je moguce da auto promeni boju odjednom kao kameleon 🙂 ili je to neka novina na osnovu ovih novih zakona, i da li se sada prilikom menjanja tog podatka placa ponovno vadjenje saobracajne dozvole ?

  Pozdrav

  • Poštovani,
   Prema pravilniku o tehničkom pregledu je šifrarnik boja promenjen, a prema uputstvu MUP, boja se menja u saobraćajnoj dozvoli prilikom promene saobraćajne dozvole.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani,
  koliko sam razumeo iz vasih prethodnih odgovora, saobracajnu dozvolu ne moram da menjam jos 2 godine uz dobijanje potvrde o produzenju vazenja iste, a nakon isteka prvih 7 godina od datuma izdavanja (rok vazenja dozvole je do 14.3.2019. slova su VU).
  Moja konkretna pitanja su:
  1. Da li potvrda garantuje nesmetan prolazak kroz Makedoniju i Grcku prilikom odlaska na letovanje ove godine?
  2. Da li potvrdu o produzenju u policijskoj stanici mogu dobiti ja (suprug), posto je saobracajna dozvola na suprugu?
  3. Ukoliko bih se odlucio na produzenje saobracajne (izradu nove) umesto uzimanja potvrde o produzenju, koji bi bio rok vazenja te nove sd i koja je cena za to?
  4. Registracija mi istice 28.3.2019. pa je moje poslednje pitanje, da li se zajedno sa registracijom na nekom istom mestu moze uraditi produzenje/nova saobracajna dozvola – da li bi sve to moralo biti uradjeno u roku do 14.3. ili bi kasnjenje od desetak dana bio problem za saobracajnu dozvolu?
  Zahvaljujem.
  Srdacan pozdrav

  • Poštovani,
   Možete nesmetano proći kroz Makedoniju do Grčke sa potvrdom,
   Potvrdu može isključivo preuzeti vlasnik sa saobraćajne dozvole,
   Zamena saobraćajne dozvole kosta 1314 din plus provizija banke i važiće vam do 14.03.2021.god kada ćete biti u obavezi da zamenite registarske tablice,
   Ako se odlučite za zamenu saobraćajne možete istovremeno produžiti registraciju i zameniti saobraćajnu dozvolu.
   Možete i kasnije registrovati vozilo i neće biti problem oko saobraćajne.
   Srdačno;
   AMK Novi Beograd

 • Poštovani,
  Odkad sam kupio putnicko vozilo u saobracajnoj mi stoji pogresno masa vozila (provereno je da je ista greska bila i u saobracajnoj kod prethodnog vlasnika i da je agencija samo prepisala podatke u novu prilikom prepisa i promene tablica).
  Koja je „najbezbolnija“ procedura da se greska ispravi i da se napravi nova saobracajna sa ispravnim podacima? Da li je neophodno ispitivanje AMSS ili je dovoljan neki sertifikat sa fabrickim podacima?

  • Poštovani,
   Tehnički pregled će konstatovati najveću dozvoljenu masu prilikom naredne registracije.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

   • To znaci da bi na tehnickom pregledu trebali jednostavno da isprave gresku? Mene su poslali u AMSS koji traze JCI i inostrani saobracajnu dozvolu kako bi to ispravili, a predmet, naravno, za vise od 3 godine, jos uvek nije stigao u maticni SUP.

   • Izvinjavam se, u pitanju je masa vozila spremnog za voznju, ne dozvoljena masa. Nigde ne mogu da uđem u trag JCI i inostrane saobracajne po arhivama SUP (što su mi tražili za promenu podatka u AMSS).

 • Dobar dan zanima me kako da promenim vozacku crnogorsku dozvolu za srpsku vozacku? Imam srpsko drzavljanstvo imam dokumenta a vozacka cg je rok vazenja do 2024 godine. Treba i da registrujem auto na moje ime to ne moze ako ne promenim vozacku?? Hvala unapred.

  • Poštovana,
   Potrebno je da ispunjavate uslove kao što je dozvola za privremeno ili stalno nastanjenje u R.Srbiji ili prebivalište. Nakon toga podnosite zahtev sa dokumentom i prevodom istog i plaćate taksu, a nakon čega dobijate vozačku dozvolu.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovanje, kupio sam vozilo kome je istekla registracija, bivsem vlasniku sam dao saobracajnu dozvolu i reg. Tablice kako bi odjavio vozilo, vlasnik je to uradio ali je u medjuvremenu izgubio saobracajnu dozvolu, u MUP-u je izvadio papir koji dokazuje da je saobracajna dozvola izgubljena, te ima ulogu saobracajne dozvole. Da li sa tim papirom mogu bez problema uraditi tehnicki pregled i registrovati vozilo?

  • Poštovani,
   Biši vlasnik je vama dao uverenje o poreklu vozila koji zamenjuje saobraćajnu dozvolu.Sa tim uverenjem bez problema ćete izvršiti tehnički pregled i preneti vozilo na vaše ime.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani,

  Kupila sam auto registrovan do septembra 2019. sadrzi slovo W na tablicama.
  Placen je porez i sledeci korak mi je odlazak u MUP radi menjanja saobracajne na moje ime.

  Interesuje me da li je moguce da sada u MUPu trazim i promenu tablica da ne bih za 5 meseci opet menjala saobracajnu?
  Ako je moguce, da li to mora prethodni vlasnik (da odjavi tablice) ili mogu ja kao novi vlasnik uz kupoprodajni ugovor, registracioni list i potvrdu o placenom porezu i koja je uopste procedura.

  Unapred hvala za odgovor

  • Poštovani,
   Ukoliko Vaše tablice ističu 2019. godine( taj datum možete videti na poleđini saobraćajne) onda možete tražiti i promenu tablica. Ako imate prebivalište na istom registarskom području, stare tablice možete Vi da predate prilikom preuzimanja novih.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani,

  Treba mi pomoc.

  Kupio sam kola od fizickog lica, odradio sam kupoprodajni ugovor i platio sam porez (dobio sam poresko resenje). Tablice sadrze slovo Ć.
  Kakva je dalja procedura da bih izvadio novu saobracajnu?
  Da li treba da menjam i tablice? Vidim da na poledjini saobracanje pise da vaze do decembra 2020.

  Unapred zahvalan.

  • Poštovani,
   Tablice menjate samo ako je promenjeno registarsko područje ili ako je registracija vozila istekla više od 60 dana. Iduće godine ćete svakako morati da menjate tablice i saobraćajnu dozvolu.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Kupac mojih kola platio je overu kuporodajnog ugovora, prenos kola i mene isplatio. Saobraćajnu nije zamenio, i dalje se vodi na mene odnosno prodavca.
  Ako napravi neku kaznu u saobraćaju ili napravi bilo šta što je u vezi mog imena i prezimena u saobraćajnoj da li ću ja za to kao prodavac da odgovaram ili će on kupac?

  • Poštovani,
   Prekršaji koji budu snimljeni, vožnja u alkoholisanom stanju ili doplatne karte za parking su neki od tipičnih slučajeva koji su problem za ovakvu prodaju automobila. Naravno u slučaju korektnosti kupca i odazivanja po pozivu MUP nakon što vi imenujete vozača a on overi izjavu kod notara da je on načinio prekršaje nećete imati problema, ali svakako je u interesu vaše pravne sigurnosti da se prodaja vozila obavi na način koji je za to predviđen. Pročitajte naš tekst o prodaji vozila na ovlašćenje.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Poštovani,

  Kupio sam kola od fizičkog lica, porez na prenos aps. prava je plaćen i za par dana će biti gotova potvrda o plaćenom porezu.

  Saobraćajna dozvola je istekla početkom jula 2018 a kola su registrovana do polovine jula 2019. Bivši vlasnik ne poseduje potvrdu o produženju reg tabilca. Tablice ne sadrže sporna slova.

  Kada dobijem potvrdu o plaćenom porezu, da li ću moći sam (bez prethodnog vlasnika) da izvadim novu saobraćajnu dozvolu, na moje ime? Ako je odgovor potvrdan, pretpostavljam da će ova dozvola trajati do početka jula 2020?

  Ukoliko nije moguće da dobijem novu saobraćajnu dozvolu, na moje ime, pošto je stara istekla, zanima me koja je procedura u tom slučaju?

  Hvala unapred!

  • Poštovani,
   Prilikom predaje za promenu imaoca vozila dobićete saobraćajnu dozvolu sa rokom važnosti plus dve godine od isteka prethodne saobraćajne.Prodavac nije u obavezi da bude prisutan prilikom prenosa vozala u MUP-u.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani,
  Nakon promene prebivalista koliki je rok promene vozacke dozvole, saobracajne i tablica?
  Hvala, srdacan pozdrav!

  • Poštovana,
   Kada bude evidentirana promena u ličnoj karti, imate rok od 15 dana da prijavite promenu podataka u vozačkoj i evidenciji vozila.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani,
  Kupio sam auto skoro i na racunu mi je stara adresa posto posle kupovine mi je stiglo uverenje da je ulica primenila naziv.Sta da radim a auto treba da registrujem?

  • Poštovani,
   Nećete imati problema samo ćete imati dodatne troškove oko uplate za saobraćajnu dozvolu.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Poštovani,
  Zbog greške koja je bila u saobraćajnoj dozvoli morala sam da podnesem zahtev za izradu nove i to sam uradila u utorak 18.06. Koliko je dana potrebno da prodje da bih mogla da podignem novu saobraćajnu? Treba da putujem u utorak 25.06., pa me zanima da li ću do tada moći da je uzmem i da nesmetano krenem na putovanje? Rečeno mi je da sa potvrdom ne mogu da predjem granicu. Hvala

 • Koliko ja naknada za novu saobracajnu zbog prostog isteka vaznosti same saobracajne dozvole? Kupili smo nov auto 2011 i 2018 je istekla, to su serije koje su vazile 7 godina. Imam potvrde da je produzen rok vaznosti na jos 2 godine ali putujem za Grcku ipak bih izvadio novu?Unapred hvala

 • Poštovani,
  Saobraćajnu moram da menjam zbog promene adrese stanovanja, a istim datumom ističe i rok upotrebe tablicama. Interesuje me da li će nova saobraćajna isticati starim datumom (praktično će mi izdati novu saobraćajnu koja je istekla) ? Da li moram i tablice da menjam ili postoji neka treća varijanta?
  Pozdrav

  • Poštovani,
   Ukoliko ističu tablice, naujedno zamenite i tablice i saobraćajnu dozvolu kako ne biste 2 puta plaćali dozvolu.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani,

  Planiram da idem u Grcku na more, ali sam otkrio da sam izgubio saobracajnu. Imam zeleni karton polisu osiguranja i kupoprodajni ugovor.

  Zanima me mogu li sa tim dokumentima preci granicu ili pak mogu li dobiti neku potvrdu od mupa koja moze zameniti saobracajnu na granici?

  Unapred hvala
  Andrija

  • Poštovani,
   Nažalost sa potvrdom ne možete preći granicu, a saobraćajna dozvola je svakako neophodan dokument za prelazak granice.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani,

  Izgubila sam vozacku dozvolu, ali treba da idem na more. Da li postoji neka hitna procedura za vadjenje duplikata npr danas za danas ili danas za sutra?

 • Poštovani,
  kupio sam auto pre 5 meseci,overio KP ugovor,platio porez ali nisam preneo saobraćajnu na moje ime.Kako sada nameravam da prodam auto interesuje me da li je to moguće sa saobraćajnom dozvolom na ime starog vlasnika ili je potrebno da izvadim na moje ime kako novi kupac ne bi imao problema?Hvala

  • Poštovani,
   Ukoliko nemate ovlašćenje bivšeg vlasnika, morate registrovati promenu vlasnika da biste mogli raspolagati vozilom dalje.
   Srdačno,
   AMK Novi Beorgad

 • Postovani, zanima me da li je moguce voziti u ibostranstvu samo sa potvrdom za saobracajnu? ( Mislim na Bugarsku i Tursku) i da li postoji neka ubrzana procedura oko izdavanja saobracajne dozvole i koliko je vremenski period cekanja? Hvala

  • Poštovani,
   Sa potvrdom ne možete ići u inostranstvo, morate sačekati da vam se izda saobraćajna dozvola.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Poštovani, imam jednu nedoumicu, pa Vas molim za pomoć a tiče se izdavanja nove saobraćajne dozvole nakon promene vlasnika vozila.
  Vozilo je promenilo vlasnika a zadržalo stare tablice jer novi vlasnik živi na istom registracionom području kao i prethodni (registraciono područje BG). Tablice su izdate 2011. godine i trebalo je da važe do 2018. godine a nakon donošenja novog pravilnika rok njihovog važenja je produžen na dve godine tj. do 2020. godine. Samim tim i saobraćajna dozvola koja je izdata 2011. godine ima rok važenja do 2018. godine (naravno uz potvrdu koju treba da izda MUP, a koje nije bilo u ovom slučaju, ona važi do 2020. g kao i tablice). Pre nekih mesec dana izvršena je promena vlasnika vozila, zadržane su tablice ali je podnet zahtev MUP-u za izdavanje nove saobraćajne dozvole sa podacima o novom vlasniku. U međuvremenu je izdata nova saobraćajna dozvola (preuzeta 30.08.2019. godine) sa podacima o novom vlasniku kao i o sledećim podacima: I (datum izdavanja saobraćajne dozvole) 04.08.2011. g; H (datum važenja registracije) 04.08.2018. g. Navedene oznake (“I“ i “H“) su prepisane sa saobraćajne dozvole koja je pripadala starom vlasniku. Malo nelogično da saobraćajna dozvola koja je fizički uručena 2019. godine ima podatak da je izdata 2011. godine.
  Interesuje me sledeće:
  – dali je ovde napravljena greška od strane službenika MUP-a, nisu obratili pažnju na datume, ili lica koje je podnelo zahtev za izdavanje nove saobraćajne dozvole, nije podnelo zahtev za produženje saobraćajne dozvole?
  – dali se prilikom podnošenja zahteva za izdavanje nove saobraćajne dozvole (u slučaju zadržavanja tablica a promene vlasnika) menjaju i podaci o datumu kada je ona izdata ili se prepisuju iz prethodne saobraćajne dozvole i
  – šta savetujete da se uradi u ovakvim situacijama kako nebi bilo problema sa saobraćajnom policijom kao i prilikom odlaska u inostranstvo
  Unapred hvala za odgovore
  S’poštovanjem

  • Poštovani,
   Koliko vidimo iz vaše priče, dokle god se menjaju samo podaci saobraćajna dozvola se izdaje sa starim rokom važenja. Bilo je bolje da ste vratili tablice prilikom ove promene i tražili nove tablice da biste tom prilikom dobili i novu saobraćajnu dozvolu i novu nalepnicu. Naredne godine kada budu isticale tablice vam svakako sleduje ova procedura.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Kada se menja vlasnik – vozilo prelazi na firmu sa fizickog lica sta treba uplatiti za izdavanje nove saobracajne dozvole – registracija vazi do polovine naredne godine

  • Poštovana,
   Morate uplatiti takse za novu saobraćajnu dozvolu u iznosu od 1314 din.ako vozilo ostaje na istom registarskom području.Kao preavno lice prilažete potvrdu o izvršenom nalogu za prenos sredstava.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Kupio sam auto sa tablicama Cacak, preneo bih odmah na Valjevske tablice, medjutim saobracajna je istekla 19.07.2019. a nalepnica i polisa važi do 15.05.2020. Pa me interesuje da li će praviti problem vlasniku prilikom odjave tablica? Tj da li će moći da se odjavi i da ja normalno prenesem na Va tablice. Hvala unapred

  • Poštovani,
   Prilikom odjave tablica vlasnik neće imati problema jer je rok produžen na još dve godine.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Poštovani,
  U saobraćajnoj je pogrešno upisan datum prve registracije i to je uočeno nakon što sam prodao vozilo novom vlasniku. Koja je procedure za ispravku pogrešno unetog datuma?
  Hvala unapred

  • Poštovani,
   Grešku vam može ispraviti samo nadležan MUP koji vam je izdao saobraćajnu dozvolu prilikom registracije vozila.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Poštovani,
  Potrebno je da podnesem zahtev za promenu saobraćajne dozvole zbog promene vlasnika, pa me zanima da li moram da dostavim dokaz o plaćanju poreza (da li je to uslov?) jer se čeka rešenje PU deset dana. Porez u svakom slučaju plaćam, ali da li moram da sačekam sa izmenom saobraćajne dozvole dok PU ne izda rešenje…
  Hvala.

  • Poštovana,
   Prilikom promene vlasništva nad vozilom morate priložiti:
   kuoporodajni ugovor overen kod javnog beležnika,
   potvrdu da je izmiren porez na prenos apsolutnih prava,
   takse za novu saobraćajnu dozvolu,
   zahtev (registracioni list ili iščitana saobraćajna),
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani ,
  Kupila sam vozilo uradila kupoprodajni ugovor sa vlasnikom,odmah sam odradila tehnicki i registrovala ga medjutim jos moram da izvadim saobracajnu na moje ime. E sad jel ja licno moram da odem da obavim sve to? Jer meni su na tehnickom i tokom registracije samo rekli da ce saobracajna biti gotova za 10 dana i da sacekam a staru saobracajnu su mi uzeli pa mene zanima jel mogu oni to da obave uopste jer ja cekam skoro 20 dana vec.Prvi put imam auto i ne razumem se stvarno kako sta funkcionise pa bi mi dobro dosla pomoc. Hvala

  • Poštovana,
   Nismo upoznati da tehnički pregled menja dozvole. Eventualno ako rade i agencijske poslove mogu uz overeno punomoćje predati umesto vas dokumenta za registraciju i zamenu saobraćajne. Preporučujemo vam da pazite zašto i kako ostavljate vaša dokumenta.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Pozdrav interesuje me za traktor, kupio sam ga pre 20godina nekad je bio registrovan imam tablicu a saobraćajna je izbledela maksimalno ništa se ne vidi koju sada ne mogu naći nema je nigde a traktor nije uveden u ostavinski postupak traktor se vodio na čoveka koji je poginuo a inače je njegov sin bio inspektor u policijskoj stanici i sada to nije prešlo na njega. Da li bi ja mogao dobiti duplikat saobraćajne ili šta vec neki papir da bi mogao da ga prodam ljudima. Molim vas za pomoć. Ne znam gde stiže odgovor ako stiže na mail procitacu ako ne poseticu opet sajt. Hvala puno na odgovoru nadam se vašoj pomoći.

  • Poštovani,
   Morate se obratiti policijskoj upravi gde je vozilo registrovano, kako bi vam bila izdata potvrda o registraciji ili druga saobraćajna dozvola.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Poštovani, upravo sam primetio da mi je na saobraćajnoj pogrešan datum prve registracije ( stoji da je 2021 )

  Koliko je ovo problematično i šta mi je činiti?
  Hvala unapred

  • Poštovani,
   Ako ste sigurni da je u rubrici datum prve registracije upisan pogrešan datum, morate se obratiti policijskoj stanici sa zahtevom za zamenu vozačke dozvole i unošenje tačnih podataka.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Poštovani,
  Registrovala sam auto prošle godine u maju. U junu je isticala saobraćajna dozvola i uzela sam potvrdu iz mup-a, koja, kako sam shvatila važi dve godine, što znači do juna 2021. Kada sam ive godine htela da registrujem auto sa tom potvrdom, rekli .su mi u agenciji da ne može, već da moram da skinem tablice i zamenim ih i da izvadim novu saobraćajnu. Problematična slova nemam, a zakonski rok od 60 dana nakon isteka prethodne registracije, takodje, nije prošao. Da li su oni u pravu? Šta bi trebalo da uradim?
  Srdačan pozdrav!

  • Pošotvana,
   Ne morate menjati tablice osim ako su istekle tablice i saobraćajna spornih slovnih oznaka Ć,Ž,Y…). Što se tiče saobraćajne dozvole, predlažemo vam da na tehničkom pregledu bude konstatovana nova šifra boje i goriva i da promenite saobraćajnu sa tako unetim novim podacima kako ne biste morali sledeće godine ponovo da menjate dokument. Preporuka je da svi vlasnici vozila zamene saobraćajne dozvole jer sa isteklim dokumentima ne možete u inostranstvo, niti možete da obavite brojne adiministrativne poslove oko vozila.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • A, ukoliko ne planiram da idem kolima u inostranstvo, mogu li još ove godine da registrujem auto sa potvrdom, buduci da ona vazi do 2021.
  I još jedno pitanje. Na koje administrativne poslove u vezi sa kolima mislite?

  • Poštovani,
   Potvrde više ne važe. Dozvole su važile 9 godina i nakon toga se zamenjuju. Ovo zaista nije trošak koji menja vaš budžet u bitnoj meri tako da je naša preporuka da zamenite dozvolu i izbegnete svaki problem. Administrativne poslove, od izdavanja dozvole za upravljanje tuđim vozilom u inostranstvu, do davanja ovlašćenja i pisanja ugovora koji se odnose na vozilo.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Izgubljena mi je inostrana saobracajna a imam svu potrebnu dokumentaciju, jel postoji način da se registruje bez toga

  • Poštovani,
   Morate se obratiti špediteru ili carini da vam izdaju potvrdu da je prilikom carinjenja vozila inostrana saobraćajna bila na uvid,
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Istekla mi je saobraćajna dozvola, na dan isteka registracije. U agenciji gde sam registrovao vozilo, rekli su mi, da pošto nemam sporna slova na tablici, ne moram da menjam saobraćajnu ako ne putujem van granice. Da li je to istina? Da li je, možda, potrebno neka potvrda?

  Hvala

  • Poštovani,
   Po isteku datuma do koga važe dozvole se menjaju, a tablice ostaju nepromenjene. Istekla dozvola vas ograničava prilikom putovanja u inostranstvo i može predstavljati problem. Uprava za upravne poslove MUP jeste dala tumačenje da je opciono da li će se dozvola promeniti ali je takođe dala i preporuku da se dozvole zamene kod putovanja u inostranstvo.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Poštovani, kupila sam auto u drugoj opštini,samim tim moram menjati tablice. Objedinila sam postupak prevoda auta na sebe,i registracije,pošto ističe. Sve je određeno,tehnički pregled,overen ugovor od obe strane,kod notarara , određena procedura u poreskoj upravi, vraćene stare tablice i stara saobraćajna bivšem vlasniku da ih odjavi u SUP-u u mestu prebivališta. On je to odradio,i poštom poslao poništena saobraćajnu,ali se ta pošiljka izgubila i ne može da se nađe. Šta dalje? Samo to treba da stigne ovde u SUP,da bih dobila novu saobraćajnu i tablice. Da li postoji mogućnost dobijanja nekod verodostojnog dokumenta u SUP-u gde su odjavljene stare tablice i poništena saobraćajna, da je to zaista određeno,i da na osnovu tog dokumenta,završim registraciju auta u svojoj opštini? Hvala Vam unapred. Pozdrav!

  • Poštovana,
   Mišljenja smo da prvo pokušate da od ovlašćene organizacije za vršenje dostavljanja paketa preko koje je pošiljka poslata ishodujete pošiljku. Ako to nije moguće prodavac bi trebalo da podnese zahtev da mu se izda uverenje da je vozilo odjavljeno, a sa tim papirom bi trebalo da možete da registrujete vozilo.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Poštovani,prodao sam auto.Porez je plaćen i odrađen kupoprodajni ugovor kod notara.Međutim novi vlasnik ne želi da promeni saobraćajnu dozvolu.Jel postoji mehanizam po kome mogu tu dozvolu da poništim u policiji? Unapred hvala.

 • Poštovani, nedavno sam promenio prebivalište, nisam menjao grad, i dalje je Beograd ali druga opština. Sad saznajem da moram da menjam i saobraćajnu zbog neke evidencije vozača, što je po meni smešno, al’ ajd.
  Auto mi je na prodaju, slabo ga i vozim ali je registrovan još dugo. Moje pitanje je da li ću imati problem prilikom prodaje i odjave vozila ukoliko ne uradim zamenu saobraćajne sad?

  • Poštovani,
   Kada se preselite i to evidentirate zamenom adrese u ličnoj karti, u obavezi ste da zamenite i saobraćajnu dozvolu.Ako to ne učinite odmah, prilikom prvog sledećeg produženja registracije nećete imati izbora.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *