eUprava – olakšan put do produženja registracije

eUprava je nacionalni Portal koji služi da lakše dođete do usluga različitih državnih organa. Trenutno ima preko 750.000 korisnika i ima mogućnost pružanja 800 elektronskih usluga različitih državnih organa.

Najkorišćenije su registracija vozila i zakazivanje raznih termina (najčešće za izdavanje ličnih dokumenata).

Šta je osnovna ideja?

Zakon o upravnom postupku je predvideo e usluge. Povezivanjem različitih baza podataka državne uprave omogućeno je da državni organi u pružanju usluge građanima brzo i efikasno komuniciraju i prestanu da budu „kuriri“ između različitih šaltera državnih organa.

Sada možete ili zakazati termin kod organa koji izdaje određeni dokument ili kod pravnih lica (koja imaju ovlašćenje) obaviti neku od usluga kao što je produženje registracije vozila.

Napominjemo: kod zakazivanja termina za zamenu vozačkih dozvola povedite računa o tome da to učinite pre isteka dokumenta jer u ovom slučaju ne dobijate uverenje sa kojim možete voziti do podizanja same dozvole, već ćete za to morati da odete do policijske stanice.

Euprava je preko portala iskorišćena više od 2.000.000 puta za produžavanje registracije vozila.

Kako eUprava funkcioniše kod produžavanja registracije?

Ovlašćeni tehnički pregledi koji su ispunili kadrovske i tehničke uslove za dobijanje ovlašćenja za vršenje ove usluge građanima mogu produžavati registraciju fizičkim i pravnim licima vlasnicima vozila na samom tehničkom pregledu.

Saznajte još i gde i kako se vrši tehnički pregled?

Potrebno je da dođete vašim autom na liniju tehničkog pregleda. Nakon obavljenog pregleda, sa registracionim listom i prethodno urađenom polisom obaveznog osiguranja od autoodgovornosti dolazite na šalter za produženje registracije.

Nakon kraće procedure i izmirivanja troškova, dobijate registracionu nalepnicu.

Porez i takse su sada na zbirnoj uplatnici koju dobijate na licu mesta, a nakon izmirenja tog iznosa, dovršavate postupak registracije uz dobijanje registracione nelepnice.

Napominjemo: Produženje registracije putem Euprave nije moguće ako je istekla lična karta, ako je došlo do promene bilo kog od podataka koji se upisuju u saobraćajnu dozvolu, ako imate fiktivnu adresu…

U slučaju kada nije moguće produženje na tehničkom pregledu, ovlašćeno lice za izdavanje registracionih nalepnica će vas ouputiti u najbližu policijsku stanicu da završite ovaj postupak.

AMK NOVI BEOGRAD uspešno obavlja ovo javno ovlašćenje od 2013. godine.

Na liniji našeg tehničkog pregleda u Bulevaru maršala Tolbuhina 40 (bivša Goce Delčeva) možete vrlo brzo i jednostavno obaviti ovaj postupak.

Ko može produžiti registraciju preko eUprave?

Produženje registracije na tehničkom pregledu je moguće isključivo za:

 1. Fizička lica – vlasnke vozila lično
 2. Pravna lica – ovlašćuju lice koje može obaviti ovaj posao ili dolazi zakonski zastupnik lično.

Napominjemo:

 • Za fizička lica je neophodan uslov posedovanje lične karte radi provere identiteta vlasnika i ostalih podataka.
 • Za fizička lica nije moguće produžiti registraciju na tehničkom pregledu sa ovlašćenjem.
 • Nije moguće produžiti registraciju na tehničkom pregledu za vozila koja imaju evidentiranog korisnika vozila na saobraćajnoj dozvoli (lizing, preduzetnik…)
 • Nije moguće produženje registracije na tehničkom pregledu za TAXI vozila

AMK Novi Beograd vam želi srećnu vožnju.

 

 

10 thoughts on “eUprava – olakšan put do produženja registracije

 • Zakazite mi termin za izdavanje izgubljene licne karte /ukradene/ u policiskoj stanici Zemun za suprugu Miroslavu Pajevic.Zahvalan nebojsa Pajevic.

  • Poštovani,
   Ne bavimo se zakazivanjem termina. Možete se obratiti na našem administrativnom šalteru u policijskoj stanici Novi Beograd i tu dobiti sve popunjene uplate i obrasce. Zakazivanje vršite lično u zgradi preko puta stanice NBG ili putem E-Uprave.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani, kada se preda zahtev za novu LK koliko se dugo ceka na izradu nove Licne Krte? da li ima neka procedura gde je gotova u roku 2 dana?

  • Poštovani,
   Lična karta u redovnom postupku se izdaje u roku od sedan do deset dana,ukoliko je u pitanju hitan postupak izdaje se u roku od 48h ali ste u obavezi da priložite napismeni razlog hitnog izdavanja isptave.

   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

  • Poštovani,
   Prijavite nestanak nadležnoj policijskoj stanci. Popunite izjavu o nestanku i uplatite dve takse za oglašavanje dokumenta nevažećim i još dve takse za izdavanje novog dokumenta.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Nestala mi je licna karta(verovatno sam je izgubio).S obzirom da nemam ni jedan dokument sa slikom,da li to moze da predstavlja problem prilikom vadjenja nove?

  • Poštovani,
   Sastavljate izjavu o nestanku, plaćate dve takse za oglašavanje nestalog važećeg dokumenta nevažećim i dve takse za izradu nove lične karte. Ukoliko je potrebno službena lica će vas fotografisati ili će biti iskorišćena fotografija iz izgubljene biometrijske lične karte.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

  • Poštovani,
   Servis koji omogućava da na tehničkom pregledu završite produženje registracije je servis eUprave.

   AMK Novi Beograd

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *