Novi automobili – pametno kupujte

Novi automobili! Ovo je najčešći odgovor na pitanje koji su automobili najbolji.

Proleće je po pravilu doba godine kada se najviše kupuju novi automobili. Vreme sajmova koji počinju krajem zime i nastavljaju se do leta, jeste često i vreme kada se vozači odluče da sebe časte novim autom.

Ipak, za ovakav poduhvat je potrebno obezbediti i dosta novca, pa su upravo proleće i sajmovi automobila vreme kada i banke i lizing kuće imaju najprivlačnije ponude.

Ako i Vas ovog proleća interesuju novi automobili, evo par korisnih informacija.

Koji novi automobili su najprodavaniji u Srbiji?

Prema ispitivanju tržišta koje je sprovela agencija „Smart plus research“ najprodavaniji novi automobili u Srbiji su očekivano automobili kompanije Fijat. Od tog asortimana model 500 L je na vrhu liste. Odmah za njima su novi automobili kompanije Škoda sa modelom Oktavija i Folsvagenov Golf.

Evo liste najtraženijih proizvođača na našem tržištu na osnovu prošlogodišnjeg broja prodatih putničkih automobila:

1. Fijat – sa 2.345 prodatih putničkih vozila

2. Škoda– sa 3.180 prodatih putničkih vozila

3. Folksvagen– sa 2.006 prodatih putničkih vozila

4. Reno – sa 1.588 prodatih putničkih vozila

5. Opel – sa 1.535 prodatih putničkih vozila

6. Dačija – sa 1.223 prodata putniča vozila

7. Ford – sa 1.196 prodatih putničkih vozila

8. Hjundai  sa 1.234 prodata putnička vozila

9. Tojota – sa 1.109 prodatih putničkih vozila

10. Mercedes – sa 925 prodatih putničkih vozila

Novi automobili koji se na našem tržištu najbolje prodaju spadaju u automobile srednje klase. Cene automobila koje se kod nas najviše prodaju idu od 10.000 – 25.00 evra.

Najomiljeniji način plaćanja naših kupaca je i dalje neki od ponuđenih uslova finansiranja kao što su lizing ili beskamatno kreditiranje od strane salona. O ovome najbolje svedoči i spremnost salona da ponude značajne popuste kada su u pitanju gotovinska plaćanja cene novih automobila.

Novi automobili – akcije i ponude

Ako ste spremni za kupovinu novog automobila evo nekih primamljivih ponuda proizvođača koje su trenutno aktuelne:

  1. Fijat – BIG DEAL – akcija za količinu odmah raspoloživih vozila iz Fijat porodice prosečne cene od 10.000 evra pa naviše uz ponudu uslova finansiranja.
  2. Folksvagen – u ponudi na akcijskoj ceni je popularni model Golf 1.2 TSI sa početnom cenom od 12.990 evra
  3. Ford – tradicionalno na sniženju model Fiesta sa cenom od 10.700 evra uz poklon navigaciju i popustima na modele C-MAX, Focus, Mondeo

Kod ostalih proizvođača se uglavnom mogu pronaći standardne ponude i popusti za vozila sa lagera.

Većina proizvođača se verovatno priprema da zablista na sada već prepoznatljivom međunarodnom salonu automobila koji će se održati u Beogradu od 24. marta do 2. aprila.

Novi automobili – par saveta

Pažljivo kod plaćanja

Ako plaćate u celosti automobil stvar je jasna. Međutim, ako koristite neki drugi način finansiranja, dobro razmislite pre nego što krenete u celu priču. Lizing i aranžmani otplata Vam omogućavaju da platite Vaš auto na rate. U tom slučaju uvek se dobro raspitajte o svim uslovima paketa.

Nemojte da olako stavite Vaš potpis samo na osnovu lepih reklama koje vam nude mesečnu ratu od samo 100 evra. Takođe povedite računa kada su u pitanju višegodišnji paketi otplata koji će u dužem periodu opteretiti vašu zaradu.

Isplanirajte troškove

Trošak nabavke novog automobila se ne završava isplatom cene automobila. Održavanje automobila je nešto što morate uzeti u obzir kada se odlučite da kupite novo vozilo. Tu su još i potrošnja goriva, komplet zimskih pneumatika i registracija.

Uskladite ove trošove sa Vašim budžetom kroz izbor pravog modela. Raspitajte se o karakteristikama željenog automobila i o cenama ovih redovnih troškova na godišnjem nivou.

Birajte auto prema Vašim potrebama

Kada kupujete automobil jedan od osnovnih motiva za izbor nekog modela treba da bude ispunjenje Vaše potrebe.

Dakle, ako želite automobil za porodična putovanja sa prostranim prtljažnikom, nemojte bolećivo gledati u Vaš nikad prežaljeni model u sport varijanti. Ne odlučujte se za automobil samo na osnovu dopadljivog dizajna. Auto svakako treba da izgleda lepo po vašim merilima, ali složićete se to nije osnovni razlog vaše kupovine.

Popravka

Automobili su stvari koje se upotrebljavaju gotovo svakodnevno. Sama upotreba će sasvim sigurno dovesti pre ili kasnije do određenih kvarova. Kada dođe do ovakve neprijatnosti poželjno je da je popravku moguće obaviti na što više mesta.

Raspitajte se kakav je Vaš željeni model automobila po pitanju rezervnih delova i servisa kod nas.

 

AMK Novi Beograd Vam želi srećnu kupovinu i bezbednu vožnju.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *