Auto škola Novi Beograd Auto- moto klub Novi Beograd Tradicija i kvalitet

AMK auto škola Novi Beograd već duži niz godina pomaže svojim kandidatima da steknu sigurnost za volanom i da se bez ikakvih poteškoća sami uključe u saobraćaj.

Obuka vozača kod nas traje preko 50 godina i sa ponosom možemo da kažemo da smo obučili preko 20.000 vozača.

Jasno nam je da je vožnja veština koja je postala neophodna za osnovno funkcionisanje čoveka u savremenom svetu.

Kiša, sneg, vrućina, prevoz koji kasni ili nailazi prepun – deo su realnosti onih koji još uvek nisu seli za volan. Koliko samo puta u toku dana, dok se gužvate u gradskom prevozu, pomislite ‘kako bi bilo lepo da imam vozačku dozvolu’? Nažalost, u tom slučaju, da li ćete negde stići na vreme zavisi od bezbroj faktora čak i kada je najbliža lokacija u pitanju.

Neposedovanje vozačke dozvole vas u svakom mogućem smislu ograničava! Na primer, veliki broj poslodavaca u svojim oglasima daje prednost onima koji poseduju vozačku dozvolu B kategorije.

Bespotrebno gubite vreme i živce, ograničavate slobodu kretanja i otežavate sebi obavljanje najprostijih aktivnosti.

Izgovor većine je da obuka vožnje po novom zakonu oduzima dosta vremena. Ukoliko uzmete papir i olovku u ruke i izračunate koliko ste vremena izgubili u prevozu prethodne nedelje shvatićete šta vam zapravo oduzima vreme.

Ukoliko i dalje razmišljate o upisu, AMK auto škola Novi Beograd je ovaj tekst namenila vama.

Zašto je važno imati vozačku dozvolu ?

Porast broja vozila na ulicama u protekle dve decenije navodi nas na zaključak da posedovati vozačku dozvolu znači „prohodati“ u svetu odraslih ljudi.

AMK Auto škola Novi Beograd u procesu obuke ističe da vozačka dozvola nije običan dokument! Vozačka dozvola je dokument kojim se obavezujete na savesnu, odgovornu vožnju i na poštovanje svih učesnika u saobraćaju.

Posedovanje iste vam omogućava:

  • Slobodno kretanje u velikom gradu poput Beograda

 

  • Nezavisnost

 

  • Uštedu vremena

 

  • Lakše putovanje i prenošenje stvari

 

  • Mogućnost samostalnog putovanja van zemlje

 

 • Veće šanse pri zaposlenju u kompanijama u kojima se to zahteva

Kada uzmemo u obzir sve specifičnosti i izazove pred kojima se nalazi savremeni vozač, nameće se zaključak da je prvi korak ka „sedanju za volan“ kvalitetna obuka i znanje stečeno u auto školi.

Dobra obuka vozača i kontinuitet u radu sa kandidatima auto škole su garant da će mladi vozači, nakon obuke, biti spremni da bezbedno i samostalno stupe na puteve i ulice, svesni svih prednosti ali i rizika koje vožnja sa sobom nosi.

Proces učenja ponašanja u saobraćaju je nešto sa čim se kanidati po prvi put susreću upravo u auto školi. Tu stiču osnovna znanja i zato obuku treba da poverite onome ko imenom i tradicijom garantuje kvalitet i uspešno prenošenje vozačkih iskustava i znanja.

AMK auto škola Novi Beograd ističe sledeće uslove za upis

Prvi i najvažniji uslov je da kandidat ima propisane godine života za upis u auto školu

Drugi uslov je da poseduje važeću ličnu kartu

Treći uslov je da je psihofizički sposoban

I naravno da je motivisan i istrajan u želji da nauči dobro da vozi.

Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima je predvideo starosne granice za obučavanje kandidata B kategorije na sledeći način:

 1. Sa 16 godina– pravo da se upiše auto škola i da se odslušaju predavanja.
 2. Sa 17 godina– pravo da se upiše auto škola, završi obuka i polože ispiti. Po uspešnom završetku obuke, stiče se probna vozačka dozvola
 3. Sa 18 godina– pravo na upis i kompletnu obuku- polaganje ispita- sticanje probne vozačke dozvole.

Dakle, neophodno je da se pojavite u prostorijama AMK auto škole Novi Beograd sa ličnom kartom kako biste potpisali standardne formulare čime postajete zvaničan kandidat.

Polaganje za B kategoriju Auto Moto Klub Novi Beograd

Zašto AMK auto škola Novi Beograd?

Auto moto klub Novi Beograd postoji od nastanka Novog Beograda i u obuci vozača ima iskustvo i tradiciju dugu 55 godina, sa više od 20.000 obučenih vozača.

Posedujemo stručan kadar koji se stara da kandidati dobiju najkvalitetniju teoretsku i praktičnu obuku. Naš cilj je da položite ispite ali pre svega da steknete dovoljno znanja da postanete bezbedan i pouzdan vozač.

Svesni smo da je obuka po novom zakonu značajno skuplja nego ranije i potrudili smo se da omogućimo finansijske olakšice našim studentima kako ne bi dolazilo do prekida u obuci.

Zbog toga naša auto škola Novi Beograd našim budućim vozačima daje niz pogodnosti:

  • Mogućnost odloženog plaćanja na 6 i više mesečnih rata

 

  • Jeftine ispite i visok stepen prolaznosti

 

  • Posebne olakšice za studente i đake

 

  • Besplatnu obuku i polaganje ispita iz prve pomoći za B kategoriju

 

 • Poklon knjiga za polaganje vozačkog ispita i cd za vežbanje

Kako izgleda obuka i polaganje B za kategoriju ?

Danas obuka kandidata za vozače izgleda drugačije. Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima iz 2009. godine je predvideo brojne novine u načinu sprovođenja obuke, koja u osnovnim crtama za B kategoriju izgleda ovako:

 1. Obavezna teorijska nastava za B kategoriju (40 časova) koja se pohađa u auto školi. Nastavu drži licencirani predavač teorijske nastave. Do polaganja u proseku kandidat ima desetak dana za intenzivno učenje gradiva i vežbanje testova za B kategoriju.
 2. Polaganje teorijskog ispita za B kategoriju. ( Test za B kategoriju se polaže na kompjuteru u posebno opremljenoj učionici AMK auto škole Novi Beograd u prisustvu članova komisije).
 3. Nakon položenog ispita se vrši lekarski pregled na osnovu koga se dobija uverenje o psihofizičkoj sposobnosti kandidata za B kategoriju.
 4. Sledi praktična obuka za B kategoriju (40 časova). Podrazumeva osposobljavanje kandidata za samostalno upravljanje vozilom, vežbanje svih potrebnih radnji koje se izvode vozilom u saobraćaju i uvežbavanje ispitnih trasa. Kandidate obučavamo na vozilima marke Fiat Punto.
 5. Obuka i ispit iz prve pomoći koji je uslov za polaganje praktičnog ispita i sticanje vozačke dozvole.
 6. Polaganje vozackog ispita za B kategoriju (kandidat pored poligonskih radnji vozi jednu od zadatih trasa).
 7. Nakon položenog praktičnog ispita kandidat dolazi u auto školu po potrebna dokumenta sa kojima odlazi u nadležnu područnu policijsku upravu ( Ljermontova 12a za kandidate iz Beograda) koja mu izdaje probnu vozačku dozvolu.

Evo koliko je dana u proseku potrebno da položite za B kategoriju :
Teorija (14 dana) + (10 dana) do ispita + (1 dan) za lekarski + Praktična obuka (30 dana) + (7 dana) do ispita = 62 dana do dozvole

Optimum za završetak obuke je dakle 2 meseca i to je period koji je prosečnom kandidatu potreban da na aktivan i zanimljiv način usvoji sva potrebna znanja i stekne praktičnu veštinu da samostalno sedne za volan.

Kondiciona vožnja za vozače

Dugogodišnje iskustvo koje imamo u obavljanju ovog posla govori da je nekim mladim vozačima potrebna dodatna podrška da se osamostale i prevaziđu svoje strahove.

Iz tog razloga AMK Auto škola Novi Beograd obezbeđuje kondicionu vožnju za one vozače koji su prošli osnovnu obuku i dobili vozačku dozvolu ali su još uvek malo nesigurni.

Preporučujemo je svima kojima samostalna vožnja predstavlja problem iz bilo kog razloga, kako ne bi dozvolili da ih strah odvrati od vožnje automobila.

Kondiciona vožnja može biti na našim vozilima ili na kolima vozača.

Vaš uspeh je istovremeno i uspeh auto škole AMK Novi Beograd. Pridružite nam se i provozajte svoje prve metre uz nas i postanite deo tradicije koju uspešno održavamo već 55 godina.

12 thoughts on “Auto škola Novi Beograd Auto- moto klub Novi Beograd Tradicija i kvalitet

 • Postovani, u potraznji sam za auto skolom. Da li mozete da mi kazete cenu obuke za B kategoriju i nacin placanja? Hvala unapred
  Mina Ilic

  • Poštovana,
   Kompletna obuka (sa ispitima) košta oko 65.000 rsd bez ikakvih dodatnih troškova i uz predviđene pogodnosti za naše polazike. Možete platiti gotovinom, karticom ili čekovima (uz mogućnost plaćanja čekovima na 6 i više rata). Za tačnu informaciju o ceni i sva dodatna pitanja pozovite nas na 011/ 269 30 88
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Које су вам погодности за студенте и ђаке? Има ли неки попуст ако имају 2 полагача који су из исте куће (браћа)?

  • Poštovani Luka,
   O svim pogodnostima vas molimo da se informišete na broj telefona 011/ 269 30 88 i zatražite nekoga iz auto škole.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

 • Stanujem u Njemackoj, hocu da pravim Vozacku Dozvolu u Srbiji kod vas, jeli moram da imam prijavu za prebivaliste kod vas, ili je njemacko prebivaliste dovoljno.Hvala u Napred.Mogu li tu vozacku da prevedem kasnije na njemacki jezik??? Vrjedi li ona u Njemackoj? Mogu li da polazem na Njemackom jeziku ili je to na Srpskom?

  • Poštovana,
   Pozovite naše kolege u auto-školi na 011 269 30 88 da vam daju sve detalje oko dopunskih časova odnosno kondicione vožnje.
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

  • Pošotvana,
   Tokom vanrednog stanja privremeno je obustavljena obuka vozača u AMK Novi Beograd zarad vaše i bezbdnosti svih. Ukoliko želite sve informacije o cenama možete dobiti na 011 2693088
   Srdačno,
   AMK Novi Beograd

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *