Ulice Beograda – radovi stvaraju gužve

Ulice Beograda, naročito one u centru grada, su po prirodi opterećene saobraćajem.

U letnjim mesecima je većina sugrađana navikla da su ulice Beograda rasterećenije zbog odmora i da na njima ima manje gužve.

U letnjem periodu se kolima relativno brzo i lako stizalo sa kraja na kraj grada.

Ipak, ovog leta nije baš tako. Pripremite se za opštu saobraćajnu gužvu. Trenutno se na više mesta izvode radovi na rekonstrukciji saobraćajnica što dovodi do otežanog odvijanja saobraćaja i stvaranja gužvi naročito u poslepodnevnim satima. Neke od ulica su potpuno zatvorene za saobraćaj, neke samo delimično. Ovakvo stanje dovelo je do izmeštanja i ukidanja nekih autobuskih i tramvajskih linija i obilazaka koji saobraćaj slivaju u okolne ulice.

Kako izgledaju ulice Beograda kada su neki od većih pravaca zatvoreni najbolje znaju beogradski vozači.

Evo kratkog pregleda najvećih radova i rekonstrukcija.

Ulice Beograda u kojima se vrše radovi na rekonstrukciji saobraćajnica

  1. Ruzveltova ulica

U toku je treća faza rekonstrukcije koja podrazumeva zatvaranje ulice od Vukovog spomenika (nemoguće je skretanje sa Bulevara kralja Aleksandra) do ulice Kraljice Marije.  Radovi su u toku i trebalo bi da traju do 16. septembra.

Ovo zatvaranje je dovelo do ukidanja tramvajskih linija 2, 5 i 9L

Radovi od kružnog toka kod Bogoslovije do Novog groblja su okončani ali još nisu postavljene oznake na kolovozu i saobraćajna signalizacija.

  1. Trg Slavija

U toku su radovi na rekonstrukciji kružnog toka saobraćaja na Slaviji. Saobraćaj se odvija otežano jer je trg delimično zatvoren za saobraćaj. Može se proći samo u dva pravca i to:

Nemanjina ka Bulevaru oslobođenja koji je takođe u radovima

Makenzijeva ka Kralja Milana

Radovi su pojačali saobraćaj u svim okolnim ulicama (Beogradska, Krunska, Njegoševa, Kneginje Zorke,  Svetozara Markovića…)

Ukinute su linije 10 i 14

Napominjemo: Zabranjeno je i skretanje iz Njegoševe u Beogradsku ka Slaviji. U ulici Svetozara Markovića se zbog izgradnje objekta saobraćaj otežano odvija kao i u ulici Kralja Milutina u kojoj se trenutno gradi hotel Hilton.

  1. Bulevar oslobođenja

Radovi na rekonstrukciji ove saobraćajne žile kucavice su prvi počeli ovog leta i stvorili početnu nervozu kod vozača. Trenutno se radi desna strana Bulevara. Saobraćaj se odvija u po jednoj traci za svaki smer.

Napominjemo: Kako je Bulevar oslobođenja jedan od glavnih pravaca kojim otiče saobraćaj iz kružnog toka Slavija koji je takođe delimično zatvoren, savetujemo vozačima da potpuno izbegavaju ovaj deo grada ako nisu baš prinuđeni da se upute kolima u ovaj kraj. Ako idete u ovaj deo grada birajte alternativne ulice.

  1. Brankov most

Jedna od svakako najfrekventnijih saobraćajnica u Beogradu. Od 16. avgusta će biti delimično zatvoren za saobraćaj. Radovi bi trebalo da traju četiri meseca. U pitanju su radovi na rekonstrukciji čeličnih konzola ispod pešačkog dela mosta (koji je već duže vreme zatvoren iz smera Novog Beogrda ka gradu).

Saobraćaj će se odvijati u po dve trake (od kojih je jedna žuta traka) u svakom smeru. A vikendom u posle ponoćnim časovima samo po jedna traka po smeru.

Izmene pravaca kretanja su obeležene signalizacijom. Za kretanje putničkih automobila će se koristiti naizmenično i leve trake suprotnog smera.

Napominjemo: Uz ovo zatvaranje zbog radova, vozače očekuje i petodnevna izmena saobraćaja u Bulevaru Nikole Tesle zbog održavanja Beer festa (festival piva) . Od poslepodnevnih časova neće biti moguće skretanje sa Brankovog mosta desno u Bulevar Nikole Tesle kao ni prolaz ovom ulicom od ulice Trešnjinog cveta iz pravca Novog Beograda ka Ušću.

5. Glavna u Zemunu

Radovi su započeti juče. Ulica će biti jednosmerna ka Batajnici, a saobraćaj će se odvijati u samo jednoj traci.

Ovakvo preusmerenje je dovelo do izmeštanja skoro svih linija javnog prevoza koje saobraćaju kroz ovu ulicu.

Radovi bi trebalo da budu gotovi do 31. avgusta.

Ako vam se automobil pokvari – pozovite 1987 – POMOĆ NA PUTU!

Ulice Beograda u kojima se povećava gužva zbog radova

Zbog radova u Ruzveltovoj ulici, povećana je frekvencija saobraćaja kroz ulice:

  • Cvijićeva, Kraljice Marije, Ivankovačka, Starine Novaka…

Zbog radova na trgu Slavija, povećana je frekvencija saobraćaja kroz ulice:

  • Miloševa, Nemanjina, Kralja Milana, Makenzijeva, Kneginje Zorke, Njegoševa, Krunska…

Zbog radova u Bulevaru oslobođenja, povećana je frekvencija saobraćaja kroz ulice:

  • Kneginje Zorke, Deligradska,Birčaninova, Tiršova, Autokomanda, , Vojvode Stepe…

Zbog radova na Brankovom mostu, povećana je frekvencija saobraćaja kroz ulice:

  • Milentija Popovića, Bulevar Zorana Đinđića, Bulevar Arsenija Čarnojevića (auto put), most Gazela, Stari savski most…

Beograđanima će dakle biti potrebno strpljenje u saobraćaju ovog leta. Problem sa gužvama će svakako da se poveća od 1. septembra kada počinje školska godina. Zato krenite na vreme i bez nervoze.

AMK Novi Beograd Vam želi srećnu vožnju.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *