Polaganje vozačkog ispita i 8 najčešćih pitanja

Polaganje vozačkog ispita postaje glavna i neiscrpna tema svakog polaznika auto škole. Izdvojili smo 8 najčešćih pitanja koja su nam kandidati postavljali i dali odgovor na njih.

Kako se počinje u auto školi „AMK Novi Beograd“?

Veoma lako.

Ako ste spremni da vam pomognemo da postanete dobar i spretan vozač automobila u Beogradu, potrebno je da dođete kod nas sa ličnom kartom da se upoznamo i izvršimo upis.

Posle popunjavanja standardnog formulara, upisani ste u auto školu i možemo da počnemo.
Prilikom samog upisa u auto školu kandidat je evidentiran u Informacionom sistemu osposobljavanja kandidata za vozače- ISO.

Kako izgleda priprema za polaganje vozačkog ispita B kategorije?

Obuka kandidata za vozače B kategorije se sastoji iz:

1.Teoretskog dela obuke

Čine ga 40 nastavnih časova na kojima se evidentira obavezno prisustvo kandidata.

Časovi su podeljeni na 33 časa osnovne obuke i 7 časova posebne obuke.

33 časa osnovne obuke se sastoje od 25 časova predavanja i 8 časova vežbi koje se izvode na kompjuterima ili pismeno gde se proverava savladano pređeno gradivo.

7 časova posebne obuke namenjeni su vozačima koji se obučavaju za B kategoriju i podeljeni su na 5 časova predavanja i 2 časa vežbi.

2.Praktičnog dela obuke

Sastoji se od 40 praktičnih časova vožnje.

Tokom obuke kandidat upoznaje vozilo, namenu komandi i uređaja na vozilu, stiče osećaj za upravljanje vozilom, savladava osnovne radnje i postupanja sa vozilom na poligonu.

Kada instruktor proceni da je kandidat spreman za bezbedno upravljanje vozilom u saobraćaju, prelazi se na gradsku vožnju.

Gde se održava teoretska nastava kandidata za vozače B kategorije?

Nakon upisa obaveštavamo kandidata kada počinje teoretska nastava koja se održava u našim prostorijama u posebno opremljenom prostoru- učionici, koja sadrži sva potrebna pomagala i opremu po standardima Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima i novih pravilnika.

Učionica je opremljena kompjuterima i kamerama visoke rezolucije, sadrži svetlosne makete raskrsnica i automobila, izgled nove saobraćajne signalizacije i znakova, tablu i ostala nastavna sredstva koja omogućavaju da kandidatima vizuelno dočaramo kako funkcioniše automobil.

Kako izgleda prvi čas teoretske obuke kandidata za vozača B kategorije?

Na prvom času se upoznajete sa našim predavačem teoretske nastave koji je po struci saobraćajni inženjer sa preko 30 godina radnog iskustva.

Časovi se uglavnom održavaju u blokovima od tri školska časa. Čas traje 45 minuta nakon čega se odlazi na pauzu u trajanju od najmanje 10 minuta.

Šta se sve uči na teoretskoj obuci kandidata za vozače B kategorije?

Tokom časova, kandidat se upoznaje sa osnovama bezbednosti saobraćaja, šta je nebezbedno ponašanje u saobraćaju i koje posledice ono sa sobom nosi, razmatraju se i objašnjavaju pojmovi vozač, vozilo, put, pravila saobraćaja, ponašanje u saobraćaju, radnje u vožnji, upoznaje se saobraćajna signalizacija kao i zakonske odredbe koje regulišu kršenje propisa u saobraćaju.

Kad kandidat polaže teoretski ispit u auto školi?

Nakon završene teoretske obuke stičete pravo da polaže teoretski ispit. Od završetka odslušanih predavanja kandidat ima u proseku nedelju dana do teoretskog ispita.

Kad počinje praktična obuka kandidata za vozače B kategorije?

Nakon položenog teoretskog ispita i obavljenog lekarskog pregleda, na osnovu koga se dobija uverenje o ispunjenosti zdravstvenih uslova kandidata za polaganje vozačkog ispita za B kategoriju.

Kako izgleda prvi čas praktične obuke kandidata za vozače B kategorije?

Prvi čas praktične obuke za polaganje vozačkog ispita započinjete tako što dolazite u auto školu gde se upoznajete sa instruktorom i odlazite zajedno na naš poligon.

Tu vas instruktor upoznaje sa sistemom obuke kroz koju ćete proći u narednih 40 časova.

Takođe, upoznajete se sa vozilom u celini (komande, uređaji na vozilu).

Nakon teoretskog upoznavanja vozila i osnovnih radnji koje treba da izvede, kadnidat seda na mesto vozača i izvodi prve radnje automobilom na poligonu.

Koliko košta obuka i kako mogu da je platim?

Cena teoretske obuke je 13. 320 dinara uz šta kod nas dobijate vaučer za besplatan lekarski pregled nakon položenog teoretskog ispita.

Cena praktične obuke je 47.280 dinara, uz šta kod nas dobijate vaučer za besplatnu obuku i polaganje ispita iz prve pomoći.

Od naše auto škole na poklon dobijate knjigu i cd za pripremu teorijskog ispita.

I teoretsku i praktičnu obuku možete da platite u ratama. Teoretsku obuku na dve rate i praktičnu na 6 i više rata po dogovoru.

Omogućeno je i odloženo plaćanje kreditnom karticom ili čekovima.

Možete nas kontaktirati preko fejsbuka, mejla, telefonom ili usmeno, a mi ćemo se potruditi da u što kraćem roku odgovorimo na sva vaša pitanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *