Pauk služba – gde pauk nosi auto?

Pauk služba je česta noćna mora vozača. Gde pauk nosi auto jedno je od čestih pitanja onih koji su imali taj peh da im auto bude odnesen od strane najvećeg i najskupljeg pauka sa kojim su se u životu sreli.

Iako je Beograd veliki grad u kome zaista nema dovoljno mesta za parkiranje, ipak se potrudite se da vam ovo ne bude opravdanje da parkirate vaš auto nepropisno. Ovo nemojte činiti iz više razloga, ali prvenstveno kako ne biste bili izloženi plaćanju usluge pauka i kazni za nepropisno parkiranje.

Nadamo se da će se u narednom periodu situacija sa parking mestima popraviti i da će ih biti više odnosno dovoljno.

Gde su parking zone u Beogradu? Saznajte ovde

Zašto pauk služba nosi auto?

Za početak da razjasnimo, iako stresna situacija za vozača ovo je ipak situacija do koje dolazi vašom krivicom. Parkiranje vozila na prostoru koji nije predviđen za ovu namenu izlaže vas riziku da JKP Parking servis (ili neko drugo preduzeće kome je dato ovlašćenje da vrši ovu javnu uslugu) ukloni vaš auto po nalogu saobraćajne policije ili Komunalne inspekcije opštine ili grada.

pauk služba

Dakle, za početak, pokušajte da izbegnete ovaj rizik odnošenja vozila tako što ćete se propisno parkirati, makar to bilo i malo udaljenije od mesta na koje idete. Jeftinije, a ujedno i zdravije je da prošetate, nego da se nakon sastanka sa društvom ili uspešno obavljenog posla šokirate činjenicom da nema vašeg auta na mestu gde ste ga ostavili.

Koliko vas može koštati nepropisno parkiranje u Beogradu? Pročitajte ovde

Gde pauk služba nosi auto?

Mesto na koje će biti otpremljen vaš automobil je prvo sledeće pitanje nakon prvobitnog šoka koji je usledio nakon konstatacije da auta nema tamo gde ste ga parkirali. JKP Parking servis vozila kojima je učinjen prekršaj premešta na neku od sledećih lokacija:

 • Staro sajmište
 • Ada Ciganlija
 • Dunavska bb
 • Mileve Marić Ajnštajn (vozila sa inostranim registarskim tablicama preneta po osnovu duga za dnevne karte i po drugim osnovama)
 • Brodarska bb (napuštena vozila i vozila iz saobraćajnih nezgoda)

Ovu informaciju možete i dobiti tako što ćete uneti vaš registarski broj u predviđeno mesto za pretragu na stranici parking servisa (http://parking-servis.co.rs/lat/prenos-vozila/gde-mi-je-pauk-odneo-auto/)

Koliko košta kad pauk nosi auto?

Kada se rešite prvobitnog stresa i otkrijete da auto nije ukraden već da se nalazi u državini JKP Parking servis, prvo sledeće pitanje koje će vam obuzeti razmišljanje je koliko će sve ovo da košta?

Cena je direktno povezana sa masom vozila pa vas ova usluga može stajati:

 • od 6.000 rsd (masa vozila do 800 kg) pa do čak 19. 876 rsd za putnička vozila (masa od 1.901 kd do 1900 kg).
 • Najveći broj vozila će platiti cenu od 13.245 rsd (masa od 1331 kg do 1.900 kg).
 • Ako imate nešto lakši automobil ( mase od 801 kg do 1.330 kg) cena ove usluge će biti 8.830 rsd.

Ovo je samo cena usluge JKP Parking servis odnosno angažovanja pauka koji je preneo vaše vozilo na predviđeno parkiralište odakle bi trebalo da ga preuzmete. Pored ove cene bićete u obavezi da platite i prekršajni nalog za nepropisno parkiranje. Ovaj nalog iznosi 5.000 rsd (2.500 rsd ako platite u roku od 8 dana).

Potrebno je da što pre preuzmete vaš automobil. Već nakon 72 sata od trenutka odnošenja, počinje da se obračunava i cena ležarine za svaki započeti dan.

Cena će takođe biti veća kada pauk nosi auto noću, nedeljom ili u dane državnih praznika

Sve detaljnije informacije možete dobiti pozivanjem korisničkog servisa JKP Parking servis: 011/ 30 35 400

 

AMK Novi Beograd vam želi propisno pariranje i bezbednu vožnju

2 thoughts on “Pauk služba – gde pauk nosi auto?

 • Sta se desi kad isti taj parking servis osteti automobil prilikom transporta????Kakvo je to objasnjenje da je vas automobil podignut zato sto ste se parkirali na mesto koje ometa saobracaj????Ako cemo tako ,onda treba da budu odneti skoro svi automobili u Beogradu od strane tih istih lopova koji su tesno povezani sa policijom!!!!!

  • Poštovana,
   Pitanja štete su stvar građanskopravnih odnosa i nemaju preterane veze sa saobraćajem. Svakako možete potraživati naknadu štete od štetnika uz valjane dokaze. Preporučujemo da konsultujete stručnu pravnu pomoć-
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *