Zamena vozačke dozvole – do kada važi stara dozvola?

Zamena vozačke dozvole na starom, papirnom obrascu, je nešto što će svi vozači morati da obave ove godine. Požurite i na vreme izvršite zamenu, kako se ne biste našli u sve većim redovima na šalterima za izdavanje ovog dokumenta.

Zamena vozačke dozvole – krajnji rok

Deseti jun je krajnji rok do koga možete voziti sa vašom vozačkom dozvolom na starom obrascu, bez bilo kakvih problema. Nakon ovog datuma ovaj obrazac postaje automatski nevažeći, a vi više ne biste smeli upravljati vašim kolima.

Napominjemo, 10.06.2017. je rok kada prestaju da važe stari obrasci bez obzira na datum isticanja na njima!
Dakle, ako do ovog datuma ne pokrenete proceduru za zamenu obrasca vozačke dozvole, bićete prinuđeni da parkirate vaš auto dok to ne učinite.

Kako se vrši zamena vozačke dozvole?

Da biste zamenili vašu staru, papirnu vozačku dozvolu, potrebno je da:

 • sa vašom vozačkom dozvolom na starom obrascu, ličnom kartom i uplaćenim dažbinama za ovu zamenu (tri uplatnice) odete u policijsku stanicu na teritoriji grada Beograda
 • na šalteru gde se vrši izdavanje vozačkih dozvola predate uplate i staru dozvolu
  ***Na šalteru će Vam  dati potvrdu sa kojom možete da vozite na teritoriji Srbije, do dobijanja novog obrasca.

Ukoliko vam je lakše, možete da zakažete termin za zamenu dokumenta preko portala E-Uprave. Procedura je ista, samo što ćete ovako izbeći potencijalno čekanje u redu. Ako nema slobodnih termina, savetujemo vam da ispoštujete rok i zamenu ipak izvršite u policijskoj stanici do 10.06.2017.

Saznajte i kako se vade međunarodna vozačka dokumenta…

Za koliko se dobija nova vozačka dozvola?

Uobičajeni period čekanja novog dokumenta je 5-7 radnih dana, ali postoji mogućnost da se ovaj rok produži zbog velikog pritiska i gužvi.

Šta ako ne zamenim vozačku dozvolu do 10.06.2017?

Ako želite da nakon isteka ovog roka vozite svoj auto bez bilo kakvih sankcija,  morate zameniti svoju staru dozvolu.

Dakle, nemate obavezu da to činite, niti ste u prekršaju ako to ne učinite. Jednostavno ne smete upravljati vašim vozilom dok ne zamenite papirnu dozvolu, da ne biste bili kažnjeni za vožnju sa starim dokumentom.

Ne postoji rok u kome ste dužni da izvršite zamenu već je ovde taj rok stvar potrebe, jer pretpostavljamo da većina vozača želi da vozi svoja kola nesmetano i posle 10.06.2017.

Zamena vozačke dozvole – kazne

Ukoliko ne zamenite stari obrazac vozačke dozvole i nastavite da vozite nakon 10. juna 2017, izlažete se riziku da budete kažnjeni ako vas zaustave nadležni organi u vršenju kontrole saobraćaja.

Dakle samo ako kao vozač budete učestvovali u saobraćaju sa nevažećim dokumentom možete biti kažnjeni!

Predviđene kazne za ovakav prekršaj zavise od toga koliko je istekla vozačka dozvola sa kojom ste zatečeni u saobraćaju.

 • Za dozvolu koja je istekla do 6 meseci: 6.000 – 20.000 rsd, plus dva kaznena poena.
 • Za dozvolu koja je istekla preko 6 meseci: od 15.000 – 30.000 rsd, plus pet kaznenih poena.

Zamena vozačke dozvole za vozače starije od 65 godina

Za starije od 65 godina, procedura zamene vozačke dozvole je ista, osim što uz navedena dokumenta i uplatnice mora da se priloži i lekarsko uverenje.

Dakle, ako imate više od 65 godina, sa sobom ponesite: staru vozačku dozvolu, ličnu kartu, uplatnice sa plaćenim dažbinama za zamenu i lekarsko uverenje.

Zamena vozačke dozvole – poslednja vest:

Na šalterima u policijskim stanicama su povećane gužve za zamenu stare vozačke dozvole.  Požurite sa zamenom ovog dokumenta – još 11 dana do isteka roka.

Napominjemo: Na našem šalteru u policijskoj stanici Novi Beograd možete dobiti popunjene uplatnice za zamenu i ovako sebi olakšati traženje brojeva žiro računa i sprečiti mogućnost pogrešne uplate.
 

Požurite i zamenite vašu vozačku dozvolu na vreme!

AMK Novi Beograd 

93 thoughts on “Zamena vozačke dozvole – do kada važi stara dozvola?

  • Poštovani,
   Deseti jun je poslednji dan za zamenu vozačke dozvole na starom obrascu. Nakon tog datuma ne biste smeli da vozite ako ne izvršite zamenu.
   Srdačan pozdrav,
   AMK Novi Beograd

  • Poštovani gospodine Đorđe,
   Nažalost nakon zamene vozačke dozvole na starom obrascu prestaje važnost međunarodne vozačke dozvole jer je na ovom obrascu evidentiran serijski broj nacionalne vozačke dozvole koji će biti promenjen nakon zamene obrasca stare vozačke dozvole novim.

 • Да ли морам лично да извршим замену дозволе, пошто нећу бити у могућности, јер нисам у земљи?

  • Poštovani,
   Ne morate lično da izvršite zamenu starog obrasca vozačke dozvole za novi. To umesto vas može uraditi lice koje vi za to ovlastite, potrebno je samo da kopiju ovog overenog ovlašćenja preda prilikom podnošenja zahteva. U ovlašćenju moraju biti jasno naznačene sve radnje koje punomoćnik može da preduzme, što u vašem slučaju znači da na ovlašćenju treba da stoji da je naznačeno lice ovlašćeno da „preda zahtev i preuzme dozvolu“.
   Srdačan pozdrav,
   AMK Novi Beograd

  • Poštovana,
   Možete biti kažnjeni samo ako nakon 10. 06. 2017. godine učestvujete kao vozač u saobraćaju sa nevažećim obrascem vozačke dozvole (stari obrazac). Možete produžiti vašu vozačku dozvolu i posle tog datuma bez problema.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

  • Poštovani,
   Kada predate stari obrazac dozvole, dobijate potvrdu o predaji sa kojom možete voziti do podizanja novog obrasca.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Podneo sam zahtev za novu vozacku dozvolu 07.06.2017 ali su mi zakazali termin 17.07.2017.
  Stara vozacka traje do avgusta 2018 godine a ja ne mogu dobiti makar potvrdu sa kojom mogu voziti dok
  mi se ne uradi nova vozacka u periodu od 40 dana.Da li je to normalno?Nisam napravio nikakav prekrsaj a kao
  da imam zabranu voznje na 40 dana.Gde je tu dobra i funkcionalna pravna drzava?Ovo je velika sramota.

  • Poštovani,
   Termini za zakazivanje preko e-uprave su takođe prebukirani pa su termini raspoređeni u zakonskom roku koji organ ima za postupanje po zahtevu. Vaša situacija je nažalost jedna od mana e-zakazivanja jer onemogućava dobijanje potvrde istog trenutka po predaji zahteva.
   Srdačan pozdrav,
   AMK Novi Beograd

 • Ne vozim trenutno i nemam auto.Da li mogu da zamenim vazecu staru dozvolu za novu i posle 10.06.2017 i da li ce takse ,administrativni troskovi biti isti? hvala

  • Poštovana,
   Naravno, zamenu možete izvršiti i nakon ovog datuma bez ikakvih posledica ukoliko ne vozite sa starim obrascem.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Imam vozacku dozvolu vec par godina, medjutim nisam aktivan vozac, vrlo retko sam i sela za volan. Da li mogu da zamenim vozačku i posle 10.6 bez posledica? Neko mi reče da ću ukoliko nisam zamenila do danas morati da polažem vozački ispit ponovo..

  • Poštovana, naravno da možete da zametnite vašu dozvolu u bilo kom trenutku. Možete biti kažnjeni samo ako sa dozvolom na starom obrascu upravljate vozilom posle današnjeg datuma. Ne postoji nikakva sankcija za kasnije produženje dokumenta, a ponajmanje gubitak vozačke dozvole i potreba da ponovo polažete ispit.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Preko E-uprave, 08.06.2017., sam podnela zahtev za zamenu vozacke dozvole. Predmet je poslat nadleznom MUPu na obradu. Nisam dobila nikakvu potvrdu da sam podnela zahtev i da mogu voziti do izrade karticne vozacke. Da li ja smem upravljati vozilom ili ne smem sve dok mi se ne uradi karticna dozvola? Ako ne smem, onda sam pogresila sto sam na taj nacin podnela zahtev jer nigde na sajtu nije pisalo da se ne dobija potvrda do izrade nove vozacke.

  • Poštovana,
   Bez potvrde ne bi trebalo da upravljate vozilom jer vas u slučaju kontrole saobraćajna policija može kazniti jer koristite obrazac vozačke dozvole kome je istekao rok važnosti. Na žalost to je jedna od mana zakazivanja preko e- Uprave. Postoji mogućnost da odete da u policijskoj stanici u kojoj ste dobili termin tražite potvrdu ali to bi podrazumevalo čekanje reda i ne bi vam se isplatilo.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Meni je istekla vozacka pre godinu dana. Problem je u tome što ja nemogu
  Doći u srbiji zbog trenutnog mog statusa u Nemackoj .
  Moje pitanje je, dali je moguce da Mi se izdaje vozacka preko nekog ovlascenje ili slicno? (I dalje posedujem papirnu )

  • Poštovani,
   Možete sačiniti ovlašćenje u našem diplomatskom predstavništvu da neko umesto vas podnese zahtev i podigne vozačku dozvolu, ako vam nije potrebno i lekarsko uverenje.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

   • Postovani ,

    Posto je moj situacija ista kao i u ovde pomenutom slucaju, zelim samo da pitam u kojim slucajevima je potrebno da se prilozi i lekarsko uverenje. I ako mora da se priloze da li moze da se pregled uradi u mestu boravka (u inostranstvu) pa da se prevede i taj prevod dostavi sa ostalim potrebnim dokumentima.
    Hvala u napred.

    • Poštovani,
     Lekarsko uverenje je potrebno priložiti ako imate više od 65 godina ili ste imali evidentirana ograničenja na prethodnoj dozvoli. Mišljenja smo da inostrani dokument neće biti priznat u postupku izdavanja vozačke dozvole jer se ovi pregledi vrše u ovlašćenim zdravstvenim ustanovama na teritoriji izdavanja nacionalne vozčke dozvole.
     Srdačno,
     AMK Novi Beograd

 • Pozdrav,da li mogu upravljati vozilom kada budem predao za zamenu vozacke dozvole,sto znaci da li dobijam potvrdu neku dok cekam novu dozvolu ?

  • Poštovani,
   Sa potvrdom možete voziti ali samo na teritoriji Srbije.
   Srdačan pozdrav,
   AMK Novi Beograd

 • Je l to vazi i za opstinu Paracin ? Posto mi drug kaze da su mu rekli na salteru gde je predao za dozvolu,da ne moze sa potvrdom da se vozi . Ja sam trenutno u inostranstvu pa me zanima,hvala

  • Poštovani,
   Po našim informacijama iz policijskih stanica, možete voziti sa potvrdom na teritoriji Republike Srbije. Svakako bi bilo najbolje da pitate u konkretnoj policijskoj stanici, mada bi pravilo trebalo da bude istovetno.
   Srdačan pozdrav,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani,
  Da li postoji neko vremensko ogranicenje za produzetak istekle dozvole? Moja je istekla pre dve godine, naravno ne upravljam vozilom.
  U nekim clancima na netu sam procitala da ako dozvola nije produzena 6 meseci ili duze nakon isteka kazne su 6.000 do 30.000 din.
  Hvala.

  • Poštovana,
   Kazne su samo ako prilikom kontrole saobraćaja budete zatečeni za volanom sa isteklom dozvolom. Nema roka za zamenu dokumenta. Vožnja je vaše pravo, a ne i obaveza, stoga ne morate nikada produžiti dozvolu ako to ne želite. Jedino što se podrazumeva da u tom slučaju i ne vozite.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani zbog boravka u inostranstvu sam zahtev za novu vozacku podnela 14.08. ne upravljam vozilom ali u medjuvremenu sam izgubila dozvolu na starom obrascu…Kako da uzmem novu dozvolu bez stare???

 • Pažljivo sam pročitao sva pitanja i sve vaše odgovore, ali nisam pronašao informaciju koja mi je potrebna.
  Vozačka dozvola mi je istekla pre 5 godina. Bila je izdata je na rok od tri godine zbog problema koje imam sa vidom.
  Ne vozim, nemam auto, ali sam ipak pre neki dan, za svaki slučaj uradio lekarsko uverenje i dobio ga na rok od 5 godina. Datum izdavanja uverenja je 28. 8. i ovo uverenje važi 6 meseci od satuma izdavanja. Pošto mi dozvola još uvek ne treba, da li je bolje da sačekam februar 2018. i tada predam zahtev za izdavanje nove vozačke dozvole? Tako bih „produžio“važnost lekarskog uverenja, jer mi trenutno ne treba dozvola.

  Moje konkretno pitanje glasi: Od kog datuma počinje trajanje važnosti vozačke dozvole? Od datumom predaje zahteva ( xx. februar 2018. ) ili od datuma izdavanja ograničenog lekrskog uverenja ( 28. 8. 2017. ) ?

  • Poštovani,
   Lekarsko uverenje koje vam je izdato ima rok od 6 meseci da ga upotrebite i predate dokumenta za zamenu vozačke dozvole. Dozvolu dobijate sa datumom izdavanja dokumenta, a ne retroaktivno od datuma izdavanja lekarskog uverenja. Ali će dozvola važiti do datuma kada je rađeno lekarsko uverenje ( ako izvadite dozvolu u februaru dokument važi od februara ali ističe nakon 5 godina od dana lekarskog pregleda dakle u avgustu 2023. tako da ne možete „produžiti“ važnenje dokumenta kasnijim podnošenjem zahhteva.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Zdravo, meni je vozačka dozvola istekla pre dve godine. Nisam vozila. Sad mi treba nova vozacka, izvadila sam lekarsko uverenje pre par dana. Sa Voždovca sam. Gde da idem da izvadim novu vozacku i koliko ce da me kosta sve?

  • Poštovani,
   Vozačka dozvola se menja prema mestu prebivališta u područnoj policijskoj upravi.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

  • Poštovani,
   Možete zameniti dozvolu 30 dana ranije ali će naredna vozačka dozvola biti izdata sa onim rokom na koji bude glasilo lekarsko uverenje. Sve uplatnice i ostale papire možete dobiti na našem administrativnom šalteru u policijskoj stanici Novi Beograd.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani,2014 .godine sam izgubio vozacku dozvolu,a nisam bio u zemlji.Sada sam ovde i zeleo bih da izvadim novu,sta je potrebno da uradim,jer staru priloziti ne mogu…

  • Poštovani,
   Popunjava se izjava o izgubljenoj dozvoli i uplaćuju se propisane dažbine za novu dozvolu i eventualno lekarsko uverenje ako ste imali evidentiranih ograničenja ili imate preko 65 godina starosti.
   Sve obrasce i popunjene uplatnice kao i informacije možete dobiti na našem administrativnom šalteru u policijskoj stanici Novi Beograd
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Poštovani, imam novu vozačku dozvolu koja mi ističe 27.12.2018.godine, zabunom sam mislio da ističe krajem 2017. pa sam obavio lekarski pregled i uplatio potrebne takse. Tek na čalteru PU kada sam predavao dokumentaciju ustanovio sam da sam pogrešio! Može li se i u ovom slučaju da se izda nova vozačka dozvola bez obzira što stara važi još jednu godinu?
  Pozdrav. Miodrag

  • Poštovani,
   Koliko je nama poznato rok za zamenu vozačkog dokumenta je 30 dana pre isteka u ostalim slučajevima se menja ranije samo kod nestanka ili oštećenja/ uništenja. Proverite u policijskoj stanici da li postoji mogućnost da sada produžite.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani sto se tice ovlascenja za predaju i preuzimanje dokumenta zanima me jedno prilikom predaje zahteva za zamenu stare vozacke dozvole da li treba ovlastioc da uz zahtev prilozi original stare vozacke dozvole ili mogu overiti kopiju i poslati ? Posto zivim u inostranstvu i da li ke potrebno poslati moju licnu kartuovlastiocu . Hvala

  • Poštovani,
   Obrazac stare dozvole se predaje u originalu ako ga posedujete ili umesto njega izjava o izgubljenoj dozvoli i uplatnice, ako imate novu ličnu kartu ne morate slati sliku ali smatramo da je poželjno da ovlašćeno lice ima i vašu ličnu kartu (u inostranstvu vam ovaj dokument nije potreban).
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • = U martu punim 65 godina zivota i moram da produzim vozacku dozvolu pitanje glasi ovako:, dali mogu da se odreknem privremeno kategorija zbog cene lekarskog uverenja, ostavio bih samo „B“ kategoriju, a odrekao bih se kategorija privremeno i to.? AM,=A1,=A2=A.==C1=C1E=C=CE==D1=D1E=D=DE==F=i=M== jel sada mi nisu potrebne,a kasnije za 20 godina da ih povratim naravno uz ledarsko uveren. Unuk mi obecao da ce da kupi autobus da vozim za francusku (pariz) i kamion po evropi, pa bih ja vozio kod njega Unapred zahvalan na odgovoru. Hvala.

  • Poštovani,
   Niste u mogućnosti da se privremeno odreknete kategorija,već trajno.Ako bi ste se sada odrekli morali bi ste iznova da polažete za ostale kategorije.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Ja mislim da niste u pravu, ? Ustanova koja mi je izdala ledarsko uverenje za „B“ kategoriju sa tim uverenjem dobivam vozacku dozvolu vazecu vremenski koliko pise u tom lekarskom uverenju. Znaci policija mi skida privremeno kategorije one koje nisu upisane u lekarskom uverenju to znaci da one nisu ponistene jel nema razloga za ponistavanje. Sledeci put kada vadim lekarsko uverenje upisem kategorije koje mi nisu bile upisane u prethodnoj vozackoj dozvoli i ako sam psihofizicki zdrav i sposoban da upravljam motornim vozilom izdaje mi se lekarsko uverenje za navedene kategorije do datuma kada pise u tom lekarskom uverenju..Sa tim lekarskim uverenjem odlazim u policiju i oni mi upisuju kategorije koje su upisane u lekrskom uverenju Ako ja nisam u pravu ja se izvinjavam (proverite). Unapred zahvalan za odgovor.?

 • Dobar dan i unapred vam se zahvaljujem na odgovoru na moje naredno pitanje. Ja već imam biometrisku vozačku dozvolu za AM, B1, B, BE, F i M kategorije. Vozačka mi je istekla u julu 2016 nemam ni jedan prekrsaj. Izvadio sam lekarski sad 13.03.2018.i dobio sam ogranicenje na tri godine, jer mi je oftalmolog rekla da se vidi neka tačkica u oku a inače dobro vidim pa mi je rekla kad dodjem sledeći put to može i da se povuče i da bude sve u redu. Mene sad interesuje šta još treba da uradim. Inače sam iz Novog Sada i zamolio bih vas da mi kažete šta još da uradim da produžim dozvolu i unapred vam se zahvaljujem još jednom.

  • Poštovani,
   Lekarsko uverenje, staru dozvolu i uplatnice za produženje vozačke dozvole predajete u teritorijalno nadležnoj organizacionoj jedinici MUP koja vam izdaje potvrdu, a za 5-7 dana i obrazac vozačke dozvole sa rokom važenja iz lekarskog uverenja.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

   • Poštovani,
    Nećete imati. Vozačka dozvola je vaša mogućnost ne i obaveza s tim da se podrazumeva da ne upravljate vozilom dok nemate važeći dokument kod sebe.
    Srdačno,
    AMK Novi Beograd

 • Postavani,
  Imam staru papirnatu vozacku dozvolu koja mi je istekla trebam da zamenim za novu ali zivim u inostranstvu i nisam u mogucnosti da dodjem ! Da li mogu dati ovlascenje mom sinu i poslati staru vozacku dozvolu i da mi on to uradi posto imam novu licnu kartu? Jer mi treba vazeca dozvola da bih mogao da zamenim za stranu dozvolu ! Hvala vam puno unapred.

  • Poštovani,
   Koliko smo upozanti od nove godine MUP ne dozvoljava upotrebu ovlašćenja za izdavanje vozačkih dokumenata već se ona moraju lično izvaditi.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovanje!
  Meni je istekla vozacka dozvola 2013 godine.To je bila papirna dozvola(izdata 2003).Od tada je nisam produzavao.Sad bi hteo da je zamenim.Problem je sto se ona bukvalno raspala, slika otpala,izguzvana.Stajala mi je u torbici celo vreme i pohabala se. Da li cu imati nekih problema prilikom zamene kad se pojavim sa takvom dozvolom?
  Pozdrav!

  • Poštovani,
   AKo su ostali čitljivi elementi kao što je serijski broj i osnovni podaci mislimo da neće biti problema ali ipak pitajte u policijskoj stanici. U suprotnom ćete dati izjavu o uništenju dokumenta i zameniti ga. Sve uplate i zahtev možete dobiti na našem administrativnom šalteru u policijskoj stanici Novi Beograd
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani,
  Trebam da zamenim srpsku vozacku dozvolu za francusku ali kako mi je srpska vozacka dozvola istekla plasim se da ce da mi prave problem. Da li policijska stanica moze da mi produzi i zameni za novu vozacku dozvolu ili mi dati neki papir s kojim pravom imam da vozim da bih mogao ovde da zamenim za stranu dozvolu jer i onako srpska dozvola mi vise nece trebati.
  Srdacno

  • Poštovani,
   Nismo sigurni za propise Francuske ali uglavnom je za zamenu inostranih dozvola potrebna važeća dozvola. Produžite prvo dozvolu nakon čega ne bi trebalo da bude problema sa zamenom.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani,
  Da li mogu dati ovlascenje i moju biometrijsku licnu kartu da mi neko zameni staru vozacku dozvolu za novu ?
  Srdacno

  • Poštovani,
   Koliko smo upoznati od skora MUP ne dozvoljava zamenu vozačkih dokumenata uz ovlašćenje. Ipak proverite ovo u policijskoj upravi na kojoj imate prebivalište.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani,

  Vozacka dozvola mi je istekla 2006.godine ali ne upravljam vozilom pa me interesuje sta mi je potrebno od dokumentacije. Za sada ne vozim ali da li treba ponovo da polazem vozacki u slucaju da se odlucim da ponovo budem vozac.

  Hvala!

  • Pošotvana,
   Vozačka dozvola vam je najverovatnije izdata u državnoj zajednici SCG, te ako je izdata na teritoriji Srbije smatra se domaćom isteklom dozvolom koju možete zameniti uplatom taksi uz ličnu kartu i stari obrazac i eventualno lekarsko uverenje ako ste stariji od 65 godina života odnosno ako ste imali upisana ograničenja na prethodnoj dozvoli.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Poštovani,
  imam više od 65 godina, trenutno nemam auto i nisam vozio. Vozačka dozvola mi je istekla u oktobru 2017. godine, načinio sam propust i to na vreme nisam primetio. Da li mogu sada produžiti vozačku dozvolu i ako mogu koje obaveze moram ispuniti.
  Hvala!

  • Poštovani,
   Vozačka dozvola je vaše pravo ne i obaveza, samo ne smete upravljati vozilom odnosno kategorijom sa isteklim vozačkim dokumentom, tako da dok ne vozite sve je u redu. Biće vam potrebno lekarsko uverenje i uplatnice za produženje dozvole koje predajete zajedno sa obrascem stare dozvole, a nakon 5-7 dana dolazite po novu vozačku dozvolu. Sve popunjene uplatnice možete dobiti na našem šalteru u Policijskoj stanici Novi Beograd
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Dobar dan.zivim u nemacku izgubio sam vozacku dozvolu bio sam u policiju da prijavim traze mi potvrdu da posedujem vozacku dozvolu.kako doci do te potvde.hvala

  • Pošotvani,
   Ukoliko posedujete nacionalnu vozačku dozvolu R.Srbije i nju ste izgubili, obratite se diplomatsko konzularnom predstavništvu R.Srbije za pomoć.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani zanima me procedura kada se izgubi potvrda koja mi je data za dobijanje nove dozvole.
  Unapred zahvalan na odgovoru.

  • Poštovani,
   Prilikom preuzimanja nove vozačke dozvole napisaćete u slobodnoj formi izjavu šta se desilo sa potvrdom koju ste dobili kao zamena za vozačku dozvolu.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd.

 • Pozdrav,polozio sam 2008 Psp naravno po starom zakonu a avgusta 2016 sam zamenio staru papirnatu dozvolu za novu plasticnu gde mi je upisano za AM i M a nije mi upisana F kategorija pa me interesuje da li su trebali da mi upisu i tu kategoriju ili je ipak negde zakonom odredjeno da mora da se polaze posebno za traktor bez obzira sto sam imao dozvolu o poznavanju saobracajnih propisa?

  • Poštovani,
   Kategorija F za vozila vrste T predviđa posebno polaganje, tako da nije zaboravljena kategorija. Izvinite na dužem čekanju prilikom unosa komentara server vam je verovatno sugerisao grešku zbog koje je komentar otišao u drugu kategoriju obraćanja.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Poštovani,

  Imam 38 godina,stara vozačka dozvola mi je istekla pre 3 godine a vozački ispit sam položio 2006.godine u Vrbasu ( Vojvodina). Da li se nešto u medjuvremenu promenilo u vezi zamene za novu vozačku dozvolu,tj.da li mi je dovoljno da sa ličnom kartom ,starom dozvolom i plaćenim taksama dobijem novu vozačku ispravu?

  Unapred hvala na odgovoru

  • Poštovani,
   Prilažete staru vozačku dozvolu,važeću ličnu kartu i takse uplaćene za novu dozvolu ako vam je i dalje prebivalište u Vrbasu.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • 12 07.2019. Navršavam 65 godina života ,a vozačka dozvola mi ističe 12.07.2019.godine .Treba li lekarsko uverenje u ovom slučaju za zamenu vozačke dozvole jer ću podneti zahtev 30 dana pre ,a 12.07.je dan isteka i dan kad ću napuniti 65 godina života.
  Kako se to tumači

  • Poštovani,
   Vaše godište od 01.01.2019. godine podleže lekarskom uverenju.U obavezi ste da ga priložite prilikom produženja vozačke dozvole.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Za produzenje voz.dozvole za osobe preko 65 god. za lekarsko uverenje, koji sve lekari se posecuju, ocni . . .

  • Poštovana,
   Isti lekari koji inače vrše pregled vozača za sticanje prava na izdavanje vozačke dozvole, pregled vrše:
   Specijalisa psihijatrije, psiholog, specijalista oftamologije, i specijalista opšte medicine
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani ,
  Imao sam vozacku staru vozacku dozvolu 10 godina , nakon cega nisam godinu dana obnavljao niti vadio novu , niti lekarsku potvrdu.. Da li postoji neka vremenska granica po kojoj mogu biti bez nove vozacke dozvole, usled cega bi eventualno morao ponovo da polazem voznju ? Da li takva odredba postoji ?

  • Poštovani,
   Ne postoji vremenska granica za produženje vozačke dozvole.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovanje
  jedno kratko pitanje:
  Meni je vozacka istekla 2016 a pritom je papirnata i izdata u Bajinoj Bašti .
  Da li mogu da podnesem zahtev za izdavanje nove?
  Da li je problem sto je izdata u Bajinoj Basti,sta se onda desava?
  I jos jedan problemcic imam-tada su mi ukrali novcanik i ja ne posedujem moju staru dozvolu.Sta u tom slučaju?
  Pozdrav

  • Poštivana,
   U gradskom MUP-u gradu kome pripadate (adresa iz lične karte) izvršićete promenu prebivališta u vozačkoj dozvoli i samim tim predati za produženje iste.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Poštovani imala sam staru papirnu ali međutim sam je izgubila i nisam je zameniča pošto nisam imala auto. Sada planiramo da ga kupimo pa me zanima da li moram ponovo na polaganje. Pozdrav

 • Postovani. da li sam ostecen od strane salterskog radnika , Naime 65 godina punim 29 .11 .52 god. predao sam lekarsko uverenje kao i sve uplate . kada sam otisao u sup moja dozvola je sa skrecenim rokom vayenje tj izdali su mi i Upisali 15 dana pre napunjenih 65 godina . smatram da sam ostecen od strane nekog sluzbenika koji nije gledao da je moja vozacka vazeca jos 15 dana.
  Takodje imam primedbu la lekare jer su mi izdali Lekarsko uverenje na Tri godine umesto na Pet godina samo zato sto sam Dijabeticar na insulinu, napominjem da sam obucen , da sam sebi dajem insulin , da redovno merim visinu , da idem redovno na kontrole..
  Smatram da je to Diskriminacija skracivati rok lekarskog uverenja zbog dijabetesa.
  Dijabetes imam 15 godina i 15 godina nije bilo nikakvih problema u voznji ,ni jedan prekrsaj nisam napravio , a vozac sam od 1970 god.Pomagao unesrecenima u udesima ,vozio ih u hitnu bio sam pomoc na putu od 1970.Pitam se sta je sa ostalim bolestima ,
  Ovo je udar na ionako male penzije jer samo lekarsko uverenje kosta 2500 din. umesto dva puta ja mora da placam tri puta i da se maltretiram.
  Kad osetim da nisam za voznju ja ne sedam za volanom . to je moj moto . Hvala.

  • Poštovani,
   Vaša nova vozčka dozvola važi od dana kada je urađeno lekarsko uverenje a ne od datuma kada ističe stara vozačka dozvola.
   Što se tiče samog važenja lekarskog uverenja naš savet je da se obratite medicini rada gde je isto i rađeno i utvrdite čija je greška.
   Srdačno ,
   AMK Novi Beograd

 • Poštovani,
  Imam papirnu vozačku dozvolu koja mi ističe 28.januara 2020.god. Nemam vozilo i ne vozim.Interesuje me da li sam u obavezi da je zamenim za novu,plastičnu, ako ne planiram da vozim. U kojim slučajevima se ponovo polaže vozački ispit i da li on zastareva,ukoliko ne produžim dozvolu?

  • Poštovana,
   Papirna vozačka dozvola istekla vam je 2017 godine kada su počele da se koriste nove biometrijske vozačke dovole.Ukoliko ne planirate da vozite niste u obavezi da zamenite postojeću,neće biti kažnjeni.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani
  Zivim u Berlinu imao sam staru papirnatu vozacku dozvolu koja mi je istekla 2017 i koju sam izgubio zajedno sa licnom kartom.
  Od dokumenta imam samo pasos dali mogu da ovlastim nekoga da moze da mi preda za novu vozacku dozvolu i da je preuzme.
  Srdacan pozdrav

  • Poštovani,
   Trenutno su sve policijske stanice zatvorene tako da ni lično ne biste mogli. Kontaktirajte diplomatsko konzularno predstavništvo u SR Nemačkoj da vidite da li preko njih možda možete podneti zahtev.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Poštovani, imam staru vozacku dozvolu sa rokom vazenja do 04.07.2016.
  Da li cu moci izvaditi novu i da li cu morati ponovo na polaganje vozačkog ispita?
  Unapred hvala.

  • Poštovani,
   Ne gubite pravo na vozačku dozvolu zato što je istekao dokument. Produžite vozačku dozvolu samo.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Polagala sam voznju 2004. 10 god je bio rok vazenja znaci 2014. nisam je produzavala od momenta polaganja , a nisam ni vozila posle 2014. moguli da produzim vozacku dozvolu tj da bude vazeca.

  • Poštovana,
   Možete produžiti dozvolu. Ako niste imali zdravstvena ograničenja, potrebno je da uplatite takse.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *