Registracija auta – najčešća pitanja

Registracija auta

Registracija auta je nešto što svi vlasnici automobila moraju da obave ako žele da bez problema učestvuju u saobraćaju u našoj zemlji.

Registracija se vrši prvi put kada se stekne pravo svojine na automobilu, a kasnije se produžava na period od godinu dana dokle god vozilo učestvuje u saobraćaju.

Šta znači registracija auta?

Registracija auta znači da je vaš auto upisan u jedinsteni registar vozila koji vodi Ministarstvo unutrašnjih poslova, da su vam izdate registarske tablice, odgovarajuća registraciona nalepnica i saobraćajna dozvola.

Koliko važi registracija auta?

Registracija auta važi godinu dana. Datum isteka registracije je naznačen na registracionoj nalepnici.
Samo na nalepnici se nalazi datum koji sa sigurnošću kaže kada vam ističe registracija. Datumi iz polise osiguranja i saobraćajne dozvole se mogu razlikovati od datuma kada vama zaista ističe registracija pa zato uvek pogledajte registracionu nalepnicu.

Kada se vrši produženje registracije auta?

U roku od 30 dana pre ili 30 dana posle isteka datuma registracije naznačenog na registracionoj nalepnici možete izvršiti produženje registracije auta. Ako ne izvršite produženje registracije u roku od 30 dana od isteka, vaš auto se automatski prebacuje u pasivni registar što znači da ćete morati da menjate registarske tablice i saobraćajnu dozvolu kada odlučite da produžite registraciju posle tog roka.

Kako se vrši produženje registracije auta?

Za početak je potrebno da obavite tehnički pregled i zaključite polisu obaveznog osiguranja od autoodgovornosti. Nakon toga je potrebno da izvršite plaćanje dažbina za registraciju ( porez na upotrebu motornog vozila, registracionu nalepnicu, komunalna taksa). Registraciju možete produžiti na samom tehničkom pregledu (ako nema nikakvih promena koje bi se morale evidentirati u dokumentima ili drugih smetnji) ili u policijskoj stanici.

Za produženje registracije fizička lica prilažu:

 • Ličnu kartu
 • Saobraćajnu dozvolu
 • Registracioni list sa tehničkog pregleda
 • Primerak polise osiguranja od autoodgovornosti za MUP
 • Originale dokaza o uplati propisanih dažbina

Napominjemo: Ako registraciju želite da produžite na samom tehničkom pregledu, iznos svih dažbina dobijate na jednoj objedinjenoj uplatnici čiji original se prilaže prilikom produženja registracije.

Koliko košta produženje registracije auta?

Cena registracije zavisi od nekoliko faktora kao što su:

 • starost automobila
 • zapremina motora
 • snaga motora
 • nosivost (za teretna vozila)
 • postojanje eventualne evidentirane štete na polisi osiguranja

Najveći izdaci kod produženja registracije su polisa obaveznog osiguranja i porez na upotrebu motornog vozila

Dažbine koje se plaćaju državi čine:

 • porez na upotrebu motornog vozila- iznos zavisi od starosti vozila i kubikaže motora
 • komunalna taksa- koju određuje lokalna samouprava
 • registraciona nalepnica

Kalkulatori cene registracije na internetu

Cene poreza na upotrebu motornog vozila, komunalne takse i registracione nalepnice nije teško izračunati, ali ipak vodite računa oko cene polise osiguranja ako koristite ovakve kalkulatore . Naime, cena polise zavisi od premijskog stepena ali i činjenice da li je evidentirana eventualna šteta. U ovu cenu svakako nije uključena cena tehničkog pregleda i eventualne usluge produženja registracije na tehničkom pregledu.

Naša preporuka: Pozovite nas i nakon kraćeg razgovora sa ljubaznim referentima, koji će od vas tražiti sve neophodne podatke, saznajte tačnu informaciju koliki će biti iznos vaše registracije.

AMK Novi Beograd vam je omogućio da sve poslove vezane za produženje registracije obavite u našim prostorijama. Takođe, ako imate neka pitanja vezana za produženje registracije vašeg auta uvek nas možete pozvati ili kontaktirati putem mejla.
AMK Novi Beograd vam želi srećnu vožnju.

183 thoughts on “Registracija auta – najčešća pitanja

  • Poštovani,
   Ako ste u obavezi da menjate tablice (prema novom pravilniku Č,Ć,Ž,W…),a saobraćajna dozvola vam ističe ove godine, prilikom registracije ćete dobiti nove tablice i saobraćajnu dozvolu.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

   • Poštovani,
    Pitanje vlasništva na vozilu nije povezano sa vozačkom dozvolom. Ukoliko je gospođa u mogućnosti da izvrši proceduru registracije ne vidimo razlog da bude u tome onemogućena.
    Srdačno,
    AMK Novi Beograd

  • Poštovani,
   Ako budete zaustavljeni u putu do tehničkog pregleda to će biti tretirano kao vožnja neregistrovanog automobila, odnosno kao prekršaj. ZOBS predviđa da vozila kojima je istekla registracija, radi odvoženja na tehnički pregled moraju biti označena tablicama za privremeno označavanje ili vozilo možete prebaciti šlep službom.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Saobraćajna dozvola ističe 1.Aprila a registracija 8. Aprila 2018.,tablice su sa MĐ slovima,da li auto može da se vozi u ovom periodu bez prekršaja do 8 .Aprila ili treba registrovati 1.Aprila kada ističe saobraćajna dozvola? Hvala unapred.

  • Poštovani,
   Ne smete voziti nakon isteka tablica. S obzirom na to da vam je registracija u roku 30 dana od isteka tablica, predlažemo da pre 1. aprila odete i ujedno završite i registraciju i promenu tablica.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Danas, 28.03.2018. sam dobio nove tablice i potvrdu o registraciji vozila sa datumom 02.04., pošto mi je saobraćajna važila do 30.03. Međutim, na pitanje šta da radim sa starom nalepnicom, koja još važi do 02.04. ali je stari broj automobila na njoj, a na tablicama novi, odnosno kad da nalepim novu nalepnicu, nisu znali da mi odgovore?? Šta mi je činiti, a da ne prekršim zakon? Hvala unapred.

  • Poštovani,
   Nije nam jasno zbog čega ovaj proces nije naujedno urađen s obzirom na to da ste u roku u kome već možete izvršiti registraciju. Ako ste dobili nove tablice i nalepnicu postavite ih odmah pa kasnije produžite registraciju. Predlažemo vam da konsultjete Upravu saobraćajne policije jer ako smo vas dobro razumeli, nismo još imali prijavljena ovakva iskustva.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Poštovani,

  Saobraćajna dozvola mi ističe 20. maja, u tablicama imam slovo W, što znači da moram promeniti tablice, saobraćajnu i nalepnicu. Registracija mi ističe 16. juna.
  Moje pitanje je šta se dešava sa polisom osiguranja koje se vodi na stare tablice u ovom periodu od 20. maja (ili od datuma kada podnesem zahtev za novu saobraćajnu i tablice) do 16. juna.

  Srdačan pozdrav!

  • Poštovani,
   Koliko smo upoznati u maju menjate tablice i dobijate nalepnicu do 16. juna nakon čega u junu registrujete normalno vozilo. Obratite se osiguravajućem društvu po dobijanju nove saobraćajne za korekciju podatka na polisi tih nekoliko dana.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

  • Poštovani,
   Elektronski sistem koji se koristi na tehničkim pregledima je povezan sa više institucija. Ovde može biti razog od promene ličnog dokumenta (istekla lična karta, promena adrese stanovanja, fiktivna adresa, neuručivanje saobraćajne dozvole u elektronskom obliku kada ste je podizali i još sijaset anomalija koje vaš pregled automatski blokiraju za rad na tehničkom pregledu.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Da li smem da vozim auto ako je istekla registracija a jos sam u onih mesec dana kada mogu da ih registrujem a da ne menjam tablice?

  • Pošotvani,
   Nakon isteka datuma koji je na nalepnici označen kao istek registracije ne smete učestvovati u saobraćaju vozeći taj automobil. U slučaju kontrole saobraćaja ćete biti kažnjeni u ovom slučaju.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Poštovani,
  dana 29.5.2018. godine mi istice registracija. Ja sam obavio tehnicki pregled i registraciju 19.5.2018. godine. Na tehničkom pregledu su mi stavili novu nalepnicu na kojoj pise da je auto reg. od 29.5.2018. godine, ali su mi skinuli staru nalepnicu koja je važila do 29.5.
  Da li sam zbog ovog u prekršaju i da li mogu imati problema prilikom prelaska granice?

  • Poštovani,
   Mišljenja smo da s obzirom na to da na registracionoj nalepnici stoji datum isteka registracije nemate problema po ovom pitanju.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

  • Postovani,istekla mi reg. auta 31.5,kazite mi do kad moze da bude ne registrovato a da ne moram menjati i tablice?30 ili60 dana

   • Poštovana,
    Rok počinje da teče od prvog sledećeg dana od dana koji je za vas relevantan (dakle dan isteka registracije). Dakle u vašem slučaju 30. jul. Prporučujemo vam da svakako ne čekate granične datume.
    Srdačno,
    AMK Novi Beograd

 • Registracija mi je istekla u januaru. Tablice jos nisam vratio. Interesuje me procedura kako sada da registrujem svoj auto. Znam da trebam vratiti tablice i uzeti nove. Ali da li ga trebam odjavljivati ili sta. Koja mi je sad procedura? I da li sledi neka kazna?

  • Pošotvani,
   Vratite tablice, a sve ostalo je ista procedura (tehnički pregled, polisa osiguranja…) i imaćete veći trošak jer će vam se izdati nove tablice i saobraćajna.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani, isticu mi registracija, saobracajna i tablice 01.07. Kakva je procedura i sta se radi sa AO polisom koja mora da se preda da bi se uradila registracija a nakon toga se dobijaju nove tablice?

  • Poštovana,
   Možete naujedno i registrovati i promeniti tablice i saobraćajnu dozvolu odnosno uzeti potvrdu o produženju važenja saobraćajne dozvole ili je zameniti ako nemate sporna slova (Č.Ć.Ž). Za registraciju predajte drugi primerak polise osiguranja a po dobijanju novih tablica i saobraćajne kod osiguravajućeg društva podnosite zahtev za unos podatka koji se prepravlja ili fali. Konsultujte osiguravajuće društvo da vam objasni detaljnije proceduru.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Registracija mi istice 27.07.2018. imam MW na kraju. Moram da izvrsim prenos vozila sa prethodnog vlasnika, zamenu tablica prilikom registracije… To mi je jasno… Ali me interesuje prelazak granice… Idemo 14.07.2018. na more… Da li ce mi na carini praviti probleme zbog isteka 27.07. iako cemo se mi tada vec vratiti u Srbiju ili oni to nece ni gledati?! Za pasose su uveli 3 meseca pre isteka, da li postoji nesto vezano i za registraciju vozila!? Hvala unapred!

  • Poštovana,
   I odredbe o pasošu i važenju ne važe za sve države. Ne preporučujemo vam da idete u inostranstvo sa registracijom koja ističe ovako neposredno pred vaš povratak, naročito što imate rok od 30 dana pre putovanja da regulišete i registraciju i saobraćajnu dozvolu.
   Srdačno,
   AMK Novi Beorgad

 • Postovani ,vlasnik vozila nece da odjavi tablice a ja nemogu da registrujem auto bez odjave posto nezivimo u istim gradovima a registracija mi je istekla pre 2 meseca sta da radim imam ugovor I placen porez

  • Pošotvani,
   Upozorite prodavca da ćete ga tužiti po osnovu kupoprodajnog ugovora i potraživanja štete ili se obratite za konsultaciju nadležnoj Upravi MUP. Predlažemo da pokušate da ostvarite prvo kontakt sa prodavcem i ispitate u čemu je problem kako biste ovaj problem sporazumno rešili, ako to ne uspe obratite se i stručnoj pravnoj pomoći.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Poštovani,

  Datum na registracionoj nalepnici je 05.07.2018. Da li registracija važi sa datumom istaknutim na istoj obzirom da se istog datuma vraćam sa puta?

  • Pošotvani,
   Registracija važi do datuma sa nalepnice računajući poslednji sekund toga dana 05.07 u 23:59:59
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani,
  za koji dan mi istice saobracajna dozvola tj.registarske tablice koje ne sadrze sporne karaktere. Koliko sam cula ove tablice se ne menjaju vec se izdaje potvrda o produzetku na jos dve godine, ali iskustva nekih ljudi na granicnim prelazima sa tom potvrdom nisu bila dobra, tacnije nije im odobren prolazak.
  Interesuje me kakve su sanse da se izda nova saobracajna dozvola koja ce vaziti dve godine dok ne isteknu same tablice?
  Prosto, jeftinije izadje platiti takse za izradu iste od vracanja sa bilo koje granice…

  Unapred zahvalna,
  Jelena

  • Pošotvana,
   Imate ovu mogućnost. Na vama je odluka da li ćete uzeti novu saobraćajnu sa rokom važenja 2 godine ili potvrdu koja je besplatna.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Poštovani, imam jednu dilemu. Saobraćajna dozvola mi važi do 15.08.2018, a reg. nalepnica, odnosno polisa do 11.01.2019 godine, tablice se završavaju ZS. Da li moram da menjam saobraćajnu dozvolu i tablice odmah, a samim tim i novu polisu i nalepnicu da vadim, jer je razlika ogromnih 5 meseci, ili mogu saobraćajnu i tablice da zamenim kad budem radio i sledeću registraciju 11.01.2019? Da li će mi se praviti problem ako budem vozio sa isteklom saobraćajnom dozvolom do datuma isteka registracije?

  • Poštovani,
   Vi ne menjate tablice jer nemate u registrarskom broju slovne oznake: Š Đ Ž Ć Č W ,dobićete potvrdu u Policijskoj stanici da su vam tablice i saobraćajna važeće naredne dve godine.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

   • Nije baš adekvatan odgovor, za dve godine će opet biti u istoj situaciji, potvrda će mu isteći 5 meseci pre polise. Šta onda?

    • Poštovani,
     Nakon toga moraće da zameni registarske tablice tablice i uvek će biti neslaganja za tih 5 meseci.
     Srdačno,
     AMK Novi Beograd

 • Registracija mi važi do 26.07.2018, da li je ona važeća i taj dan tj. I 26 ili do tog dana? Unapred hvala

 • 09.04.2018 mi je istekla registracija.Prosto sam zaboravio na datum…Da li moram da vraćam tablice?Da li plaćam neku kaznu?Da li dobijam odmah nove tablice i saobraćajnu?Da li moram u MUP ili to sve može agencija kod koje inače registrujem auto bez odlaska u MUP?
  Unapred hvala na brzom odgovoru.
  Pozdrav.

  • Poštovani,
   Prilikom predaje zahteva za registraciju u obavezi ste da predate stare tablice.Nove tablice i nalepnicu dobićete na licu mesta u stanici policije,a saobraćajnu dozvolu dobijate za 7 dana.Produženje registracije može vam izvršiti agencija sa ovlašćenjem overenim kod javnog beležnika.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Pošotvani,
  U MUP u će vam istovremeno biti izdata potvrda o produženju registarskih tablica (ako ne sadrže sporna slova Č,Ć,Ž,Š…) i saobraćajne dozvole i obavljena registracija vozila.
  Srdačno,
  AMK Novi Beograd

 • Pozdrav. Registracija mi je istekla 16.5.2018
  Ja sam u Austriji i ne mogu da produžim registraciju. Auto je na moje ime i niko ne može da ga registruje. Dolazim u oktobru ponovo. Da li ću dobiti kaznu što auto nije registrovan? Unapred zahvalan.

  • Poštovani,
   Kazna je predviđena za vožnju vozila kome je istekla registracija ili eventualno za parkiranje na javnoj površini neregistrovanih automobila (komunalna policija). Kada dođete produžite registraciju s tim što morate zameniti i tablice.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani,registracija istice 09.09.,saobracajna takodje samim tim menjamo i tablice jer sadrze sporno slovo.Zbog poostrenog tehnickog htela sam auto da registrujem ranije,zakon predvidja da je to moguce mesec dana ranije uciniti.Sta se dogadja sa starom polisom osiguranja u medjuvremenu,dakle od dana registracije do faktickog isteka polise 09.09.,s obzirom da ce glasiti na stare tablice?A nova polisa na nove?Stvarno ,ne mogu da verujem sta su napravili…

  • Poštovana,
   AO polisa će biti urađena na sadašnje postojeće tablice a po promeni tablica ćete otići u osiguravajuće društvo i dobiti prepis polise sa tačnim podacima.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovanje. Imam sledecu situaciju. Kupio sam auto od coveka koji nije ni vlasnik niti ima ovlascenje. Ja sam nekako dosao do vlasnika ali on tvrdi da mi ne moze pomoci jer je dao ovlascenje drugoj osobi. Na saobracajnoj je njegovo ime i prezime. A istekla je registracija pre 3 dana. Da li on moze da mi odjavi tablice posto smo iz razlicitih gradova? Ili moram da trazim osobu sa ovlascenjem? Hvala.

  • Poštovani,
   Registarske tablice može da odjavi samo vlasnik sa saobraćajne ili lice koje ima namensko ovlašćenje ua odjavu vozila iako u trenutku odjave vozila nemaju prebivalište u registarskom području vozila.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Poštovani,
  Saobraćajna dozvola mi ističe 03.09.2018., a registarska nalepnica i polisa osiguranja (kao i zeleni karton) do 03.10.2018. Registarske tablice nemaju sporna slova, tj. ne treba da se menjaju.
  Da li zbog istekle saobraćajne dozvole mogu imati problema prilikom prelaska granice?
  Unapred zahvalan,
  Stevan

  • Pošotvani,
   Ne možete upravljati vozilom sa isteklim registarskim tablicama i saobraćajnom dozvolom. Morate izvaditi potvrdu o produženju dozvole u policijskoj stanici sa kojom vozite kako po Srbiji tako i prilikom prelaska granica (zemlje okruženja priznaju osim Mađarske).
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

   • Poštovani, kao što ste napomenuli rok za registraciju vozila je 30 dana nakon isteka polise, podrazumeva se bez vožnje automobila. Ukoliko recimo 6 godina za redom pomeram datum registracije za 30 dana godišnje u sedmoj godini će saobraćajna isteći 6 meseci pre polise i nalepnice. Kakva je tada procedura, ja mogu da uzmem novu saobraćajnu i nove tablice ali šta je sa polisom i nalepnicom? Ili do kraja važenja polise vozim sa isteklom starom saobraćajnom?

    • Poštovani,
     Ako ima neslaganja između polise i saobraćajne na period duži od 30 dana u tom slučaju morate zameniti saobraćajnu dozvolu i/ili talbice .
     Srdačno,
     AMK Novi Beograd

 • Istekla registracija vozila pre dva dana.
  Da li cu imati problem s policijom ako ga odvezem na tockovima na tehnicki pregled?

  • Poštovani,
   Imaćete ako vas zaustavi kontrola. Ne smete voziti neregistrovan automobil.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Poštovani, vlasnik sam vozila kojem je istekao atest plina i registracija pre nekoliko dana, a isto hoću da prodam. Kupac ga hoće samo za delove. Da li je pored odjave tablica potrebno overiti i kupoprodajni ugovor i platiti porez, ili je dovoljno samo vratiti tablice mupu?

  • Poštovani,
   Što se vas tiče dovoljna je samo odjava vozila.Ako kupac bude hteo da koristi motor moraće sa vama da sačini kupoprodajni ugovor.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani, datum saobracajne dozvole isticanja je 11.2018 dok je datum na nalepnici na vozilu 02.2019. Da li to znaci da mogu voziti vozilo do februara 2019 ? Hvala unapred na odgovoru.

  • Poštovani,
   Ako nemate u talicama slovne oznake w,y,š,đ,č,ć ili ž imate dve mogućnosti.
   1.Ako ne putujete u inostranstvo sa tim vozilom možete u najbližoj stanici policije preuzeti potvrde da su vam tablice važeće naredne dve godine
   2.Ako putujete u inostranstvo, možete fizički zameniti saobraćajnu dozvolu koja će vam isto važiti naredne dve godine
   Ili ako imate slovne oznake koje se menjaju na dan isticanja 11.2018 morate zameniti tablice.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • ako mi registracija na nalepnici vazi do 14. o1. 2019.g pitam- kog datuma najranije mogu da produzim registraciju i da li tehnički pregled u tom slucaju mogu da obavim par dana ranije na pr.8.12.2018.

  • Poštovani,
   Produženje registracije i tehnički pregled možete izvršiti 30 dana pre isteka registracije.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Poštovani,zanima me koliki je rok za registraciju vozila nakon završenog tehničkog pregleda?Unapred zahvalan na odgovoru.

 • Poštovani,

  Uzimam auto od vlasnika kome je registracija istekla u Avgustu. Zanima me da li ja mogu da registrujem odmah nakon što se tablice vrate ili moram da prođem kroz dodatnu papirologiju i trošak? Hvala unapred.

  Srdačno vaš,

  • Poštovani,
   Ako budete registrovali vozilo na ovlašćenje, dodatne papirologije i troškova nemate, ako prenosite vozilo na vaše ime, sačinićete kupoprodajni ugovor,overiti kod notara i platiti porez na opštini prodavca.Kada budeteb dobili potvrdu da je izmiren porez uradićete tehnički pregled, polisu osiguranja na vaše ime i izvršiti adekvatne uplate.U nadležnoj stanici policije predajete dokumnta za registraciju i vraćate stare tablice.
   Srdačno ,
   AMK Novi Beograd

  • Poštovani,
   Registracija važi do datuma naznačenog na nalepnici što znači do 23:59:59 dana naznačenog na regisracionoj nalepnici
   Srdačno,
   AMK Novi Beorgad

 • Postovani,
  Registracija mi istice 6.1.2019. Dali mogu bez problema da predjem granicu? Svakako cu se vratiti pre isteka iste?
  Unapred zahvalan.

  • Poštovani,
   Nije nam poznato da neki od propisa ograničava kretanje vozilom dok je registracija u toku. Naravno na vama je da li ćete rizikovati da neka nepredviđena okolnost onemogući povratak pre isteka registracije kada ćete odmah na graničnom prelazu imati problem i potencijalno isključenje iz saobraćaja.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Poštovani,

  Moja registracija ističe 30.12.18 i ja trenutno tada nisam u Srbiji i supruga koristi vozilo. Da li ona može da produži registraciju do isteka? Vlasnik automobila je moj brat koji je na mene napravio punomoć on takođe nije u Srbiji pa smo sprečeni obojica da budemo za vreme registracije vozila. ( vozačka dozvola, lična karta i moja i bratova i punomoć na mene to je kod supruge ).

  • Poštovani,
   Registraciju vozila može produžiti vlasnik vozila ili lice sa uredno overenim ovlašćenjem.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

  • Poštovani,
   Tehnički pregled morate uraditi da bi ste mogli izvršiti produženje registracije.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani u periodu od maja do septembra bicu u inostranstvu, registracija mi istice u 10 avgusta. Da li mogu nekako otputovati kolima? Ranije registracija? Bilo kakav predlog je dobro dosao HVALA

  • Potovani,
   Registraciju možete produžiti najranije 30 dana od isteka registracije,na žalost ne postoji nikakva opcija da možete izvršiti ranije produženje registracije.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Pozdrav, meni registracija istice 02 februara, sto je sad u subotu, ja sam uradio tehnicki pregled, ali moje pitanje je da li mogu npr u ponedeljak otici u sup po nalepnicu i tada im odneti novu polisu, iako je prethodna polisa istekla dva dana pre toga, tj u subotu? da li se time nesto remeti, ima li neki problem? hvala

  • Poštovani,
   Možete registrovati vaše vozilo i u ponedeljak bez ikakvih posledica samo ne smete voziti od dana isteka registracije.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Registracija mi istice u januaru. Zbog posla ja sa porodicom zivim u inostranstvu. Pa me interesuje kako na koji nacin mogu da odjavim vozilo.

  • Poštovani,
   Za odjavu vozila od dokumenata morate imati čitač saobraćajne dozvole,saobraćajnu dozvolu,prilažete tablice i vlasnik vozila mora biti prisutan ili ovlašćeno lice sa namenskim ovlašćenjem.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Zdravo. Zanima me, da li mogu registrovati i dobiti nalepnicu u Beogradu za auto koje ima NS table ili bas mora u gradu koji je na tablicama? Hvala.

  • Poštovani,
   Sve radnje vezane za registraciju morate raditi u registarskom području,u vašem slučaju teritorija grada Novog Sada.
   Srdačno ,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani
  Automobil sam kupio u Inđiji,koji je registrovan do 06.10.2019 kupoprodajni ugovor je urađen i porez je placen u Inđiji tablice su odjavljene u SUP-u u Inđiji. Da li ja treba da kupujem novu polisu na svoje ime ili ne, posto je automobil sada na moje ime. J a se nalazim na opstini Novi Beograd.Pozdrav.Hvala!!!

  • Pošotvani,
   Polisa se menja kada istekne registracija vozila. Potrebno je samo da osiguravajućem društvu, ako polisa još važi odnosno ako je auto u registraciji podnesete novu saobraćajnu dozvolu kako bi se izvršila izmena podataka u sistemu nakon čega dobijate prepis polise na listu koji ima funkciju polise osiguranja sa ispravnim podacima.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Cao zanima da li mogu da registrujem auto pre 14.3 jer tada istice jer mi je na tehnickom vec sve zavrsila i novu polisu mi je kucala od 14.3 na autu moram da menjam tablice i saobracajnu. E pa interesuje me da li cu imati problema ako odem sa tom novom polisom pre 14.3

  • Poštovani,
   Produženje registracije možete izvršiti najranije 30 dana pre isteka.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani,
  Registracija mi je istekla 02.03. dok sam tehnici pregled uradila 01.03. kao i kompletnu uplatu registracije. Agencija nije mogla da mi da odmah saobracajnu i nalepnicu pa imam samo ocitanu saobracajnu sa pecatom agencije. Da li mogu da vozim sa ovim papirom i starom nalepnicom dok ne dobijem novu nalepnicu i dok mi se ne vrati saobraćajna?
  Hvala.

  • Poštovana,
   Ne možete voziti sa neregistrovanim vozilom. VOzilo je registrovano onog momenta kada bude izdata registraciona nalepnica i nakon toga propisno postavljena na mesto na vozilu.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Poštovani,
  Po ostavinskom rešenju iza mog pokojnog oca, vlasnik sam automobila kome je prošle jeseni istekla registracija. Vozilo nameravam da prodam kao neregistrovano. Da li postoji dozvoljeni način da pre prodaje obavim tehnički pregled, kako bih znala u kakvom je stanju vozilo? Da li je potrebno da pre prodaje odjavljujem vozilo?
  Hvala, pozdrav!

  • Poštovana,
   Tehnički pregled vi možete i ne morate da obavite,tablice se ne odjavljuju već će kupac prilikom registracije predati stare tablice i dobiti nove.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Poštovani,
  Registracija ističe 24. 04.2019. Auto je u kvaru i može biti popravljen 15. juna zbog nedostatka delova i nemogućnosti majstora da uradi popravku. Da li moram da odjavim auto i vratim tablice 30 dana nakon isteka registracije ili mogu da ih zadržim 60 dana od isteka?
  Ako je tačno da je rok vraćanja tablica produžen na 60 dana od isteka registracije, onda je moguće da zadržim tablice do 23. 06. 2019. i da produžim registraciju sa istim tablicama. Da li mogu da zadržim tablice do popravke i produžim registraciju do 23. 06. 2019.
  Hvala, Pozdrav!

  • Poštovani,
   Od dana isteka registracije ne morate da menjate tablice 60 dana,nakon toga ste u obavezi da razdužite stare i uplatite takse za nove tablice.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Da li je tačno da je rok za vraćanje tablica po isteku registracije produžen na 60 dana?
  Hvala na odgovoru. Pozdrav!

  • Poštovani,
   Ako je registracija istekla,do 60 dana ne menjate tablice,nakon isteka tog roka u obavezi ste da zamenite ili odjavite.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Poštovani,
  Uradio sam tehnički, platio sve takse 16.04. I sama polisa mi počinje od 16.04. Da li će biti nekih problema ako dokumentaciju predam 10 dana posle?

  • Poštovani,
   Polisu osiguranja ćete u tom slučaju morati da uradite tog dana kada budete išli na registraciju.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Da li prave problem na granicama zbog slova na tablici ja imam ĆČ idem za Slovacku dal Madjari prave problem ne bi trebalo koliko znam al da pitam .pozdrav

  • Poštovani,
   Koliko nam je poznato zbog slovnih oznaka na tablicama nećete imati problem. Problema je bilo jedno vreme sa potvrdama o produženju registarskih tablica koje su bile samo na srpskom jeziku.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani
  Interesuje me ukoliko je datum isteka registracije koji pise na nalepnici na primer 5.5.2019. da li se taj dan sme voziti?

  • Poštovani,
   Datum isteka je datum u kome ste još registrovani sve do 23:59:59 tog dana.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Kupio sam polovan neregistrovan auto „iz uvoza “ 24.04.2019. u Subotici, uzeo probne tablice na 1 dan i doterao kući.Naredni dan, 25.04.2019.odlazim na tehnički pregled, prolazim, i sa pratećom dokumentacijom idem na šalter za registraciju u Mup gde mi izdaju nalepnicu sa istekom datuma registracije 24.04.2020. i papir A4 formata koji zamenjuje saobraćajnu a sa datumom 25.04. Odkud razlika u datumima i zašto mi registracija ne počinje 25.04 I NA NALEPNICI ? Pojavljuje se razlika od jedan dan…Ja nisam bio vlasnik 24.04 niti sam auto registrovao 24.04. već 25.04. a na nalepnici piše da registracija ističe 24.04.2020. Jedan dan razlike, znam, ALI nije u redu da mi ga „uzimaju“.Hvala…

  • Poštovani,
   Polisa osiguranja za vozilo koje se prvi put registruje je rađena 25. 04. sa vremenom početka osiguranja kada ste došli u osiguravajuće društvo ( neko vreme u toku dana). Ovo vreme je i vreme isteka polise, ali registracija vozila može biti samo na pun dan, tako da automatski možete biti registrovani samo do 24.04. kao što je vaš slučaj jer bi u suprotnom postojala nemoguća i opasna situacija da ste registrovani ceo dan 25.04.2020. a osigurani samo do nekog vremena u toku dana kada ističe polisa.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Ako moze jedno pitanje.Mogu li ja kao ovlasceno lice da odjavim tablice.I da li moraju tablice da se odjave u Rakovici posto je vlasnik vozila iz Rakovice ili mogu ja kao ovlasceno lice da ih odjavim npr. u Obrenovcu? Hvala unapred

  • Poštovani,
   Ako imate namensko ivlašćenje za odjavu vozila možete odjaviti bilo gde na teritoriji registarskog područja.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

  • Poštovana,
   Ovo je obično stvar ovlašćenih službenih lica policije koja vrše neposrednu kontrolu saobraćaja jer je kažnjivo samo upravljanje neregistrovanim vozilom.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Поштовани,

  Имам питање: Истекла ми је регистрација пре два дана…Био сам да продужим регистрацију пар дана раније преко викенда јер другим данима не могу да стигнем због посла, гледали су га „од доле“ и нашли су неколико рупица на патосу због чега нисам прошао…Треба да идем код мајстора да ми то среди. Да ли ја могу да возим тако до мајстора који је у другом делу града, или шта да радим…?
  Хвала унапред.

  • Poštovani,
   Ukoliko je istekla registracija ne možete voziti nigde vozilo a da ne budete sankcionisani ukoliko vas zaustavi kontrola saobraćaja. Upravo iz ovih razloga je propisan rok od 30 dana pre isteka registracije u kome možete izvršiti tehnički pregled. U ovakvim slučajevima je jedina opcija koja je pravno moguća šlep služba.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Istekla mi je registracija, a ja sam u Crnoj Gori sa kolima. Djevojka mi je ovlascena i ona je u Srbiji, da li mogu da uradim tehnicki pregled u Crnoj Gori i posaljem sve sto je potrebno za registraciju od dokumenata djevojci kako bi ona odradila dalju proceduru ili uopste nije moguce uraditi tehnicki u stranoj drzavi?
  Hvala, pozdrav.

 • Поштовани,
  Имам питање. Имам Фиата Пунта, 1,2 16 V Спортинг, 2001. годиште. Има спојлере, дубоки браници, затамљено задње стакло и задња бочна стакла…тако је направљен, ништа нисам „буџио“ на њему, а ни претходни власник, тако је купљен у Немачкој, прошао царину без проблема. Имам све папире за њега фабрички, дозволу за фолије која важи на територији целе ЕУ докле год ауто постоји, итд. У мом власништву је 6 година.Заустављале ме све могуће полиције и никад нисам имао проблем…Е сад, прошле године сам морао да скидам фолије јер наши то не признају као ни многе друге ствари. Пошто ми истиче регистрација, да ли и спојлере треба да скидам да не бих имао проблема…? Hvala.

 • Postovani. Interesuje me dali registracijom osiguravam auto od vremenskih neprilika? Grad mi je slomio vetrobransko staklo, dali ja imam pravo da trazim odstetu ili troskove pokrivam licno ja. Unapred hvala..

  • Poštovani,
   Osiguranje koje plaćate prilikom registracije vozila je osiguranje od auto odgovornosti koje podrazumeva da drugi budu zaštićeni ako vi napravite udes i nanesete im štetu. Obratite se osiguravajućem društvu kod koga ste osigurani ali ukoliko nemate kasko osiguranje skeptični smo da nešto možete uraditi po ovom pitanju.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani, imam pitanje. Naime, registracija je istekla 24.06.2019
  Ja sam 26.06. 2019.uradila tehnicki. Pre registracije bi trebalo da se izvrsi prenos vlasnistva automobila sa vlasnika na mene. Molim vas da mi pojasnite koji su dalji koraci do same registracije da li se vracaju tablice jer im Ž i kako ide sam proces?
  Hvala najlepse unapred.

  • Poštovani,
   Istovremeno ćete izvršiti prenos vlasništva i registraciju vozila.Od dokumenata morate priložiti tehnički pregled,polisu osiguranja koja će glasiti na vaše ime,uplate za registraciju,kupoprodajni ugovor i potvrdu kojom ste izmirili porez na prenos apsolutnih prava.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Poštovani,

  otac mi je preminuo i na njega se vodi vozilo. Registracija ističe uskoro. Ostavinska rasprava još nije zakazana a vozilo će isteći registracija. Da li postoji način da se produži registracija bez ostavinske rasprave?

  Hvala, Vojin

  • Poštovani,
   Dok se ne završi ostavinska rasprava i ršenje postane punovažno,na žalost ne možete produžiti registraciju vozila.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Polisa mi ide od 08.07.2019. A registrovacu ga u mupu u dva dana kasnije. Da li ce biti smetnji jer datumi nece podudarati?
  Hvala

 • Da li mogu dva vozila da registrujem na svoje ime? Jedan auto je registrovan na mene, i uskoro cu dobiti na poklon jos jedan. Da li moze i drugi na moje ime?
  Hvala.

  • Poštovana,
   Ovo je pitanje privatne svojine koja nije ograničena prema Ustavu R.Srbije. Možete imati neograničen broj vozila u vašoj svojini ako ste tako u mogućnosti.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Pozdrav, kupio sam auto, uređen je kupoprodajni ugovor i podneto je u opštini za rešenje o porezu koje treba da pokupim 9 Avgusta. I kupac i prodavac su u BG. Registracija ističe 27 Avgusta. Da li je samo potrebno kada uplatim porez po rešenju da odem u SUP sa svom dokumentacijom i promenim saobraćajnu ili ću morati još nešto da uradim pošto registracija ističe za manje od mesec dana? Pozdrav

  • Poštovani,
   Naujedno možete i registrovati vozilo i prijaviti ugovor odnosno promenu vlasnika kako ne biste dva puta morali da idete u policijsku stanicu.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Pozdrav, treba da menjam tablice, ictekao je period od devet godina. Da li mogu zadržati isti broj tablice ?

  • Poštovani,
   Pravo svojine nije ograničeno, možete imati vozila koliko vam to dozvoljavaju mogućnosti. Naravno, broj vozila koji ukazuje da se određeno lice možda bavi nekom privrednom delatnošću koju nije prijavilo i nije organizovano u formi privrednog subjekta državni organ može proveriti preko nadležnih kontrolnih tela.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Ako hocu da produzim registraciju pre isteka u nekoj agenciji, da li se ostavlja Saibracajna dok se ne srede papiri/nalepnica?

  Alose ostavlja, da li mogu voziti tih par dana, posto je nalepnica vazeca svakako.

  • Poštovani,
   Prilikom registraije vozila,agencija koja vam vrši produženje, uzima vašu saobraćajnu dozvolu.Po zakonu samo je merodavna saobraćajna dozvola ili potvrda koja zamenjuje sdaobraćajnu dozvolu izdat od strane MUP-a.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Poštovani,
  Auto mi je registrovan do 09.10 ove godine. Pošto ove godine moram da menjam i saobraćajnu i tablice zbog slova Y na tablicama moje pitanje je sledeće. Ako uradim tehnički platim osiguranje i sve dažbine potom odem u sup npr 15.09 i predam stare tablice dobijem nove da li mi registracija i dalje važi do 09.10 sledeće godine ili od datuma od kad sam dobio nove tablice?
  Hvala unapred

  • Poštovani,
   Niko nema pravo da vam skrati registraciju.Vi imate pravo da registrujete vaše vozilo 30 dana pre isteka registracije.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Podtovani,
  ove godine sam kupio auto na Urosevacke tablice,jer je vlasnik auta iz Urosevca,
  u agenciji za registraciju i prenos auta su mi rekli da auto zbog te tablice nemoze da se preregistruje,
  tj.da nemogu od auta da se otudje talice i da vlasnik auta nemoze da izvrsi prenos na drugo lice.
  moilim za pomoc

  • Poštovani,
   Naš savet je da se obratite gradskom MUP-u,gradu kome pripadate ili na kontakt telefon 011 3470200.Ne bi trebalo da bude problema oko odjave tablica.
   Sračno,
   AMK Novi Beograd

  • Poštovani,
   Morate zameniti nalepnicu na način što ćete platiti duplikat. Na polisi osiguranja imate datum i vreme do kad je auto osiguran i do kada bi po pravilu trebalo da je registrovan, osim ukoliko je vreme izrade polise koje je navedeno neko vreme u toku dana a n 23:59. u tom slučaju je nalepnica morala da glasi na dan pre datuma koji je naznačen na polisi osiguranja kao dan izrade polise.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Dobar dan,
  Da li mogu registrovati Cadillac ATS koji se vodi na Nemacke tablice? Poseduje euro5 motor i proizveden je 2014, pretpostavljam na teritoriji Evropske unije, jer se vodi na Nemacke tablice?

  Hvala unapred na odgovoru,
  Nebojsa

  • Poštovani,
   To što vozilo ima nemačke tablice nije uslov da je i proizvedeno u Nemačkoj. Ovo pitanje je najbolje da postavite AMSS CMV koji se bavi ispitivanjem vozila kako se ne bi desilo da se vozilo ne može registrovati iako smtramo da to neće biti slučaj jer zbog registracije u SR Nemačkoj poseduje CoC.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Pozdrav

  auto je uvezeno i racun je na mom imenu, medjutim, nisam u mogucnosti licno otici u sup da predam papire za prvu registraciju, pa me zanima da li to moze uraditi neko drugi uz moje ovlascenje?

  sve najbolje

  • Poštovani,
   Uz adekvatno ovlašćenje overeno kod javnog beležnika ,treće lice može da preda u vaše ime za prvu registraciju vozila.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Poštovani,

  Trrba da kupim auto koji je registrovan do 09.2020. Da li mogu da platim prenos vlasnistva i da tablice prrbacim na BG a da mi registracija vazi do 09.2020.

  • Poštovani,
   Niko nema pravo da skrati registraciju,tako da će vama u svakom slučaju registracija važiti do dauka koji sada jeste.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Moj auto je na srpske tablice, ja sam u francuskoj i zivim tu. Da li mogu produziti registraciju ovde u francuskoj ili se moram vratiti za srbiju? Hvala

  • Poštovani,
   Produženje registracije možete izvršiti isključivo u registarskom području kome pripada vozilo.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • U saobraćajnoj dozvoli piše da je datum prve registracije 30.03.2018. a datum izdavanja saobraćajne dozvole je isto 30.03.2018.Kako je to moguće a auto se proizvodio do 2015 godine ?

  • Poštovani,
   Datum se odnosi na vreme prve registracije u R.Srbiji, tako da je mogao biti proizveden pre ovog datuma.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

  • Poštovani,
   Na ovo pitanje može da vam da odgovor samo tehnički pregled. Pitanje je u kom je stanju vozilo, a ne bismo preporučili da kupujete ovako staro vozilo zbog budućih sve oštrijih propisa vezanih za tehničku ispravnost vozila.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Pozdrav, obavio sam tehnički pregled 1. aprila i odmah obavio na istom mestu (produžio) registraciju. Na nalepnici je, međutim stajao datum 31. mart iako je na polisi stajao regularan datum 1. april. U servisu su me ubeđivali da je to zbog kašnjenja u produženju registracije (obavljena je sa kašnjenjem od 10 dana od isteka) a ne njihova greška. . Mislim da je to ipak greška do njih jer sam i ranije kasnio po koji dan u produžavanju registracije i tehničkog i uvek sam dobijao na nalepnici dan koji sam i obavio tehnički. Osim što sam dobio dan kraću registraciju, da li postoje neki drugi problemi zbog neslaganja datuma u registraciji i polisi? Hvala.

  • Poštovani,
   Kolege vam nisu dobro objasnile ali svakako nije greška. Vaša polisa je zbog isteka registracije prvi put urađena u nekom trenutku u toku dana. To vreme vam stoji na polisi. Produženje registracije se vrši samo na pun dan, a osiguranje je u ovom slučaju do nekog sata u toku dana. Bila bi nemoguća situacija i potencijalno vrlo opasna, da ste registrovani 01.04. do ponoći a osigurani do npr.13.h. Ovo bi vodilo jednoj teškoj situaciji da je vozilo registrovano a nije osigurano. Dakle nadam se da smo vam razjasnili zbog čega je registracija u tom slučaju na 31.03. do ponoći.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani, treba da registrujem auto. Nemam kaznu, ali ima sin koji je vozio moj auto. Mislim da nije platio. Hocu li imati problema prilikom registracije!?

  • Poštovani,
   Možete imati problema samo ako se niste odazvali na poziv MUP na izjašnjenje ko je upravljao vozilom, za slučaj da se radi o prekršajima zabeleženim kamerama, odnosno ako imate evidentiranu fiktivnu adresu zbog nemogućnosti uručivanja pismena. Ovo nisu problemi direktno povezani sa registracijom ali je neophodno prvo to otkloniti. S obzirom da trenutno šalteri MUP ne rade, tehnički pregled koji je ovlašćen za produženje registracije će vas uputiti u dalje postupanje
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani,

  Kupio sam i registrovao auto prosle godine krajem aprila. Medjutim nalepnica mi je imala datum do 12.1.2020. Nisam to uopste gledao i sad mi je istekla registracija.

  Da li sam sad obrisan iz registra? Da li cu morati da platim kaznu prilikom odjave tablica posto je istekao rok za odjavu?

  • Poštovani,
   Niste mogli registrovati prošlog aprila ovaj auto. Samo ste zamenili saobraćajnu ili tablice. Ne postoji kazna, samo ne smete voziti neregistrovan auto. Takođe bićete u obavezi da vratite tablice i izvadite nove.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Регистрација ми истиче средином јула. Добар део лета сам изван Србије и то ми прави проблем, нарочито при одласку у БиХ и повратку из ње (због зеленог картона). Како могу да померим датум регистрације на ранији датум, например у средину маја? Свакако морам да заменим таблице због слова ĐČ, па бих те две ствари повезао.

  • Poštvani,
   Možete registrovati vozilo 30 dana pre datuma isteka registracije, ali ne i skraćivati registraciju.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Meni je istekla registracija u inostranstvu, konkretno u Slovačkoj , nisam u mogućnosti doći zbog pandemije. Kako je moguće prevesti zakonski kola do Srbije pa registrovati ?

  • Poštovani,
   Nažalost, mišljenja smo da je jedina opcija prelaska neregistrovanog vozila preko granica šlep služba, i ako najverovatnije ne biste imali problem sve do naše granice ako biste imali polisu graničnog osiguranja. Predlažemo da se obratite diplomatsko konzularnom predstavništvu R.Srbije radi konsultacija.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Poštovani,
  Obratite se diplomatsko konzularnom predstavništvu R.Srbije u Španiji i izložite im problem.
  Srdačno,
  AMK Novi Beograd

 • Postovani
  Imam jedno pitanje.Zadnje dve godine sam registrovao kola normalno preko jedne Agencije,da bi mi prosle godine rekli da mi je sve uredu ,ali da sledeci put nemogu da registrujem kola bez jednog papira.Rekli su mi da idem u Ljermuntove da podigne fotokopiju originala Agencije za bezbednos ,pa me interesuje po sto sam lajk u opsteno za papirologiju sta ja kokretno treba da pripremim od papirologiju I da podignem iz Ljermuntove ,da bi ovi sto vrse tehnicki pregled imali na uvid da bih registrovao kola?Unapred hvala

  • Poštovani,
   Nažalost verovatno da vozilo prethodnih godina nije ni išlo na tehnički pregled jer bi vam odavno tražili original uverenja o prepravci vozila. Potrebno je da kod sebe imate uverenje o prepravci kao i periodične potvrde ako se radi o TNG pogonu. Možete se obratiti i organizaciji koja je izdala uverenje da vam izda kopiju.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Pozdrav,

  Promenio sam mesto boravka (boraviste – drugo registarsko podrucje – NS), ali ne i mesto prebivalista (PP). Kada budem produzavao registraciju vozilu u mestu iz licne karte (mesto prebivalista – PP), da li mogu da mi prave problem jer mi je mesto boravka (zakonom do 2 godine) u drugom gradu (registarskom podrucju)? Na sajtu mupa stoji da se registracija obavlja u mestu prebivalista.

  Pozdrav,
  Damir

  • Poštovani,
   Produženje registracije možete izvršiti isključivo po mestu prebivališta.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Pozdrav,saobracajna dozvola mi je istekla pre 10 dana (rok od 7 god.)nemam spornih slova na tablicama,treba da uradim tehnicki pregled i registraciju,da li je potrebna neka potvrda za produzetak saobracajne da ne bi imao problema na tehnickom ?

  • Poštovani,
   Novim pravilnikom iz decembra meseca je odlučeno da dozvole važe i da se menjaju zbog promene podataka i radi putovanja u inostranstvo. Mišljenja smo da vam nije potreban dodatni papir.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Poštovani,
  Da li mogu da registrujem auto bez menjanja saobracajne jer istice 15.maja 2021.Registracija mi je istekla 6.juna?
  Pozdrav,
  Mare

  • Poštovani,
   Ako je dozvola istekla MUP je ostavio navodnu mogućnost da ne menjate dozvolu, ali sa isteklom dozvolom nećete moći u inostranstvo a tu su i drugi brojni problemi, tako da je topla preporuka da prilikom tehničkog pregleda promenite podatke o šifri boje i gorivu u skladu sa novim pravilnikom i zamenite dokument (važi do 9999 godine).
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Pozdrav,imam pitanje,,,Registracija mi vazi do prvog avgusta ali mi saobracajna istekla,dobio sam onaj papir iz PS ali mi i on istekao,e sad da li mogu da vozim sa tim isteklim dokazom? iako mi nalepnica vazi???

  • Poštovani,
   Možete upravljati vozilom sa isteklom saobraćajnom dozvolom samo na teritoriji Srbije ako nemate slovne oznake na tablicama koje su u obavezi da se menjaju ili ako planirate da napuštate državu sa istim vozilom.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Poštovani,

  pre mesec dana sam odvezao vozilo na tehnički pregled / registraciju. Danas sam slučajno primetio da mi nisu zamenili nalepnicu. I dalje je zalepljena stara nalepnica. Šta da radim?

  Pozdrav

  • Pošotvani,
   Verovatno vam je predata nalepnica, morate je potražiti, a ako je izgubljena morate otići u policijsku stanicu da izvadite duplikat.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Поздрав,
  Ако технички важи 30 дана, а регистрација се може обавити 30 дана пре истека, да ли значи да би се нпр. технички могао обавити 1. Октобра за ауто које је регистровано 29.12.? У преводу 60 дана пре регистрације.

  • Poštovani,
   Ne, odredba je da 30 dana pre isteka registracije možete produžiti registraciju, a to je praćeno pravilom da registracioni list sa tehničkog pregleda važi 30 dana. Ne dolazi do kumulacije ovih rokova.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani

  Kupio sam auto 2008 godiste. uradio tehnicki pregled u tom gradu odakle kupljen uzeo probne i doso na tockovima do svog grada, ovde sam mu uradio osiguranje i sve ono sto bi trebalo za registraciju, nove tablice, saobracajnu e doslo do problema koji nisam u startu video, nego tek dosta kasnije. Registrovao sam ga i sve ali on je Sive boje a oni su mu na tehnicki pregled greskom upisali da je zelen.kad sam pogledo u osiguranje isto pise zelen. Sad mi se auto koje je Sive boje vodi u saobracajnu da je zelen. Dali postoji neka kazna za to? dali mogu tako da ga vozim do isteka registracije pa tada da mu promenim boju

  • Poštovani,
   Morate se obratiti PU na teritoriji opštine/grada gde imate prebivalište. Pored toga trebalo bi i da dodjete do dokumenata o vozilu od samog početka, što je moguće ostvariti uvidom u Centralni registar vozila.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Za Auto citoen c4 je registracija važila do 29 02.2020 godine.Ja sam imao kovid 19 i bio bolestan teško, pa sam prekoračio i tek 05 04 2020 mogu da odem i produžim registraciju.Da li snosim neke konsekvence , a čuo sam da je sada rok 60 dana od isteka registacije , da se registruje auto.Molio bih ako možete da mi odgovorite.Unapred zahvalan.

  • Poštovanje,
   Registraciju je moguće produžiti 30 dana pre isteka i najduže 60 dana po isteku kako ne bi ste morali da vraćate tablice i menjate saobraćajnu dozvolu.
   Naravno neregistrovano vozilo ne sme biti u saobraćaju.

   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *