Uverenje iz Ljermontove za Međunarodnu vozačku dozvolu

Uverenje iz Ljermontove potvrđuje da na dan izdavanja nemate evidentiranih zabrana upravljanja motornim vozilom određene kategorije.

***OVO UVERENJE JE PRESTALO DA BUDE POTREBNO ZA IZDAVANJE MVD OD POČETKA PRIMENE IZMENA I DOPUNA ZAKONA O BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA

Pravilnik o izdavanju međunarodne vozačke dozvole propisuje način izdavanja i vođenja evidencija izdatih dozvola.

Pravilnik predviđa da se uz ostalu potrebnu dokumentaciju za izdavanje međunarodne vozačke dozvole mora priložiti i uverenje teritorijalno nadležne organizacione jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova o izrečenim i izvršenim važećim zaštitnim merama, odnosno merama bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom.

Za klijente koji imaju prebivalište odnosno adresu stanovanja na teritoriji Beograda, teritorijalno nadležna organizaciona jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova koja izdaje ovakvo uverenje se nalazi u ulici Ljermontova 12a.

Kome se izdaje uverenje?

Po ovo uverenje idete lično ili umesto vas može otići lice koje za to ovlastite (ovlašćenje mora biti overeno u sudu ili opštini). Zbog posebne forme ovlašćenja vam preporučujemo da lično odete po ovo uverenje i na taj način uštedite vaše vreme.

Šta je potrebno za uverenje iz Ljermontove?

 • Važeću ličnu kartu.
 • Važeću vozačku dozvolu.
 • Popunjen zahtev za izdavanje uverenja.
 • Dokaz o uplati naknade za izdavanje uverenja- 620 rsd.

Napominjemo: kao dokaz se koristi isključivo prvi primerak uplatnice overen od strane pošte ili banke.

Gde predajem dokumenta?

Ulazite na prvi ulaz zgrade i produžavate pravo niz hodnik koji vas vodi u šalter salu gde se nalazi šalter za izdavanje uverenja vozačima, pod brojem 13.

Preporučujemo vam da popunite zahtev i uplatite iznos naknade kako biste izbegli čekanje u redu u banci koja se nalazi u holu na šta možete izgubiti dosta vremena.

Kada predate zahtev službenik će vas obavestiti kada da dođete po vaše uverenje.

Period do izdavanja uverenja je obično oko 2 sata.

Kada preuzmete uverenje dolazite kod nas sa dve fotografije i rešavate za naredne tri godine pitanje vaše međunarodne vozačke dozvole.

Poziv na broj popunite prema opštini vašeg stanovanja.

11 thoughts on “Uverenje iz Ljermontove za Međunarodnu vozačku dozvolu

 • Dobar dan

  Nalazim se i Kanadi i potrebna mi je potvrda za vozacku dozvolu da upisem voznju ovde.
  Pitanje
  Dali moze moja supruga da dobije tu potvrdu mesto mene jer sam odsutan ili neko od clanova porodice

  unapred hvala
  pozdrav sasa

  • Pošotvani,
   Pravilo je da se podaci o ličnim podacima koji su zaštićeni posebnim zakonom mogu izdavati samo uz overeno ovlašćenje. Pokušajte kontakt sa službenicima policijske uprave da vidite da li dozvoljavaju izuzetak kod članova uže porodice jer smo primetili da praksa nije baš ujednačena.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani,

  Da li mozete da napisete uputstva za popunjavanje uplatnice za naknade za izdavanje uverenja da na dan izdavanja nemam evidentiranih zabrana upravljanja motornim vozilom određene kategorije – koja iznosi 620 rsd?
  Broj racuna, poziv na broj, primalac itd.
  I gde mogu pronaci zahtev za izdavanje uverenja?

  Hvala

  • Poštovani,
   Žiro račun administrativne takse je 840-742221843-57 model je 97 i poziv na broj 41-019, primalac je republička administrativna taksa.Zahtev možete nabaviti u Ljermontovoj 12a.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Postovani,
  predala sam zahtev sa dokazom o uplati prosle nedelje na salteru PU u gradu prebivalista. Danas sam dobila informaciju da se na uverenje ceka mesec dana!!! Molim Vas za informaciju da li zaista treba da cekam mesec dana na Uverenje (obzirom da ste napisali da se u Bgd izdaje u roku od 2 sata), jer je moj boravak u Srbiji ogranicen na par dana?
  Unapred zahvalna

  • Poštovana ,
   Nismo najbolje razumeli o kom dokumentu je reč,ali najbolje je da se obratite nadležnoj policijskoj stanici.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

   • Postovani,
    Radi se o Uverenju da na dan izdavanja nemam evidentiranih zabrana upravljanja motornim vozilom odredjene kategorije (jedino koje se u tekstu pominje), a koje mi je neophodno kako bih u zemlji u kojoj zivim izvrsila zamenu vozacke dozvole. A pitanje je vezano za rok izdavanja Uverenja, jer u tekstu pise da se u Beogradu izdaje za 2 sata, dok sam ja dobila informaciju u svojoj PU da treba da cekam mesec dana na isto!!!! Da li je period cekanja od mesec dana zaista realan?
    Hvala

 • Poštovani,

  Potreban mi je Letter of Entitlement, odnosno na našem prevedeno – Potvrda o autorizaciji vozačke dozvole.
  Da li biste bili ljubazni da mi pojasnite koja je procedura oko dobijanja ove p
  Potvrde (pogotovo ako osoba ne živi u Srbiji), pošto na internetu, naročito na sajtu MUP-a RS nigde ništa ne piše, kao da ta Potvrda uopšte ne postoji.
  Koliko sam shvatila to je samo Potvrda koja potvrdjuje da moja dozvola jeste zaista moja dozvola i da nije krivotvorena.

  Toliko jednostavan papir, a toliko komplikacija imam da dodjem do njega.

  Hvala najlepše,
  Aleksandra

  • Poštovana,
   Morate se obratiti Ministarstvu unutrašnjih poslova za dobijanje uverenja o izdatom vozačkom dokumentu. Pokušajte u diplomatsko konzularnom predstavništvu da se raspitate da li preko DKP možete dobiti ovaj dokument mada smo skeptični po pitanju ove mogućnosti. Nakon izdavanja raspitajte se u odnosu na koju zemlju se odnosi upotreba dokumenta koja od overa i prevoda je potrebna u konkretnom slučaju.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Поштовани!
  Имам једно питање, пошто дуже време радим и живим у Русији, крајем 2019г, сам покушао да положим возачки испит и добијем руску возачку дозволу.
  Све је било у реду документа су примили и рекли да имам право на то,положио сам тестове и полигон, међутим касније кад сам изашао да полажем вожњу и они ми врате документа уз образложење да бечка конвенција не признаје нашу возачку дозволу.
  Унапред хвала.

  • Poštovanje,
   Preporučujemo Vam da se obratite PU u Ljermontovoj 12a u Beogradu, po ovom pitanju.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *