Agencija za bezbednost saobraćaja – izdavanje Uverenja

Agencija za bezbednost saobraćaja je javna agencija koju je osnovala Vlada na predlog ministarstva nadležnog za poslove saobraćaja.

Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima Agenciji daje opus zadataka u oblasti povećanja bezbednosti, ispitivanja vozila, kreiranja baza podataka i obuka lica zaposlenih na poslovima saobraćaja.
Većinu vozača ipak najviše zanima deo posla koji se odnosi na izdavanje Potvrda i Uverenja. Sa potrebom za ovim dokumentima se možete susresti ako prepravljate vozilo, ugrađujete uređaje za pogon na drugu vrstu goriva, uvezete polovno vozilo ili je potrebno da se utvrde tehničke karakteristike vašeg vozila.

Kada se izdaju Uverenja i Potvrde?

Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima i Pravilnik o ispitivanju vozila predviđaju da se u određenim slučajevima mora izvršiti ispitivanje vozila na osnovu čega će Agencija za bezbdenost saobraćaja izdati Uverenje o ispitivanju. Kada je potrebna periodična kontrola određenih instalacija na vozilu kao i u slučaju kontrolisanja uređaja za pgon na tečni naftni gas, Agencija za bezbednost saobraćaja izdaje periodičnu Potvrda o ispravnosti ovih instalacija i uređaja.

Najčešće je neophodno ispitivanje u slučaju ugradnje uređaja i opreme za pogon vozila na alternativna goriva, kod uvoza polovnih vozila ili vršenja prepravki na vozilu. Zakon o bezbednosti saobraćaja definiše prepravku vozila: „promena konstruktivnih karakteristika vozila kojim se menja namena ili vrsta vozila ili deklarisane tehničke karakteristike vozila ili deklarisane karakteristike uređaja i sklopova vozila.“

Napominjemo: Prilikom kupovine polovnog automobila iz uvoza obavezno proverite da li je uvoznik (auto plac) izvršio potrebno ispitivanje kod nekog od ovlašćenih pravnih lica i da li poseduje Uverenje o ispitivanju vozila koje se uvozi kao upotrebljavano.

Napominjemo: Ako kupujete polovno vozilo iz uvoza takođe proverite da li se podaci sa Uverenja o ispitivanju vozila koje se uvozi kao upotrebljavano slažu sa realnom situacijom tako što ćete proveriti da li na Uverenju u delu „NAPOMENA“ stoji konstatacija koja se ne slaže sa proizvođačkim podacima koji stoje u Uverenju. U ovim slučajevima, u zavisnosti od konstatacije, možda biste bili u obavezi da platite još jedno Uverenje pre registracije ovakvog vozila.

Agencija za bezbednost saobraćaja – koja sve ispitivanja vrši?

 • Ispitivanje pojedinačno proizvedenih vozila
 • Ispitivanje prepravljenih vozila
 • Ispitivanje ugradnje uređaja i opreme za pogon vozila na alternativna goriva
 • Kontrolisanje vozila koja se uvoze kao upotrebljavana
 • Periodičan pregled ispravnosti uređaja i opreme za pogon vozila na alternativna goriva
 • Utvrđivanje tehničkih karakteristika vozila
 • Procedura za ispitivanje sistema pregrada za zaštitu ljudi od naleta tereta tokom vožnje.
 • Procedura za ispitivanje bezbednosnih kabina ili ramova koji moraju biti ugrađeni i izvedeni tako da štite vozača od povrede u slučaju prevrtanja traktora.
 • Postupak provere ispunjenosti propisanih uslova u pogledu zadnjeg prepusta vozila.

Ko vrši ispitavanje vozila radi dobijanja Uverenja i Potvrda?

Ispitivanje vozila mogu da vrše samo za to ovlašćene laboratorije, a to su:

 1. Univerzitet u Beogradu, Mašinski fakultet, Laboratorija CIAH.
 2. Univerzitet u Novom Sadu, Fakultet tehničkih nauka.
 3. Institut za nuklearne nauke „Vinča“
 4. AMSS Centar za motorna vozila
 5. Fakultet inženjerskih nauka Univerziteta u Kragujevcu
 6. Mašinski fakultet Univerziteta u Nišu
 7. Institut za zaštitu na radu- Novi Sad

Spisak ovlašćenih pravnih lica sa kontaktima se nalazi na sajtu Agencije za bezbednost saobraćaja

Napominjemo: Nakon izvršenog ispitivanja vozila, izveštaj se šalje na proveru kod Agencije za bezbednost saobraćaja sa potvrdom o uplaćenim naknadama. Nakon provere Agencija za bezbednost saobraćaja će vam izdati Uverenje/Potvrdu koje dobijate od pravnog lica koje je vršilo isptivanje.

Koliko košta dobijanje Uverenja koje izdaje Agencija za bezbednost saobraćaja?

U zavisnosti od vrste Uverenja koja vam je potrebna i pravnog lica koje će izvršiti ispitivanje, cena izdavanja Uverenja može da varira ali u proseku ona iznosi oko 8.500 dinara od čega Agenciji za bezbednost saobraćaja plaćate 300 dinara na ime republičke administrativne takse i oko 3.000 dinara za uslugu izdavanja Uverenja.

AMK Novi Beograd Vam želi srećnu vožnju.

206 thoughts on “Agencija za bezbednost saobraćaja – izdavanje Uverenja

  • Poštovani,
   Uverenja kasne zbog toga što nije imenovan direktor Agencije još uvek, a prethodnoj direktorki je istekao mandat. Očekuje se da na sednici Vlade u najskorijem roku bude imenovan makar v.d.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

   • Ako u drugim DRZAVNIM institucijama zamenici mogu da potpisuju, zasto to ne bi bilo i u Agenciji kod Vas. Da li je to normalno da nekoliko hiljada vozila ceka da se postavi jedan covek, zbog potpisa?!

    • Poštovani,
     Agencija za bezbednost saobraćaja je posebno telo koje je ustrojeno Zakonom o bezbednosti saobraćaja i nezavisno funkcioniše. AMSS samo vrši ispitivanje vozila na osnovu ovlašćenja tako da ovaj zastoj nije povezan kako sa Auto moto savezom Srbije tako ni sa auto moto klubom Novi Beograd.
     Srdačan pozdrav,
     AMK Novi Beograd

   • sta je potrebno da bih prebacio putnicki kombi u teretni,u pitanju je Mercedes Vito w638 2002 god.cdi motor.kako se to radi i gde?pozz

  • Meni je ocarinjen fijat doblo na ime Ana Jovanović pa čekam već mesec dana i nebi znala koliko se čekaju potvrde iz AMS da mogu da registrujem

 • Kupio sam nov traktor sa kabinom (proizveden u Italiji). U dokumentu CoC stoji da je traktor sa kabinom. Imam potvrdu Agencije za bezbednost saobraćaja za traktor.
  Da li mi je od ABS potrebna potvrda i za kabinu?

  • Poštovani,
   Ako je na CoC dokumentu deklarisno postojanje kabine ne može nešto drugo stajati u Uverenju Agencije. Za sve informacije je najbolje ipak da kontaktirate direktno ABS sektor za vozila.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

  • Poštovani,
   Ovaj zastoj sa Agencijom zbog izbora direktora je zaista u najmanju ruku začuđujući ali nažalost ne i prvi. Slična situacija se desila već dva puta. Nadamo se da će Vlada imenovati direkotra u najskorijem periodu kako bi ispitivanja vozila mogla dalje nesmetano da se odvijaju.
   Srdačan pozdrav,
   AMK Novi Beograd

 • Ok, kome da se obratimo za nadoknadu stete posto nismo mogli da realizujemo planirane poslovne aktivnosti, zbog zadrzavanja automobila vise od mesec dana?
  Pozz

  • Poštovana,
   Potražite savet advokata po tom pitanju. Imenovanje direktora je u nadležnosti Vlade s obzirom da se radi o državnoj agenciji.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Molim vas dali ima redosled izdavanja uverenja za vozila iz uvoza, pregled sam izvršio i uplatio 24.07 tada je bila,, stara direktorica,, sada je imenovana,, nova,, kad da očekujem papir. Pozdrav.

  • Poštovani,
   Svakako postoji redosled, možete pratiti tok zahteva na sajtu Agencije za bezbednost saobraćaja. Imenovan je v.d. direktora te očekujemo da će zastoj u izdavanju Uverenja biti otklonjen vrlo brzo obzirom da je ostalo potpisivanje kao formalnost.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Imam vozilo sa fabrički ugrađena 4 pojasa a u saobraćajnoj dozvoli piše 5 mesta.1990, godište je, i nije uvezeno.Šta da uradim kad mi istekne registracija praviće mi pitanje na tehničkom pregledu pošto smatram da tu apsolutno nema moje krivice. Pozdrav

  • Poštovani,
   Ako mislite na licencu za vozače koja je potrebna po novom zakonu o prevozu tetreta u drumskom sapbraćaju, za ove licence je nadležna Agencija za bezbednost saobraćaja, pa je najbolje da njih kontaktirate za više informacija o ovome.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Poštovani,
  Kupila sam punta koji se u saobraćajnoj vodi kao teretno, ali je preuredjen u putničko, što mi predstavlja problem oko registracije, kao i svega ostalog.
  Molim vas da mi kažete da li postoji neka procedura i koja, kako bi se taj podatak promenio u saobraćajnoj?

  • Poštovana,
   Ako je auto menjao vrstu vozila o tome mora biti izdato Uverenje o ispitivanju. Ako ste izvršili prepravku na osnovu smernica proizvođača i dobili saglasnost za prepravku, sa dokumentacijom o prepravci se javite nekom od centara za ispitivanje vozila kako bi se izvršilo ispitivanje i utvrdile tehničke karakteristike sada prepravljenog vozila. Po dobijanju Uverenja nećete imati problem sa tehničkim pregledom jer će se podatak na saobraćanoj dozvoli prepraviti po podacima sa ovog Uverenja.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani,

  Na sajtu Agencije za bezbednost mi piše da je predmet trenutno na obradi u Agenciji za bezbednost saobraćaja.
  Koliko ću još čekati na uverenje ?

  S poštovanjem

  • Poštovani,
   Čim Uverenje bude spremno, neki od centara za ispitivanje kod koga ste krenuli u proceduru će vas o tome obavestiti i dostaviti vam Uverenje. Period obrade zavisi od same Agencije.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

  • Poštovani,
   Potvrde odnosno CoC daju proizvođači. Zato je veoma važno da se prilikom kupovine prvo raspitate da li kod nas postoji generalni zastupnik konkretnog proizvođača kako ne biste došli u situaciju da ne možete da registrujete moped. Nismo upoznati da li proizvođač Italjet kod nas ima zastupništvo.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

   • Poštovani,
    A šta raditi u mom slučaju, naime kad sam kupio skuter postojao je generalni zastupnik firma Pevec koja je u međuvremenu propala a tada nije trebao coc i ja sam do sad(do 25.05.2019. Mi važi registracija) registrovao skuter sa fakturom prodavca na kojoj pišu karakteristike max brzina 45km/h kao i br Šasije. Sad ga nema na spisku agencije za bezbednost a ja nemam coc niti imam kome da se obratim. Da li imate neko rešenje, predlog šta raditi? Hvala

    • Poštovani,
     Pokušajte da obezbedite CoC od proizvođača direktno ili u krajnjem slučaju da izvršite ispitivanje vozila. Možete se obratiti Agenciji za bezbednost saobraćaja da vam daju savet po ovom pitanju.
     Srdačno,
     AMK Novi Beograd

 • Poštovani/a,
  Molim vas za malu pomoć. Pokušavam da prebacim vozilo iz teretnog u putničko, u pitanju je VW Polo, i dobio sam potvrdu proizvođača. Međutim, po vašim rečima mi je sada potreban opis prepravke, overen od strane izvršioca (pečat i potpis). Takođe mi je rečeno da za to neki servis treba da mi izađe u susret (jer sam sedišta sam ugradio) i da ću to lako pronaći, ali to nije slučaj jer sam već zvao 5 servisa (uključujući i ovlašćeni) i niko nije bio raspoložen da mi izađe u susret. Pre svega me interesuje da li imate neku preporuku koji servis da kontaktiram? Takođe, da li taj opis ima neku formu ili bukvalno može rečima da se opiše da su ugrađena sedišta i da je skinuta rešetka, i da se to overi i potpiše?

  Hvala unapred na odgovoru!

  Pozdrav,
  Uroš

  • Poštovani,
   Očigledno da je prepravka već izvršena tako da ste u raskoraku sa koracima u sprovođenju ovog postupka. Elaborat o prepravci izdaje servis (radionica) koja je ovlašćena za vršenje prepravki tako da naknadno davanje elaborata svakako ne spada u regularnu proceduru na koju će vam neko odgovoriti pozitivno. Ne možemo vam preporučivati servise jer bi to automatski značilo da preporučeni servis dobija preporuku po tome što krši proceduru ovog postupka. Pokušajte da konsultujete neku od radionica da vam da prikladan savet i sačini elaborat.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani,
  Postoji li olaksavajuca okolnost da ne moram da nabavljam uverenje od proizvodjaca u koliko je pri uvozu postojalo uverenje za 4 osobe a prva osoba koja je registrovala auto ga zavela kao 5? Moram li ponovo kroz atest da ga provlacim ili kako? Hvala u napred

  • Poštovani,
   Automobil mora imati evropsku homologaciju. Konsultujte Agenciju za bezbednost saobraćaja.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

  • Poštovani,
   AMK Novi Beograd se bavi uslugama u saobraćaju (tehnički pregled, auto škola, međunarodna vozačka dokumenta, administrativne usluge, osiguranje vozila, članstvo u AMSS). Pretpostavljamo da je ovo pitanje upućeno Agenciji za bezbednost saobraćaja te vas upućujemo da njih pitate o ovome.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Ako su zadnja bočna stakla izadnja šajbna zatamnjena folijom (zakon kaže da za ta stakla nema ograničenja zatamnjenosti u koliko vozilo poseduje oba retrovizora) da li vozilo mora fa poseduje atest za ze folojje?

  • Poštovani,
   Prepravka vozila (dakle sve što nije fabrički) u vidu zatamnjivanja stakala podleže atestiranju i izdavanju Uverenja.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Imam skuter italjet formula 50 koji je 49 ccm i koji je vec registrovan bio po novom zakonu na zutu tablicu ,kada je istekla registracija i kada sam hteo da produzim registraciju trazili su potvrdu da ne prelazi 45 km/h ,e sad vi meni recite gde ja tu potvrdu da uzmem, kada ne postoji vise taj proizvodjac i uvoznik za taj model ,zvao sam sve moguce uvoznike za skutere,isao u amss ,zvao sam abs i niko nista ne zna ?? ?Hvala!!!

  • Pošotovani,
   Pokušajte da kontaktirate nekadašnjeg uvoznika ili da saznate ko je eventualno preuzeo nekadašnjeg proizvođača i koji bi mogao izdati COC dokument za ovo vozilo. Dosta vozača skutera koji nemaju predstavništva u Srbiji ima ovakav problem ali nadležni smatraju da su kupci o tome trebali da vode računa.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • da li moze vozilo ford tranzit 2002 god sa staklima iza vozaca u tovarnom prostoru da se atestira kao putnicko vozilo ako se ubace orginal sedista na za to predvidjena mesta sa pojasem

  • Poštovani,
   Prepravke vrste vozila su komplikovanije te vam savetujemo da pored informisanja u tekstu okrenete i AMSS Centar za motorna vozila da vam kolege daju detaljna uputstva o prethodnim koracima pred atestiranje.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovanje….Imam skuter marke Pezo Speedfighter 2 odjavio sam bele tablice da bih presao na zute tablice , medjutim na tehnickom pregledu mi traze potvrdu od ovlascenog servisa da skuter ne prelazi 50 km/h …kontaktirao sam ovlasceni servis mislim da se firma zove euroimpex i oni su mi rekli da za moj motor iliti za broj sasije od mog motora nemaju homologaciona dokumenta i da ne mogu da mi izdaju potvrdu …i stvarno ne znam sta da radim uopste nmg da registrujem motor stoji mi u garazi neregistrovan zbog obicnog paprira…a u supu gde sam odjavio tablice u facikli kod njih ima racun gde sam kupio motor ali na njemu ne pise da se motor krece do 50 km/h…pa sam procitao negde po interentu da vi mozete da mi pomognete …molim vas odgovorite mi ! Unapred zahvalan!

 • Poštovani,
  Na sajtu Agencije za bezbednost mi piše da, „Ovlašćena organizacija je odštampala Uverenje“
  Koliko ću još čekati na uverenje ?

  S poštovanjem

  • Pošotvana,
   Kontaktirajte odmah organizaciju gde ste radili ispitivanje i vidite da li je Uverenje spremno i kada možete da ga preuzmete.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

  • Pošotvani,
   Ovo zavisi od Agencije za bezbednost saobraćaja. Na sajtu Agencije možete pratiti stanje predmeta.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani proizvodim kabine za traktore gde mogu da uradim homologaciju i atest ili sta je potrebno da bih mogo da nastavim proizvodnju unapred hvala dalibor

  • Pošotvani,
   Obratite se Agenciji za bezbednost saobraćaja da vas uputi o proceduri homologacije tipa uređaja koji se seriski proizvodi.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Poštovani,posedujem kamion TAM80 već 15god.Isti sam 2003god.prerađivao u kipera i iste god.uradio atest na mašinskom fakultetu u Novom sadu,da bi se u staroj saobraćajnoj vodio kao kiper,sada sam dobio informaciju na tehničkom da se ti atesti ne priznaju.Šta treba da uradim?Hvala na odgovoru.

 • Postovani,
  kupio bih auto iz uvoza, proizvodnje 2011.
  Automobil trebalo bi da dovezem iz Bg za Kraljevo preko probnih tablica i da pribavim Uverenje od AMSS da bih mogao registrovati auto. Da li sam tacno nabrojao proceduru i sta mi je potrebno od strane prodavca pri kupovini. Automobil nije registrovan, na ime kupca je ali bez AMSS potvrde.
  Hvala na brzom odgovoru

 • poštovani: nisam mogao da prdužim registraciju vozila jer mi na tehničkom pregledu traže potvrdu o homlogaciji . auto sam kupio na bg tablama BG 828 VT prenešen je pre tri godine sada je PI 031 ZE u SUP-u Bela Palanka nemaju dosije auta tako da nemogu da dobijem potvrdu koju traže na tehničkom pregledu. Autu je prva registracija 1.9.2014 na BG tablama prenešen je 6.5.2015 i registrovao sam ga tri puta niko mi nije tražio potvrdu o homologaciji. Trebali da radim homologaciju iako ja nisam uvoznik auta i nije mu prva registracija ,niti je nešto prepravljan auto. Auto je Reno clio 2001 god. Hvala unapred..

  • Poštovani,
   Pažljivo proverite da li vam tehnički pregled traži homologaciju kako kažete ili niste pronađeni u Bazi Agencije za bezbednost saobraćaja pa vas je tehnički uputio na Agenciju da provertie zašto vas nema u Agenciji s obzirom da je vozilo uvezeno kao polovno a registrovano nakon 14. aprila 2014.
   Srdaćno,
   AMK Novi Beograd

 • poštovani auto nije u bazi podataka uvezenih ,na tehničkom traže potvrdu carinske dekl. kada je auto uvežen. a SUP Bela Palanka nema dosije koji je trebao da bude dostavljen iz Beograda.Nije poslat već četri godine prošlo. Registracija ističe 1.9 2018 .Hvala …

  • Pošotvani,
   Nažalost morate doći do JCI (jedinstvene carinske isprave) da bi tehnički pregled mogao da vam odradi pregled što je dodatno pojašnjeno najnovijim uputstvima Uprave saobraćajne policije.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Poštovaani: Kako da dođem do carinske isprave kad Beograd nije poslao dosije u SUP Bela Palanka ni posle intervencije kao hitno.Čijom greškom je sada auto neregistrovan. Kako je auto sa BG tablama prešao na PI table bez carinske isprave i uredno registrovan tri godine. Hvala…

 • Poštovani,
  Potrebno mi je uverenje da posjedujem auto 7 godina na svom imenu i isto tako da nisam imao udes. Gde to mogu da izvadim?
  Hvala!

 • Postovani nemogu da uradim atest gasa na pezou 206 navodno je problem zadnja maglenka koja se nalazi na sred branika k.koja je fabricki ugradjena. Navodno je menjan pravilnik pa je ubacen neki clan 59. Sad se nemoze nista dok pravilnik neprodje kroz sednicu. Dali mi mozete reci nesto preciznije kad ce se to resiti. Hvala.

 • Postovani, peugeot RCZ zbog zadnje maglenke ne moze da dobije uverenje Amss. Imamo uverenje instituta Vinca. Sta mozemo da uradimo i da li neko ina slican problem?

  • Poštovani,
   Ako vam je maglenka polomljena morate je zameniti,a ako nam nedostaje morate staviti novu.Je l u pitanju reatest za gas?
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd!

 • Postovani da li kod vas moze da se izvadi atest za spojler na gepek vratima, i sta je potrebno da se izvadi sve od dokumentacije i kolko sta kosta od prilike?

  • Poštovani,
   Ateste možete izvršiti u AMSS u Ruzveltovoj ili na Zrenjaninskim putu.Sve informacije možete dobiti AMSS CMV PO Beograd – Centar Ruzveltova 21, +381 11 3331290
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

  • Postovani,
   Ako je prikolica iz uvoza i treba da bude atestirana, ovlascena organizacija za atest vas mora uputiti u potrebnu dokumentaciju. CoC je u principu licna karta svakog vozila u kojoj su svi proizvodjacki podaci. Kod kupovine novog vozila se izdaje automatski sa racunom dok za polovna vozila morate traziti od ovlascenog zastupnika ili proizvodjaca.
   Srdacno,
   AMK Novi Beograd

 • Imam ford fokus karan kad sam ga kupio nije imao auto kuku kasnije sam kupio polovnu euro kuku kuka ime proizvodjaca ford ali nemam nikakve papire od kuke a treba da registrujem auto šta treba da radim jer po ovom novom zakonu nemogu

  • Postovani,
   Obratite se Amss centru za motorna vozila da dobijete informaciju koje opcije su vam na raspolaganju.
   Srdacno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani,radi se o kamp prikolici Adria 310,prikolica je zadnji put registrovana 2011 god na trecu tablicu i te god.je i odjavljena,sto znači da je evindentirana u Srbiji.Imam svu potrebnu dokumentaciju,ali mi sa Mašinskog fak.Kragujevac traze katalog prikolice koji ja ne posedujem i zbog tog papira nece da mi prihvate atest.Pitanje:da li je moguce uraditi homologaciju za tu prikolicu i da li je uopste potrebna homologacija jer sam načuo da i ne treba da se radi,jer prikolica nije iz uvoza?

  • Poštovani,
   Mašinski fakultet je jedna od ovlašćenih organizacija za ispitivanje vozila, teško da vam mi možemo dati neki bolji savet od same organizacije. Pokušajte da kontaktirate direktno Agenciju za bezbednost saobraćaja.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Posedujem vozilo sa kukom. Na kuki se nalazi plocica sa imenom proizvodjaca, homologacijskim brojem, itd. Vozilo je uvezeno 2016 sa tom kukom. U uverenju koje je izdao AMS, prilikom uvoza vozila 2016 godine, stoji da vozilo NE poseduje uredjaj za spajanje vucnog i prikljucnog vozila, a vozilo je, 100% uvezeno sa kukom, te nikakve prepravke ili ugradnje nisu radjene u Srbiji. Sada ne mogu da obavim tehnicki pregled vozila, jer radnik na tehnickom pregledu, se poziva na bazu podataka Agencije za Bezbednost Saobracaja, gde je tudjim nemarom zavedeno da vozilo ne poseduje kuku, bez obzira sto na samoj kuki postoji plocica sa potrebnim podacima.
  Sta je potrebno uraditi da bi se ovaj problem resio?

  • Poštovani,
   Na uverenju stoje fabrički podaci o vozilu, a ne o njegovom stanju prilikom uvoza. Ako je vozilo imalo kuku prilikom atestirana a ne i u fabričkoj dokumentaciji trebalo je raditi i uverenje o prepravci na vozilu čime bi se konstatovalo da je kuka eventualno, naknadno ugrađena. Predlažemo da se obratite direktno organizaciji koja je vršila ispitivanje vozila kao uveženog.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani
  VW transporter t3 1990.god. Moram da prebcim iz putnickog u tetetno. Sve sam uradio po uputstvima iz ams, jedino ne mogu da dobijem potvrdu proizvodjaca, odnosno smernice za prepravku vozila. Postoje jedino za novije modele, a mene su iz agencije za bezbednost saobr uputili da posaljem mejl u nemacku da mi oni posalju. Odgovor je stigao da nemaju takav dokument. Sta da radim? Pozdrav

  • Poštovani,
   Uslov za prepravku je odobrenje proizvođača odnosno da sr takvi modeli prave i u varijanti u koju vi želite da izvršite promenu. Nažalost nismo sigurni da ćete bez ovog dokumenta moći da izvršite ovu prepravku. Predlažemo da se obratite Agenciji za bezbednost saobraćaja i izložite sadašnji problem da vam ukažu na eventualni postupak.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovanje kupio sam slep sluzbu pre dve godine koja je prepravljena od kombija i nije atestirana sta je sve potrebno da bi se atestiralo i da li je to uopste moguce uraditi posto mnogi kazu da je to nemoguce u pitanju je mercedes sprinter pozdrav

  • Poštovani,
   Potvrde izdaje Agencija za bezbednost dok iz samo štampa i fizički predaje AMSS CMV nakon urađenog ispitivanja. Na sajtu Agencije za bezbednost saobraćaja možete pratiti tok vašeg predmeta i videti tačno u kojoj je fazi.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani AMK, imamo problem da produzimo registraciju traktora rakovice 65 2005 godiste koja fabricki nema kabinu a po novom zakon mora kabina. po onome sto smo do sada saznali mozemo ugraditi samo atestiranu kabinu ali posto fabricki je traktor bez kabine moramo da trazimo odobrenje IMR-a za ugradnju, problem je sto IMR fabrika vise nepostoji i niko jos nije uspeo da nas usmeri kom da se obratimo jer sad ne mozemo produziti registraciju zbog tog. U sup-u nam daju jednu informaciju, ovi na tehnickom pregledu drugo i niko nezna konkretno da nas uputi. takodje nam daju razlicito tumacena ПРАВИЛНИКA
  о подели моторних и прикључних возила и техничким условима за возила у саобраћају
  на путевима, Clan. 90 gde jedni kazu da vozila registrovana prvi put pre 2013 mogu se registrovati a da kabina nije atestirana a nedni kazu da nemoze. jer sad se vrtimo u krug sad su poceli da nas ponovo upucuju na ista mesta za informacije a tu smo vec dobilida neznaju ioli nisu sigurnu kako ide i gde se obratiti.
  hvala

  • Poštovana,
   Prvo se uverite da li svi kod kojih ste tražili informaciju gledaju u isti dokument, s obzirom da su i Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima i Pravilnik o podeli motornih i priključnih vozila u zbiru menjani preko 20 puta, uključujući po 5 izmena samo u toku prošle godine. Preporučujemo vam da se obratite Agenciji za bezbednost saobraćaja i AMSS Centru za motorna vozila koji vrši ispitivanje vozila i koji vam može dati uputstvo šta vam je sve potrebno za vaš model traktora.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani,
  Molim Vas da mi date informaciju gde bih mogao da se raspitam na koji nacin i sta je sve potrebno da bih postao ovlascena institucija za izdavanje sertifikata agencije za bezbednost.
  Hvala..

  • Poštovani,
   U prilogu vam šaljemo kontakt telefone Agencije za bezbednost saobraćaja.
   Srhttp://www.abs.gov.rs/sr/kontakt
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Pozdrav, imam branike rucne izrade. Uvezeni su iz Italije pre vise od 10godina. Imam odobrenje proizvodjaca za prepravku.Ne mogu nikako dobiti papir kojim se utvrdjuje da je branik pogodan za pesake, pa samim tim ne mogu da ga atestiram.

  • Poštovani,
   Ukoliko ne možete da atestirate prpravku i dobijete uverenje Agencije, moraćete da uklonite branike i vozilo dovedete u fabričko stanje jer u protivnom nećete moći da registrujete vozilo.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • pozdrav iz velike plane
  imam vozilo atv stels gepard cetvorotockas kupljeno prosle godine nov u ctc nautika registrovano je prosle godine na trajnu registraciju zelene tablice.po novom zakonu trebam ove godine da uradim tehnicki pregled i platim osiguranje i tako svake godine.kako bi bio ispravan za saobracaj.problem je sto na opstini velika plana niko nece da mi uradi tehnicki jer kazu da to nije traktor i ako posedujem fabricki coc dokument gde stoji kategorija t3b.molim za savet.

  • Poštovani,
   Vaše vozilo prema kategorizaciji vozila predviđenoj pravilnikom definitivno ne bi moglo da se okarakteriše kao vrsta vozila T3. Prenosimo vam član Pravilnika o podeli motornih vozila:

   Vrste T, Tm, TR i C

   Član 12

   Vrsta T1 – jeste traktor sa točkovima čija najveća konstruktivna brzina ne prelazi 40 km/h, kod kojih širina traga osovine najbliže sedištu vozača nije manja od 1150 mm, čija je masa vozila spremnog za vožnju veća od 600 kg i koji ima klirens manji od 1000 mm.

   Vrsta T2 – jeste traktor sa točkovima čija najveća konstruktivna brzina ne prelazi 40 km/h, kod kojih je najmanja širina traga manja od 1150 mm, čija je masa vozila spremnog za vožnju veća od 600 kg, čiji je klirens manji od 600 mm, s tim da je najveća dozvoljena brzina kretanja ograničena na 30 km/h za vozila čija visina težišta iznad zemlje podeljena sa prosečnom širinom traga prelazi 0,9.

   Vrsta T3 – jeste traktor sa točkovima čija najveća brzine ne prelazi 40 km/h i masa vozila spremnog za vožnju ne prelazi 600 kg.

   Vrsta T4 – jeste traktor posebnih namena čija najveća konstruktivna brzina ne prelazi 40 km/h.

   Vrsta T5 – jeste traktor sa točkovima čija najveća konstruktivna brzina prelazi 40 km/h.

   Vrsta Tm – jeste motokultivator.

   Vrsta TR – jeste radna mašina.

   Vrsta od C1 do C5 – jesu traktori sa gusenicama.

   Podela vrsta od C1 do C5 analogna je podeli traktora sa točkovima od T1 do T5, a uslovi koji važe za traktore sa točkovima važe za odgovarajuću vrstu traktora sa gusenicama.
   Predlažemo da se obratite Agenciji za bezbednost saobraćaja i priložite dokument koji posedujete, skeptični smo da će vaš slučaj proći bez ispitivanja tehničkih karakteristika vozila.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

   • Vozilo SPADA u T3 kategoriju kako kod nas a tako i u EU gde se registruje u istu kategoriju kao i slicna vozila marke CAN AM
    Tezina voila je 470 kg, izgled oblik i namena vozila jesu radno vozilo – traktor
    Takodje prvi tehnicki na novo vozilo vazi 2 godine

 • Postovani, Imam uradjen atest na vozilu i potvrdu o atestu ali je izgubljeno uverenje o ispravnosti. na koji nacin mogu da izvadim novo uverenje?

  • Poštovana,
   Obratite se ovlašćenoj organizaciji koja je izdala uverenje za izradu duplikata. Podatak o ovome ćete naći na potvrdi na kojoj stoji da ona važi samo uz Uverenje br… izdato od….
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani, posedujem skuter Piaggio free koji je bio trajno registrovan. Zbog izmene zakona potrebna je preregistracija. Medjutim, na tehnickom pregledu mi traze COC obrazac odn Sertifikat o saobraznosti. Kontakirao sam uvoznika, medjutim oni mi mogu izdati samo Potvrdu da ne prelazi 45km/h. Molim vas da me uputite gde mogu da izvadim taj COC OBRAZAC

  • Poštovani,
   Ovlašćeni distributer i zastupnik marke bi trebalo da bude u mogućnosti da izda CoC.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani,
  Kupio sam auto na javnoj licitaciji carine i izvrsio KT tehnicki, upucen sam u ovlasceni servis na utiskivanje PUS broja sasije koji sam dobio od SUP-a. Potom sam otisao na tehnicki, isti gde i prvi put i rekli su mi da moram pisati agenciji za bezbednost saobracaja zahtev za potvrdu tehnickog pregleda i registracije. Kome i gde da se obratim? Postoji li neki obrazac i sta od dokumentacije da prilozim uz taj zahtev?
  Hvala na odgovoru unapred.

  • Poštovani,
   Kontaktirajte ABS (agenciju za bezbednost saobraćaja) jer nismo sigurni iz vašeg izlaganja šta vam se tačno traži od dokumenata.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovanje…mozete li.mi reci koliko kosta amss homologacija za motocikl (kawasaki zx6r 2005god) ..sa svim.taksama,dazbinama i svime.tim.potrebnim.
  Hvala

 • Poštovani, za skuter posedujem CoC sertifikat proizvođača koji je na engleskom jeziku. Da li je on dovoljan za tehnički pregled?

  • Poštovana,
   CoC svakako ponesite ali postoji mogućnost da tehnički pregled traži da od ovlašćenog predstavnika proizvođača donesete potvrdu da skuter ne može da razvija brzinu preko 50 km/h.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Poštovani,prodao sam automobil golf 3 1.6 varian D,zapremina 1896 ccm.Međutim,kupac ne može da ga prenese na svoje ime,zbog,kako su mu rekli,onog “1.6 varian“,a vozilo ima radnu zapreminu 1896ccm.Napominjem da i u saobraćajnoj dozvoli piše “GOLF 1.6 varian D“.Kako ispraviti grešku da se auto može prevesti na ime kupca?
  Hvala,pozdrav.

  • Poštovani,
   Naše mišljenje je da se obratite upranim poslovima Policijske stanice gde će va ispraviti nastalu grešku.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani,
  Interesuje me kupio sam od coveka fiat multiplu , predao je preko spedicije papire za amss, spedicija mi je rekla da potvrda stize za 4,5 dana jer se mora duze cekati iz razloga jer mora i potvrda za metan.
  Proslo je desetak dana jos uvek nema potvrde,iz spedicije mi pricaju kako ce poslati odma kad stigne i da ce stici sigurno.
  Da li s obzirom jos uvek nema potrebe trebam brinuti jer je cekam ili je normalno cekati toliki period ?

  Hvala

  • Poštovani,
   Dokument koji čekate zove se uverenje o ispitivanju vozila.Papire koje ste predali u AMSS dalje se šalju Agenciji za bezbednost saobraćaja.Čim agencija prosledi uverenje bićete obavešteni.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani imam jedno pitanje za vas.Imam problem sa kukom.Kuka je ugradjena 2005 godine .Auto je oteran na tehnicki gde je utvrdjeno da je kuka ugradjena po propisima i izdat mi je registracioni list na kome je upisano : Napomena:Na vozilo je ugradjena fabricka kuka.Broj fabricke kuke je:120505.Ne podleze atestiranju.
  Sa tim registracionim listom sam otisao u SUP i predao ga da bih dobio tada trecu tablicu za prikolicu.Sad imam problem traze mi da je atestiram a ja nemam papire od nje.Pitanje je da li ja moram da atestiram tu kuku posto je ona ugradjena po tadasnjem zakonu i da li mogu dobiti neko uverenje da je ona „bezbedna“.Hvala.

 • Postovani, amss nece mi izdati potvrdu dok ne dostavim papir od fiat proizvodjaca kako sam ja razumeo uverenje od auta i metana, s obzirom da covek od koga sam kupio mi se ne javlja na telefon, kakva je moja situacija, i kako da odradim to ? Koliko iznosi ta potvrda?
  Hvala

  • Poštovani,
   Pretpostavljamo da su kolege iz CMV skrenule pažnju na potvrdu odnosno saglasnost proizvođača da je ovakva prepravka dozvoljena na njihovim vozilima. Ako se radi o toj potvrdi, obratite se zastupniku proizvđača i raspitajte se o ceni jer je ona različita u zavisnosti od marke vozila.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Na motociklu je montiran fabrički proizveden roll bar namenski za taj model motocikla kao i bisage.
  Treba da registrujem vozilo ali na tehničkom pregledu mi traže da sve demontiram kako bih prošao tehnički pregled vozila i produžio registraciju.
  Da li je to zaista tako ili je pogrešno tumačenje zakona?

  • Poštovani,
   Kontrolori ne mogu znati za svaki model šta je fabrički a šta je prepravka u ovakvim slučajevima. Za očigledno dodate stvari je najbezbolnije da ih uklonite. Sve što je naknadno dodato na vozilo bi trebalo ukloniti sa vozila prilikom vršenja tehničkog pregleda, naročito prostore za smeštanje tereta koji ne smeju biti na vozilu prilikom vršenja tehničkog pregleda.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Sta da radim kada mi posle 2 nedelje cekanja uverenja sa masinskog instituta u Nisu kazu da ne znaju gde je dokumentacija za moje vozilo a sa tehnickog je poslato? Kome da se obratim i koja je procedura?

  • Poštovani,
   O čemu se zapravo radi? Dokumentacija sa tehničkog pregleda ne ide po automatizmu ovlašćenim institucijama za ispitivanje vozila. Da li ispitujete vozilo ili se radi o nedostatku podataka o tehničkim karakteristikama odnosno pogrešno unetim podacima u saobraćajnu dozvolu.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

   • 11.05 zaustavila me je policija u Merosini i posto nisam imao atest za plin koji sam ugradio 2 meseca pre toga, napisali su mi kaznu i skinuli tablice. 14.05 sam odslepao auto na tehnicki pregled u Prokuplju na travackom putu kako bih izvrsio atest. Auto je slikan i sve je bilo u redu. Platio sam atest tog dana. 17.05 pozvali su me sa tehnickog da uradimo tehnicki pregled vozila posto je iz Nisa stigla potvrda uverenje ili sta vec da je sa plinom sve u redu. Odradio sam teh.pregled i istog dana su sa tehnickog poslati papiri u Nis i receno mi je da ce me pozvati za par dana kada stigne uverenje o atestu. To se oduzilo i resio sam da 28.05 odem na tehnicki pregled i vidim sa tim ljudima iz Nisa zasto jedino ja nisam dobio uverenje o atestu a sve je bilo u redu. Ljudi sa masinskog fakulteta su po brroju sasije mog auta probali da vide sta je sa mojom dokumentacijom za auto i kazali mi da ne znaju gde je moja dokumentacija uz izgovor da ce pogledati veceras i javiyi teh.pregledu da li je kod njih. Naravno niko nista nije javio i nikog nije briga za mene i moj auto. Sta da radim? Jel ima neko ko mi moze pomoci?

 • Poštovanje,
  zamolio bih vas za mišljenje i savet. Kupio sam auto Opel merivu sa fabrčki ugrađenim gasom (ne naknadno kod nas sa 0 km) već u fabrici u kojoj je sklopljen auto i posedujem odgovarajući CoC u kome se potvrđuje homologacija celog auta. Zanima me da li mogu i dalje da registrujem auto ili moram da radim atestaciju auto gas instalacije? To pitam jer auto nije prepravljan već takav fabrički napravljen i homologovan.
  Havala unapred!

   • Hvala na odgovoru.
    Vozilo sam kupio polovno a prvi vlasnik ga je kupio novo u Srbiji i do sada (5 godina) ga je registrovao bez uverenja, samo CoC – om i bez problema. Nadam se da će tako biti i ubuduće ali ipak je ovo Srbija i hteo sam stručnije mišljenje. Pozvaću AMSS po vašem savetu.
    Pozdrav!

 • Postovanje..
  Kazite mi molim vas kako da izvadim duplikat Atesta za KPG? Izgubljen je stari, vazi do ove godine 2019, nesto mi spominju sluzbeni glasnik, da proglasim nevazecim, koje je procedura?
  Hvala

  • Poštovani,
   Obratite se ovlašćenoj organizaciji koja je radila Uverenje koja vam može i izdati duplikat. Sva uputstva i uplate ćete dobiti od njih.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani,
  Kupio sam polovno vozilo koje je kupljeno novo u Srbiji.
  Na tehnickom mi traze dodatni dokument jer je vozilo proizvedeno april 2014 a prva registracija mu je jun 2015.
  Vozilo je u tom periodu bilo na placu AutoCacka jer je bilo poplavljeno.
  Koji dokument je potreban da bih zavrsio tehnicki.Hvala.

  • Poštovani,
   Tehnički pregled je u obavezi da vidi da li je vozilo bilo u obavezi da ima uverenje Agencije za bezbednost saobraćaja. To može najlakše da se utvrdi putem podataka sa carinske deklaracije koja se nalazi u dosijeu vozila ili putem drugog dokumenta kako su vam dali uputstvo sa TP.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani,
  kupila sam auto kojem su atestirana zadnja sedista, bio je van. Prosao je atest, pa tehnicki, pa su opet ta dokumenta vracena u amss. Opet se cekaju neki papiri od njih, koliko se ceka i kako mogu da proverim na njihovom sajtu. Kucanjem broja sasije izlazi da ne postoji u bazi podataka. Kako da znam dokle su stigli sa obradom dokumenta?

  • Poštovani,
   Proveru vršite na sajtu Agencije za bezbednost saobraćaja a ne AMSS.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani,posedujem prikljucno vozilo za prevoz camaca (samogradnja). Do sada je uredno registrovana. Odobrenje na atest radjen na masinskom fakultetu u Novom Sadu iz 1985 god. Overen od strane SUP-a. Sada tehnicki ne prihvata pregled prikljucnog vozila. Koja su moja prava.

  • Poštovani,
   Morate se obratiti Agenciji za bezbednost saobraćaja po ovom pitanju.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani,na papiru koji je dosao iz AMSS vezano za homologaciju automobila je pogresan datum proizvodnje automobila..Kako to moze da se ispravi?.auto je prethodno bio na carini u Novom Sadu pa je papir poslat u Beograd i posle dugog cekanja dosao do mene sa pogresnim datumom proizvodnje.

  • Poštovana,
   Obratite se ustanovi gde je vršeno ispitivanje vozila i ponesite dokaz koji imate o podatku za koji smatrate da nije tačan.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani,
  Upravo sam kupio polovan automobil (datum proizvodnje je april 2017 godiste) i kada sam otisao da obavim tehnicki pregled receno mi je da mi je potreban CoC sertifikat koji mi u Grand motorsu, gde sam kupio vozilo, nisu dali sa obrazlozenjem da je CoC sertifikat predat SUP-u prilikom prve registracije i da ono nije potrebno. Automobil je kupljen nov u srbiji i ja sam drugi vlasnik i automobil se registruje treci put. Da li je zaista potreban CoC za tehnicki pregled i da li da insistiram kod prodavca da mi obezbedi taj dokument.
  Najlepse hvala.

  • Poštovani,
   Pretpostavljamo da vam je CoC tražen zbog sumnje u ispravnost nekog od tehničkih podataka koji su upisani u saobraćajnu dozvolu odnosno utvrđenog neslaganja podataka sa faktičkom situacijom. Možete tražiti i uvid u dokumentaciju o vozilu i dobiti kopije dokumentacije sve u zavisnosti o kom se slučaju radi.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Поштовани,
  молим вас за помоћ. Наиме, прошле године сам купио тешки трицикл Can Am Spyder GS SE5 2009.годиште, јер је то једино возило које подсећа на мотоцикл, а које ја као инвалид без леве ноге (ампутирана скоро до кука) због полуаутоматског мењача и рикверца могу да возим. С тим у вези достављам неколико чињеница о возилу:
  – Возило је купљено ново у Србији у јуну 2009.године и први пут регистровано у Београду.
  – Први власник је напустио земљу 2010., због чега возило није било регистровано од 2009-2016., јер други власник након куповине није могао да уради пренос возила.
  – Возило је након преноса уредно регистровано у Шапцу 2016. и 2017. на другог власника, а 2018. на мене.
  Ни претходном власнику, ни мени ЦОЦ образац приликом регистрације није тражен, а сада ми тај образац траже на техничком. Да ли је тај образац неопходан за возила која су купљена нова у Србији 2009.године?

  • Poštovani,
   COC obrazac tehnički pregledi obično traže kada postoji sumnja u podatke koji su uneti u saobraćajnu dozvolu odnosno neki drugi problem sa tehničkim podacima.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

   • Подаци који су уписани у саобраћајну су исправни, али није уписана максимална тежина и број осовина, због чега инспектори траже да се то упише из ЦОЦ обрасца. Код увозника наручивање тог обрасца из Канаде кошта 360 евра. Постоји ли могућност да се ти подаци упишу прегледом у АМСС или комисијски од стране машинског факултета (или које већ овлашћене институције)?

 • Pre par dana sam imao situaciju da je covek ispred mene bez razloga usporio i zakocio te sam ga blago „udario“ (on nema stete na kolima dok je meni samo branik iskrivljen). Covek je pozvao policiju gde sam ja imao utvrdjenu 1,36 kolicinu alkohola i to priznajem kao krivicu. Pre toga nemam nikakvih kazni. Kakve su mi mogucnosti oko kazne?

  • Poštovani,
   Vozili ste u stanju teške alkoholisanosti i izazvali saobraćajnu nezgodu. U zavisnosti od MUP je da li će pokrenuti prekršajni postupak (najverovatnije ako je šteta mala kao što ste opisali) ili će biti pokrenut krivični postupak.
   Kada dobijete poziv od suda i vidite kako je kvalifikovan ovaj događaj i koji se postupak vodi tada ćete znati i predviđene kazne. Ova situacija se srećom završila bez ozbiljnijih posledica i nadamo se da će biti dovoljna da ne vozite više u stanju alkoholisanosti jer ugrožavate i sebe i druge učesnike u saobraćaju. Nažalost svedoci smo koliko života gubimo u saobraćaju, te apelujemo na vas da ukoliko konzumirate alkohol ne sedate za volan.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Poštovani,
  da li znate okvirno vreme koje je potrebno Agenciji za obradu predmeta uvezenih vozila. Proverio sam status na sajtu, od jutros piše: Predmet je trenutno na obradi u Agenciji za bezbednost saobraćaja.
  Problem mi je što bi mi taj papir treba za registraciju vozila koju bih trebalo da završim do petka 02.08. jer u ponedeljak treba da putujem u inostranastvo. U AMSS sam zahtev predao u sredu 24.07. a oni su Agenciji dostavili predmet tek danas 30.07.
  Ako se čeka dugo moje pitanje je da li postoji neka opcija da se izda papir po hitnom postupku kao što može da se dobije saobraćajna uz uplatu takse?

  Pozdrav

  • Poštovani,
   Ovo zavisi od redosleda prijema predmeta i opterećenja ABS u momentu prijema zahteva, tako da nema pravila period je obično od 5-15 dana.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Poštovani,
  Koja mi je neophodna procedura radi promene fabričkih branika na autu čiji sam vlasnik (Audi TT).
  Kupio bih branike (sportske) od proizvođača koji mi izdaje sertifikat kao potvrdu da je namenski za to vozilo i da je testirano.
  Šta ja trebam i kojim redom da krenem da prikupljam dokumentaciju da bih mogao da stavim te branike i da uradim tehnički pregled.
  Znači, samo stavljanje sportskih branika (prednji, zadnji i bočne sajtne).
  Hvala

 • Postovani, gde mogu dobiti atest za sportski auspuh, tako mi rekose na tehnickom pregledu da ne mogu proci, jer auspuh viri , ne mnogo i nije bucan ali moram imati atest ili originalni auspuh. Hvala unapred

   • Poštovani, kupio sam vozilo od ambasade i prilikom tehničkog pregleda rečeno mi je da vozilo nije u sistemu i da trebam da uradim pregled i uzmem potvrdu od amss. Da li znate koja je dokumentacija potrebna posto nemam nikakvih papira sem saobraćajke dozvole ambasade. Unapred zahvalan !

    • Poštovani,
     Navedene poslove obavlja amss Centar za motorna vozila, te je najbolje da im se direktno obratite povodom ispitivanja vozila https://amss-cmv.co.rs/kontakti/
     Obratite pažnju da li je navedeno vozilo ikad prošlo carinsku proceduru u R.Srbiji.
     Srdačno
     AMK Novi Beograd

 • Postovani
  Vozim dvadeset godina I nemam ni jedan saobracajni prekrsaj.U Srbiji vozim zadnjih sest meseci I ovo je tuga,jad I cemer.Svaka cast izuzetcima.Svaki Dan mogu da imam po deset ili vise sudara ako ne propustim budale I ako Sam ja u pravu.Zbog svoje bezbednosti I bezbednosti porodice hocu da ugradim roll barove.Ko ih ispituje I gde da platim da se to odmah uradi?Ako Jos uvek nemate ustanovu koja to ispituje onda cu da platim mom timu advokata da preblago receno odere Srbiju tj tuzicu Vas automatski I brzinom svetlosti.
  Kao Sto I vi kazete…
  SRDACAN POZDRAV POSTOVANI

  • Poštovani,
   Mi smo Auto-moto klub Novi Beograd, koji daje korisne informacije vozačima i ne bavimo se ispitivanjem vozila niti prepravkama vozila. Morate se obratiti nekoj od ovlašćenih institucija za ispitivanje vozila čiji je spisak dostupan na sajtu Agencije za bezbednost saobraćaja. http://www.abs.gov.rs/
   Srdačan pozdrav,
   AMK Novi Beograd

 • Poštovani,

  Renault 5 Campus 1991 je imao motor 1.6 l dizel, motor je zamenjen motorom 1.1l benzin preuzetim iz Renault 5 Campus 1990. Pored sve dokumentacije (kupoprodajni ugovor, saobraćana, potvrda o poreklu….kupljenog motora) potrebna mi je još bila potvrda predstavnika Renault Serbia o kompatibilnosti dva motora za istu karoseriju. Iz Renault Serbia su mi rekli da ne mogu da mi izdaju potvrdu jer im je baza podatak za vozila starija od 2001 izbrisana (inače istu naplaćuju 12000 RSD). Šta dalje raditi? Postoji neki član 5 prema kome agencija za bezbednost može da izvrši ispitivanje vozila i izdati potvrdu. Molim za komentar na ovu temu.

 • Postovani,
  Iz Holandije sam uvezao prikolicu za camac koja je Nemacke proizvodnje sa svim fabrickim plocicama na sapi,osovinama i samoj prikolici.
  Regularno sam je ocarinio a onda je nastao problem iz razloga sto je prikolica proizvedena 1999 god a firma koja je proizvela je ugasena 2004 pa nisam u mogucnosti da obezbedim coc obrazac.
  Sta raditi ,kako da resim problem ,prosto je neshvatljivo da je od strane drzave omoguceno da se izvrsi uvoz a od strane agencije za bezbednost onemogucena registracija ??!!

  • Poštovani,
   Nažalost stav carine je da je carinjenje postupak koji je potpuno odvojen od same mogućnosti upotrebe predmeta uvoza, što i može biti slučaj jer postoji mogućnost uvoza radi korišćenja delova i sl. Nažalost nismo sigurni da ćete moći da rešite problem osim upućivanjem na ispitivanje vozila radi utvrđivanja tehničkih karakteristika.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Kako da dobijem coc papir za motorcikl sprint regal raptor spayder 125 proizveden 2008 uvznik uvezao 2009 koji vise nepostoji zatvorena firma nikad nije registrovan a posedujem svu dokumentaciju sem coc papira kako doci do nje da ne kontaktiram proizvodjaca

  • Poštovani,
   ovo je jedan od velikih problema koji se događa vozačima kada poseduju vozilo čiji predstavnici ne postoje u R.Srbiji. Predlažemo vam da kontaktirate Agenciju za bezbednost saobraćaja da vam daju odgovor na pitanje da li će biti uvažen CoC iz inostranstva koji biste mogli eventualno da nabavite.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovanje,zeleli bismo da prepravimo vozilo marke VW maxi(teretno vozilo) u pogrebno vozilo. Zanima nas da li je potrebno uverenje proizvodjaca i kako ga mozemo dobiti?
  U napred hvala.

 • Postovani,prosle godine sam kupio nov moped marke Nooma u Frenki motor u Beogradu,ali kad sam otisao da ga registrujem rekli su mi da mi netreba tehnicki,uplatio sam polisu i otisao u policiju da predam sluzbenik me je vratio i rekao da moram da uradim tehnicki,vratio se i uradio tehnicki i opet otisao u policiju,ali taj isti sluzbenik me ponovo vraca i kaze da nije dobro uradjen tehnicki i trazi da se upise nesto ali ja kao laik znam da vazi samo za kamione.Pa ponovo drugi dan odem na tehnicki i oni pozovu policiju a rec je Pozarevcu,pa sva ista dokumenta predam i dobijem tablice i saobracajnu,samo je radila sluzbenica.Pa me sada interesuje hocu li imati opet problema,jer znam da se za novo vozilo ne radi tehnicki dve godine,Coc sam dobio original od fabrike na kome postoje svi podaci o vozilu,ali nema nikakvog pecata postoje potpisi na kineskom,znam da vozilo nemoze da se uveze u Srbiju i carini bez tog papira.

  • Poštovani,
   Nemamo dovoljno informacija s obzirom da ne znamo šta je konkretno bila zamerka policijskog službenika kao i to kako je drugi službenik ukoliko je zamerka zaista bila opravdana registrovao vozilo. Zakon je decidan da se radi o VOZILU dakle ne smatra se da samo putnička vozila nemaju obavezu obavljanja tehničkih pregleda u prve dve godine. Predlažemo da čuvate dokumenta koja imate naročito CoC i potvrdu i račun zastupnika.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Poštovani, koje je očekivano vreme za koje bi trebalo da dobijem potvrdu. Zahtev za ispitivanje vozila je unet u bazu podataka Agencije za bezbednost saobraćaja 12.02. Hvala unapred

  • Poštovani,
   Sve zavisi od Agencije. Možete pratiti tok predmeta preko sajta Agencije prema VIN oznaci.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Ja ocu da kupim skuter a nem AMSS potvrda sta mogu da radim? kako mogu da registrujem I sto nije dobija taj Potrvrdu?

 • Kako da dodjem do orginalne kopije od metana posto sam orginal izgubio sad imam problem ne mogu da registrujem auto

  • Poštovani,
   Morate se obratiti ustanovi koja je izdala uverenje da bi vam bila izdata kopija.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Poštovani, auto je uvezen u Srbiju 2013 g. prvi put je registrovan u junu 2015, 3 godine je registrovan bez problema i bilo kakvih propratnih papira. Ove godine mi traže papir, kopiju carinske deklaracije koju sam imao (znajući kakva smo država sve kopiram) da bih mogao da izvršim registraciju vozila. Na TP mi je rečeno da ću svaki put morati da prilažem ovaj papir prilikom registracije kao i da je od jula 2015 uvedeno da vozila moraju imati papir od ABS i onda nemaju problem (navodno nije zavedeno negde). Na koji način se može izbeći ova nelagodnost i šta se može preduzeti? Hvala

  • Poštovani,
   Za sva polovna vozila koje se uvoze u Republiku Srbiju, počevši od 19.aprila 2014. godine, pored carinjenja potrebno je izvršiti i postupak kontrolisanja polovnog vozila iz uvoza, tzv. homologacija. Homologacija predstavlja postupak ocenjivanja i utvrđivanja da li određeno vozilo u celini, ili neki njegov deo ili oprema, odgovara zahtevima ECE pravilnika, odnosno EEC direktiva. S obzirom da je vaše vozilo uveženo ranije, a nije registrovano ovakava vozila su trenutno u magli po pitanju programa Agencije za bezbednost saobraćaja. To što ste mogli bez ovih papira i nije bilo najispravnije ali je razumljiv stav tehničkih pregleda da klijentima olakšaju što je moguće više sve komplikovanije zahteve i procedure. Nažalost za sada vam je kopija carinske deklaracije obavezan dokument, a nadamo se da će uskoro konačno postojati centralna baza svih vozila koju Agencija najavljuje već dugi niz godina.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani kako mogu dobiti potvrdu o saglasnosti proizvodjaca za ugradnju kuke na chevrolet captiva 2007 posto chevrolet nema ovlascenog zastupnika za Srbiju pozdrav

 • Postovanje, auto je uvezeno i cekam potvrdu amss da bi mogao registrovati auto, kad proverim status pise mi:
  02.09.2020: Predmet je trenutno na obradi u ovlašćenoj organizaciji za ispitivanje vozila.
  NAPOMENA: -Dostaviti originalnu saobraćajnu dozvolu ili overenu kopiju uz odjavu.
  sta je potrebno i kad da ocekujem potvrdu?

  • Poštovani,
   Na sajtu možete pratiti tok, kada uverenje bude gotovo stajaće poruka da je uverenje kod nadležne organizacije-
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Dobar dan.
  Kupljen polovni automobil ne poseduje VIN pločicu, te zbog toga ne može proći tehnički pregled.
  Pošto pored opcije porudžbine nove VIN pločice (skuplja opcija) imamo i opciju dobijanja potvrde o maksimalnoj nosivosti vozila, zanima me kako se tačno zove ova potvrda i ko sve, pored ovlašćenog servisa, može da je izda.
  Ako znate i cenu, bio bih zahvalan.

  Srdačno

  • Poštovani,
   Na osnovu fabričkih podataka se izrađuje proizvođačka pločica. Što se tiče drugih potvrda, jedini validan dokument je CoC odnosno Uverenje Agencije za bezbednost saobraćaja o tehničkim karakteristikama vozila ali sumnjamo da ćete dobiti ovo uverenje bez pločice jer pretprostavljamo da vozilo spada u vozila novijeg datuma za koja se podrazumeva obaveza posedovanja proizvođačke pločice.
   Cena ispitivanja je oko 13000 dinara. Pozovite AMSS CMV (centar za motorna vozila da se raspitate za detalje.)
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Да питам питање, на које ће те ми дати одговор, да се обратим агенцији за безбедност у саобраћају.
  Возило купљено ново код нас 2015 год. и тада први пут регистровано. Ја купио оверио уговор код нотара, платио порез, власник одјавио таблице. Отишао на технички, не може, нема “сос“ образац.
  Питам: зар за свако возило које мења власника, нови власник мора да набави тај образац, да се малтретира и да даје паре тамо неком овлашћеном. Ако је Држава променила закон, треба да мисли и на последице које ће направити. Рецимо Држава дозволила увоз из Кине, увозна фирма више не постоји, потврде даје АМС уз све трошкове 150~200 евра, плус губљење дневница, а цело возило кошта 400 евра. Питам се дали је то нормално. Нећу ваљда морати да иде за КИНУ да прибавим тај папир, А ти, овлашћени, скину са сајта техничке карактеристике тог модела, и ударе печат. То могу и ја, и да потпишем ако треба.
  поздрав свима др. митке

  • Poštovani,
   Ovo nije jedini problem koji je nastao za vozače zbog zakonskih rešenja koja se nisu pokazala najprimenjivija u praksi. Apelovali smo na nadležne po ovom pitanju ali za sada nije imalo nekog razultata.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Dobar dan, kupila sam prikolicu za camac u Italiji pa bih da je ocarinim. Sta je sve potrebno od dokumentacije za homogalizaciju s obzirom da je prikolica proizvedena 1986 godine i kako dobiti coc dokument?

 • Postovani,
  Uvezo sam auto iz Svajcarske. Čovek koji ga je dovezo mi je dao sve papire sa carine osimm AMSS pregleda. Ja sam odmah sutra dan ugradio plinski uredjaj u njega. E sada imam pitanje za vas, da li je potrebno da radim AMSS pregled i Atest o ugradnji plina ili je taj Atest o ugradnji plina ujedno i AMSS pregled (kao kad se uvozi da bi mogo da se registruje)? Tj da li je dovoljno samo uraditi Atest plina pa da idem da ga registrujem?

  • Poštovani,
   Radi se o dva različita uverenja,uverenje o atestu plina i uverenje o ispitivanju vozila tako da morate priložiti oba atesta.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

  • Poštovani,
   Uverenja koja izdaje AMSS moraju proći kroz Agenciju za bezbednost saobraćaja gde se malo duže čeka na odgovor.Na sajtu ABS-a možete proveriti dokle je vaš predmet završen.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Pre tri nedelje sam zatamnio stakla na automobilu i uradio atest. Rekli su mi da ce uverenje od agencije stici za 3 radna dana medjutim Jos ne dolazi? Ne znam u cemu je problem

  • Poštovani,
   Prema VIN oznaci na sajtu Agencije možete pratiti tok predmeta i videti gde se uverenje trenutno nalazi.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

  • Poštovani,
   Za konkretnu situaciju obratite se Agenciji za bezbednost saobraćaja (www.abs.gov.rs).
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

  • Poštovanje,
   Sa potvrdom o registraciji nije moguće upravljati vozilom u inostranstvu.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Poštovanje,
  planiram da ugradim plinski uređaj u autu i interesuje me da li je sada potrebno da se nabavi čuvena potvrda o saglasnosti za ugradnju plina od ovlašćenih predstavnika proizvođača?

  Pozdrav

 • Postovani,
  Ugradio sam pregradu u auto ispitivanje je radio ciax, poslato u ABS, kako proveriti predmet dokle se stiglo posto je proslo tri nedelje
  Pozdrav

 • Dobio sam jedan Peugeot elektricni skuter iz Švajcarske koji je bio registrovan u švajcarskoj i posedujem saobracajnu dozvolu od istog ali nemam potvrdu proizvodjaca koja mi je neophodna za homogalizaciju.Gde mogu da izvadim ovu potvrdu.Pokisao sam u Peugeot ovlasceno predstavništvo u Beogradu ali nisu mogli da mi je izdaju .Nerazumem zasto kada je vec bio registrovam u Švajcarskoj…

 • Imam problem sa greškom na saobraćajnoj dozvoli ubalici jos 4 broja na motoru. Dok broj motora i sesije se slazu. Šta da uradim jer na tehničkom pregledu nece da mi registruju vozilo. Vozilo je uvezeno i registrovano na moje ime već 4 god. Pozdrav

  • Poštovanje,
   Potrebno je da odete u Ljermontovu 12 a, u upravu saobraćajne policije i zatražite Uverenje o tehničkim podacima o vozilu, odnosno potvrda o registraciji vozila odnosno vlasniku.
   Nakon toga možete uraditi zamenu saobraćajne, kako bi se ispravili podaci.

   Pozdrav,
   AMK Novi Beograd

 • Dobar dan,
  Ne znam da li na pravom mestu postavljam pitanje….
  Zanima me da li se kod vas predaje za „bele potvrde“ za kamionski prikolicu sa ceradom ?
  Gde mogu dobiti sve informacije o tome?

  Hvala!

  • Poštovani,
   Ako se vaše pitanje odnosi na CEMT potvrdu koja je propisana pravilnika o tehničko eksploatacionim uslovima teretnih vozila ista se dobija po podnetom zahtevu u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture po podnetom zahtevu.
   S poštovanjem,
   AMK Novi Beograd

 • Poštovani, gde mogu da uzmem duplikat uverenja za potvrdu o atestu plina.
  Ja sam inače iz Niša a bivši vlasnik iz Novog Sada?
  I taj papir se zagubio a traže na tehničkom pregledu a ima potvrda o atesta ali nema uverenja?
  Savet pomoć? Molim Vas?

  • Poštovani,
   Kopiju uverenja može izdati samo institucija koja je izdala uverenje što se vidi na potvrdi koju imate.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *